Hoşgeldiniz  

PİS KOKULAR VAR DEMİŞTİK: MERSİN’İN EN KIYMETLİ ARAZİSİNİ YOK PAHASINA AKDENİZ BELEDİYESİ TARAFINDAN SATIŞA ÇIKARILMASI YARGI’YA TAŞINDI…

admin | 22 Eylül 2024 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

PİS KOKULAR VAR DEMİŞTİK: MERSİN’İN EN KIYMETLİ ARAZİSİNİ YOK PAHASINA AKDENİZ BELEDİYESİ TARAFINDAN SATIŞA ÇIKARILMASI YARGI’YA TAŞINDI…

DEM Partili Akdeniz Belediyesi borçları bahane ederek, Mersin’in en kıymetli arazisi olarak gösterilen yeri yok pahasına satışa çıkaracak olması, Yargı’ya taşındı. AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Ali Can ve Cumhur ittifakı belediye meclis üyeleri Mersin İdare Mahkemesi’ne giderek, satışın durdurulması ve iptali için itiraz dilekçesini verdi.

AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Can ve Cumhur ittifakı Akdeniz Belediye Meclis üyeleri, DEM Partili Akdeniz Belediyesi’nin limanın hemen karşısında bulunan ve İmar planlarında Belediye Hizmet alanı olarak işaretli Mersin’in en kıymetli arazisini yok pahasına satışa çıkarmasını Yargı’ya taşıdır.

Mersin İdare Mahkemesi’ne başvuran AK Partili Can ve belediye meclis üyeleri, Akdeniz Belediye Başkanlığı’nın 6 Eylül tarih ve 97 sayılı meclis kararı ile satış yetkisi verilen, yer mevki ve konum olarak oldukça iyi bir lokasyonda olan taşınmazların satışının durdurulması ve iptali yönünde itiraz dilekçesini Mersin İdare Mahkemesine sundu.

Mahkeme çıkışı açıklama yapan AK Parti Akdeniz İlçe Başkanı Mehmet Ali Can, değerli sayılan arazinin imarda “Belediye Hizmet Alanı” olarak işaretli yerin bu şekliyle satışa çıkarılması durumunda değerinin çok altında gideceğini ve üçüncü kişilere rant sağlayacağını öne sürdü.

“BU SATIŞLA 3. KİŞİLERE RANT SAĞLANACAK!”

AK Partili Can, “Akdeniz Belediye Başkanlığına satış yetkisi verilen yer, mevki ve konum olarak oldukça iyi bir lokasyonda olup, Belediye Hizmet alanı olarak kullanılmaktadır. Bu sebeple ve bu şekliyle söz konusu taşınmazların satışa sunulması halinde değerinin çok altında bir fiyata ihale edileceği, Belediyenin bu satıştan zarar edeceği, Akdeniz halkının çok değerli bir yerinin bu şekilde satılması durumunda üçüncü kişilere rant sağlanacağı açıktır” dedi.

“SATIŞ KARARI İYİ NİYETLİ DEĞİL!”

İmar uygulaması görmeden, herhangi bir kamu yararı gözetmeksizin satış yetkisi verilen bu yere, Akdeniz halkı için bir proje de düşünülmediğini kaydedeni Mehmet Ali Can, “Bu haliyle bu satıştan Akdeniz halkı fayda görmeyecek ise bu değerinin altında ve aceleye getirilen satıştaki ‘kamu yararı’nı ve ‘iyi niyeti’ anlamak mümkün gözükmemektedir. Satış dışında başkaca çözümler üzerinde durulması ve finansman sağlanmasına yönelik iş birliği çalışmalarının yapılması gerektiği de meclis üyelerimizce söz konusu taşınmaz satışına ilişkin meclis gündemlerinde dile getirilmiştir. Hal böyle iken satışta ısrarcılığı anlamak mümkün değildir. 31 Mart Seçimlerinden önce belediye ait her şeyin satıldığı iddiasıyla muhalefet eden yeni belediye yönetiminin ilk icraat olarak belediye ait çok değerli ve kıymetli yer ve yerleri satmaya başlamasını da Akdeniz Halkımızın dikkatine ve takdirine sunuyoruz. Bu aleni kamu zararıdır. Bu kasıtlı, iyi niyetli olmayan iradeden bir an önce dönülmesiniz bekliyoruz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME…

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.