Hoşgeldiniz  

VALLA İŞÇİLERİN PEK DE UMUDU YOK AMA HAYIRLISI: ÇALIŞMA BAKANLIĞI BELEDİYELERDEKİ İŞÇİ KIYIMLARI İÇİN İNCELEME BAŞLATTI!

admin | 15 Temmuz 2024 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

VALLA İŞÇİLERİN PEK DE UMUDU YOK AMA HAYIRLISI: ÇALIŞMA BAKANLIĞI BELEDİYELERDEKİ İŞÇİ KIYIMLARI İÇİN İNCELEME BAŞLATTI!

Yerel seçimlerin ardından muhalefetin yönetimine geçen belediyelerde işçi kıyımlarının çoğalmasının üzerine Çalışma Bakanlığı şikayette bulunulan tüm belediyelerde müfettişler aracılığıyla inceleme başlattı. 2019 seçimlerinde CHP’ye geçen Mersin Büyükşehir’de de 4 bin 500’ü aşkın milliyetçi/muhafazakar kökenli işçi kıyıma uğramış, yargı kararlarına rağmen haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden edilen işçiler iş başı yaptırılmamıştı. Müfettiş hatta Savcılık soruşturması geçiren CHP’li Mersin Büyükşehir yönetimine kıyıma uğrayan işçilerin işe dönüşleri için, Hükümet kanadından hâlâ kayda değer gelişme olmaması nedeniyle tepkiler devam ediyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, X hesabından yayımlanan açıklamasında, “31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından bu kapsamda toplam 136 ihbar/şikayet başvurusu Başkanlığa intikal etmiştir” ifadelerine yer verildi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, bu başvuruların Rehberlik ve Teftiş Başkanlığı tarafından öncelikli olarak değerlendirildiğini ve teftiş programına alındığını belirtti.

Bakanlık, 31 Mart yerel seçimlerinden sonra 6356 sayılı Sendikalar ve Toplu İş Sözleşmesi Kanunu kapsamında sendikal faaliyetlerin engellenmesi, sendikal baskı ve ayrımcılık, toplu iş sözleşmesi hükümlerinin uygulanmaması gibi konulara yönelik gelen her ihbar ve şikayetin büyük bir titizlikle takip edildiğini vurguladı.

TEFTİŞ UYGULAMASI BAŞLATILDI

Açıklamada, “31 Mart 2024 yerel seçimlerinin ardından bu kapsamda toplam 136 ihbar/şikayet başvurusu Başkanlığa intikal etmiştir. Konu hakkında yapılan incelemeler sonucunda mevzuata aykırılıkların tespit edilmesi halinde düzenlenecek raporlarla gerekli yasal süreçler başlatılarak müfettişlerimizce uygulamaya konulmakta, seçim sonrası yaşanan işten çıkarmalara ilişkin teftiş ile uygulamalar ivedilikle yerine getirilmektedir.” ifadelerine yer verildi.

BAKAN IŞIKHAN: “İŞÇİ KIYIMI YAPAN BELEDİYELERİ UYARMIŞTIK”

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “31 Mart seçimleri sonrası adeta işçi kıyımı yapan bazı belediyeleri uyarmıştık” dedi. Işıkhan, “Alın teri ve emekleriyle ülkemizi büyüten işçilerimizin, çalışanlarımızın her zaman yanındayız. 31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri sonrası adeta işçi kıyımı yapan bazı belediyeleri çalışanların ekmeğiyle oynamamaları konusunda uyarmıştık. Bu konuda taviz vermeden ve ayrımcılık yapmadan bir kez daha söylüyoruz. Hiçbir vatandaşımızın işiyle, ekmeğiyle oynayamazsınız! Bakanlık olarak bu konuda bizlere ulaşan şikayetlerin gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

31 MART’IN ARDINDAN MERSİN’DE DE EL DEĞİŞTİREN BELEDİYELERDE KIYIMA DEVAM

2019 yerel seçimlerinin ardından CHP’li Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna oturmuştu. Mersin tarihinin en büyük siyasi işçi kıyımı da Seçer döneminde yaşandı. 4 bin 500’ü aşkın milliyetçi/muhafazkar kökenli işçi, haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden edilmiş, Yargı yoluyla haklarını geri kazanan işçiler CHP’li yönetim tarafından yine de iş başı yaptırılmamıştı.  

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Mersin’de de Cumhur ittifakına bağlı bazı belediyeler CHP’ye geçmişti.

Özellikle Silifke, Anamur, Toroslar ve Tarsus’ta kıyım ve mobbing iddiaları nedeniyle kıyıma uğrayan işçilerin uğradıkları haksızlıklar kamuoyuna duyurulmuştu.  

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.