Hoşgeldiniz  

TARSUS’TA HAFTANIN SORUSU: “TARSUS’U KİM YÖNETİYOR?”

admin | 28 Haziran 2024 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart yerel seçimlerinin ardından Belediye Başkanlığı görevine gelen CHP’li Ali Boltaç’ın belediyeyi tek başına yönetmediği, karar verici pozisyonda bulunmasına rağmen birçok ismin belediyede hüküm sürdüğü iddiaları Tarsus’ta yüksek sesle dillendiriliyor. İşte Tarsus’ta yaşananlar…

Yerel seçimlerin üzerinden 3 ay geçti. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından koltuğa oturan Tarsus Belediye Başkanı CHP’li Ali Boltaç’ın uygulamaları, Tarsus’ta çok başlılığın olduğu söylentilerini de arttırdı.

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’ın yönetimsel olarak etrafının Vahap Seçer, Ali Mahir Başarır, Bedrettin Sapkaya ve DEM Parti tarafından sarıldığı ve alınan tüm kararlarda bu yapıların etkisi olduğu öne sürülüyor. İşte o iddialar:  

VAHAP SEÇER, BELEDİYEDE KRİTİK YERLERE KENDİSİNE YAKIN İSİMLERİ YERLEŞTİRDİ

Önceki dönemde yine Tarsus’ta görevde bulunan CHP’nin Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’la yıldızı bir türlü barışmayan CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, bu dönemde Ozan Varal’ı belediye başkan adayı yaptırmak istemiş, son genel kurulun ardından Genel Merkez’de etkisini arttıran CHP TBMM Grup Başkanvekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır duvarını aşamamıştı. Başarır, Ali Boltaç’ı aday yaptırmıştı.

Geçtiğimiz gün bayramlaşma programında konuşan CHP’li Vahap Seçer, “Tarsus ve Toroslar benim için çok önemli” diyerek, Tarsus’ta varlığını hissettirmek istediğini açık açık dile getirmişti.

Partisinin son kadın kolları başkanlığı seçimlerinin yapıldığı kongreyi desteklediği adaya kazandıran CHP’li Seçer, Tarsus Belediyesi’nde de kritik yerlere kendisine yakın isimleri yerleştirerek, Boltaç’ı sardı.

Seçer bu hamlesiyle Tarsus Belediyesinde etkisini sürdürüyor.

ALİ MAHİR BAŞARIR, ADAY ETTİRDİĞİ BOLTAÇ’I ÇEVRELEDİ!

CHP TBMM Grup Başkanvekili olan Ali Mahir Başarır, 31 Mart yerel seçimleri için Tarsus’ta partisinin adayı olarak Ali Boltaç’ın aday gösterilmesi için genel merkezde yoğun çalışma yaptığı ve bu aşamada başarılı olduğu biliniyor. Boltaç’ın seçimleri kazanmasıyla genel merkezde gücünü arttırdı.

Başarır da bu şekilde memleketi Tarsus’ta varlığını arttırarak sürdürmek istiyor. Boltaç’la arayı sıkı tutan Başarır, başta Özel Kalem üzerinden kendisine yakın isimleri Ali Boltaç’ın etrafında tutuyor.

Boltaç da Ali Mahir Başarır’la yakın görüntü vermeyi sürdürüyor. Partilerinin son kadın kolları ile başkanlığı kongresinde istediğini alamayan Başarır ve Boltaç ikilisinin başta Başarır’ın Büyükşehir belediye başkan adaylığı için alttan alta çalışma yürütmesi, parti koridorlarında konuşulan konuların başında geliyor.

BEDRETTİN SARPKAYA İLE YENİ PLAN: “İYİ POLİS-KÖTÜ POLİS” FLAŞ İDDİA…

Tarsus’un eski belediye başkanı Bedrettin Sarpkaya’nın yeğeni ile evli olan Ali Boltaç’ın, göreve geldiği ilk günlerde Sarpkaya’nın hakimiyetine girdiği konuşuluyordu.

Sarpkaya’nın da belediyede “etkin ve etkili” görüntü çizmesi bu iddiaları güçlendirdi.

İddiaların artmasının ve her yerde açık açık konuşulmasının ardından Sarpkaya ve Boltaç ikilisinin kamuoyunda “düşman” görüntü çizmesi şok yarattı. Belediyeye yakın kaynakların, bunun taktik olduğunu, Ali Boltaç’ın belediye yönetimini Sarpkaya ile değil tek başına yürüttüğü imajını vermek istedikleri için “iyi polis kötü polis” taktiği güttükleri iddiası Tarsus kamuoyunda bomba etkisi yarattı.

Muhaliflerle irtibata giren Sarpkaya’nın Boltaç hakkında olumsuz konuşarak bilgi topladığı ve bu konuşmalara göre Ali Boltaç’a yön verdiği iddiası Tarsus’u salladı.

Boltaç ve Sarpkaya arasındaki hısım ilişkisi nedeniyle “ayrılmaz ikili” oldukları ve belediyede Sarpkaya etkisinin her şekilde sürdüğü öne sürülüyor.

CHP’li Boltaç’ın mobbing uyguladığı veya işten çıkarttığı işçilerle Sarpkaya’nın birebir temasa geçtiği, yaşananlara müdahale ettiği iddiası Tarsus’ta en çok konuşulan konuların başında geliyor.

DEM PARTİ BELEDİYE YÖNETİMİNDE AÇIK AÇIK ETKİSİNİ GÖSTERİYOR

31 Mart yerel seçimlerinde Tarsus’ta açık ittifak yapan DEM Parti ve CHP, belediye yönetiminde de ortak hareket ediyor.

DEM Partili Meclis Üyesi Şerif Durmaz, Boltaç’ın önerisiyle meclis tarafından Başkanvekilliğine seçilmiş ardından DEM’li Durmaz, Belediye Başkan Yardımcısı yapılmıştı.

DEM Partili seçmenin Tarsus Belediyesinde doğrudan temasa geçtiği Şerif Durmaz da başkan yardımcısı kimliğiyle belediyede başta sorumluluk alanı olan Park Bahçeler, Temizlik İşleri ve Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü birimlerinde gerek idari gerekse personel alımı konusunda etkisini arttırarak sürdürüyor.

CHP’li Boltaç’ın ittifak yaptığı DEM Parti ile Meclis Üyesi ve Başkan Yardımcısı Şerif Durmaz üzerinden irtibatta olduğu, DEM Parti’nin taleplerinin Boltaç tarafından doğrudan hayata geçirildiği öne sürülüyor.   

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle