Hoşgeldiniz  

SORDULAR DA NE YANIT ALDILAR? TARSUS CHP’Lİ HEYETTEN CHP’Lİ BOLTAÇ’A BOMBA ÇIKARMA: “YOLSUZLUK İDDİALARINI TEK TEK SORDULAR!”

admin | 28 Ağustos 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

SORDULAR DA NE YANIT ALDILAR? TARSUS CHP’Lİ HEYETTEN CHP’Lİ BOLTAÇ’A BOMBA ÇIKARMA: “YOLSUZLUK İDDİALARINI TEK TEK SORDULAR!”

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç yolsuzluk iddialarıyla gündemdeki yerini korurken, Tarsus’taki CHP heyetinden Boltaç’ın makam odasında bomba toplantı iddiası ilçe gündemini salladı. CHP’nin eski ilçe başkanları, milletvekili aday adayları ve meclis üyelerinden oluşan bir grup CHP’linin, Boltaç’a kamuoyunda dolaşan iddiaları sorduğu öne sürülürken, yapılması gerekenleri de Boltaç’a tek tek anlattığı iddia edildi.

2019 yerel seçimlerinde CHP’nin Haluk Bozdoğan’la kazandığı Tarsus Belediyesi’nde olduğu iddia edilen yolsuzluk söylentilerinin 2024 yerel seçimlerini kazanan bir başka CHP’li Ali Boltaç’ta da devam ettiği iddiaları Tarsus’ta artık yüksek sesle konuşuluyor.

Bozdoğan dönemindeki yolsuzluk iddialarını araştırmak için Tarsus Belediyesi’ni 15 gündür inceleyen İçişleri Bakanlığı Müfettişlerine, Ali Boltaç dönemindeki usulsüz harcamalar ve özellikle Tarsus Belediye sanatçılarının uğradığı mobbing ve istifaya zorlama dosyalarının ulaştırıldığı iddiası büyük yankı uyandırmıştı.

CHP HEYETİ GÖRÜŞME TALEP ETTİ, İDDİALARI TEK TEK SORDU…

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç’la ilgili son iddia ise Tarsus’u bir anda hareketlendirdi.

CHP’li eski ilçe başkanları, meclis üyeleri ve milletvekili aday adaylarından oluşan bir heyetin Ali Boltaç’la makamda kamuoyunda konuşulan bu iddiaları konuştuğunun öne sürüldüğü haberi Tarsus’u salladı.      

CHP’li heyetin sözcülüğünü de Mersin Milletvekili Aday Adayı ve eski baro temsilcisi Habip Ekmekçi’nin yaptığı iddia edilirken, Ekmekçi’nin özellikle Bozdoğan döneminde başlayan ve Boltaç döneminde devam eden yolsuzluk açıklamalarıyla öne çıkan bir isim olduğu biliniyor.

Ekmekçi’nin Boltaç’a bir dosya sunduğu ve Tarsus Belediyesi’ndeki yolsuzluk iddialarını tek tek dile getirdiği Belediye kaynaklarınca iddia edildi.

TESKİ İLE BAŞLANDI, BASIN YAYIN VE ORGANİZASYON HARCAMALARIYLA DEVAM EDİLDİ! FLAŞ İDDİA…

CHP’li heyetin Ali Boltaç’a Bozdoğan dönemindeki kentsel dönüşüm üstünden bilgilendirme yaptığı öne sürülürken, yine İsmetpaşa Mahallesi mağdurları olarak bilinen Tarsus Belediyesi kentsel dönüşümzedelere nasıl yardım edilmesi gerektiğinin anlatıldığı öne sürüldü.   

Basın-Yayın Dairesinde birtakım ödemeler için ayrılan paranın akıbetinin gündeme geldiği öne sürülen toplantıda, Kültür Müdürlüğü üzerinden Boltaç döneminde yapılan organizasyonlardaki gider durumunda yaşandığı iddia edilen harcama konularının da gündemde yer aldığı iddia edildi.      

Yine kaynaklar, Belediyeye ait kreşlerde velilerden alınan ücretlerin gelir kısmında gösterilmediği iddialarının da heyetin gündeminde Ali Boltaç’a sunulduğunu öne sürdü.

BOLTAÇ BU İDDİALARA NE DEDİ?

Hem Bozdoğan dönemi hem kendi döneminde yapıldığı öne sürülen iddialarla ilgili CHP’li Ali Boltaç’ın kendisiyle görüşmeye gelen heyete ne açıklama yaptığı da merakla bekleniyor.

Özellikle kendi döneminde olduğu öne sürülen kayıp paralar ve usulsüz harcamalarla ilgili CHP’li heyette yer alan isimlerin bir açıklama yapıp, yapmayacağı da belirsizliğini koruyor.

Kamuoyunda dolaşan iddiaları “Kol kırılır, yen içinde kalır” anlayışıyla sineye çektiği öne sürülen heyetin, Tarsus Belediyesi’ndeki bu iddialar karşısında CHP’li belediye yönetiminin nasıl bir tavır takınacağı da Tarsus’ta merak edilen konuların başında yer alıyor.  

BU HABER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.