Hoşgeldiniz  

SON DAKİKA… DEM’Lİ YÖNETİM, AKDENİZ BELEDİYESİ’NE AİT MÜDÜRLÜĞÜN OLDUĞU ARSAYI SATIYOR! MERSİN’İN EN KIYMETLİ ARAZİSİNİN SATIŞINA DEM VE CHP’DEN ONAY!

admin | 06 Eylül 2024 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

SON DAKİKA… DEM’Lİ YÖNETİM, AKDENİZ BELEDİYESİ’NE AİT MÜDÜRLÜĞÜN OLDUĞU ARSAYI SATIYOR! MERSİN’İN EN KIYMETLİ ARAZİSİNİN SATIŞINA DEM VE CHP’DEN ONAY!

Akdeniz Belediyesi’nin meclis oturumunda belediyeye kaynak yaratmak bahanesiyle belediyenin sahip olduğu 2 değerli taşınmazın satışına CHP ve DEM Partili meclis üyelerinin oylarıyla onay verildi.

Akdeniz Belediyesi, Eylül ayı meclis toplantısında mali sıkıntılar nedeniyle iki taşınmazını satışa çıkarma kararı aldı. Komisyonlarda görüşülen satış onayı, CHP ve DEM Partili komisyon üyelerinin kabulüyle meclise sevk edildi.

Eylül Ayı 2. Oturumunda komisyon raporu oylamaya sunuldu. Geçtiğimiz dönemde borçların ödenmesine karşılık belediyenin sahip olduğu taşınmazların satışına şiddetle karşı çıkan DEM Partili üyelerin, yönetimin DEM Parti’ye geçtiği   dönemde en kıymetli arazilerin satışına onay vermesi dikkat çekti.

Göreve geldiği günden bu yana borç ödemek ve kaynak bulmak için belediyeye ait taşınmazların satışını yapmayacaklarını söyleyen DEM Partili Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız’ın da arsa satışları için ısrarcı olması AK Partili ve MHP’li meclis üyelerinin tepkisiyle karşılandı.  

Tartışmaların ardından oylamaya geçildi. Akdeniz Belediyesi’ne ait Yaka Mahallesi’ndeki 6 bin 900 metrekarelik arsa Limanın hemen karşısında bulunan 9 bin 800 metrekarelik alanın satışı, CHP ve DEM Partili meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.

LİMANIN KARŞISINDAKİ ALAN BELEDİYE HİZMET ALANI MI?

CHP-DEM Parti ittifakıyla kazanılan Akdeniz Belediyesi’nin satma yetkisi ve kararı aldığı Limanın karşısına düşen yaklaşık 10 dönümlük arsanın İmar planlarında “Belediye hizmet alanı” olarak işaretli olduğu iddiası şok yarattı.

Akdeniz Belediyesi’nin Fen işleri Müdürlüğünün kullanımında olan arsanın “belediye hizmet alanı” olarak işaretli olması nedeniyle, ihaleyle nasıl satılacağı merak konusu oldu.

Belediyeye yakın kaynaklar, alanla ilgili imar değişikliği yapılması için Büyükşehir Belediyesi ile görüşüleceği ve imar tadilatından sonra satışının yapılacağını öne sürdü.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

SON DAKİKA… DEM’Lİ YÖNETİM, AKDENİZ BELEDİYESİ’NE AİT MÜDÜRLÜĞÜN OLDUĞU ARSAYI SATIYOR! MERSİN’İN EN KIYMETLİ ARAZİSİNİN SATIŞINA DEM VE CHP’DEN ONAY! için 1 yorum

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.