Hoşgeldiniz  

MUT KAYISI FESTİVALİ’NDE “DERVİŞOĞLU”NA İLGİ BÜYÜK: “BURADA YÖRÜK ÇADIRLARINDAN NE ZAMAN DUMAN ÇIKIYORSA, TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU İLE İLGİLİ BİR ENDİŞE YAŞANMAZ!”

admin | 25 Mayıs 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MUT KAYISI FESTİVALİ’NDE “DERVİŞOĞLU”NA İLGİ BÜYÜK: “BURADA YÖRÜK ÇADIRLARINDAN NE ZAMAN DUMAN ÇIKIYORSA, TÜRKİYE’NİN KURTULUŞU İLE İLGİLİ BİR ENDİŞE YAŞANMAZ!”

Mut’ta düzenlenen Karacaoğlan Kayısı, Kültür ve Sanat Festivali’ne katılan İYİ Parti’nin yeni Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu’na vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Açılış töreninde konuşan Dervişoğlu, “Burası kuruluşa mimarlık, kurtuluşa mihmandarlık yapan; bekaya ve var oluşa sigorta görevi yerine getiren mübarek bir topraktır” dedi.

Mut Karacaoğlan Kayısı, Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl 62.si gerçekleştiriliyor. Festivalin ev sahipliğini Mut Belediye Başkanı Murat Orhan üstlendi.  

Festival açılışına, İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu, İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mut Kaymakamı İhsan Ayrancı, çevre ilçelerin belediye başkanları, davetliler ve çok sayıda vatandaşlar katıldı.

Festivalin açılışında konuşan Belediye Başkanı Murat Orhan, Mut kayısısının marka kazanması konusunda belediyenin üzerine düşeni yapacaklarını ifade ederek, “Bugüne kadar yaptık bundan sonrada yapmaya devam edeceğiz. Çünkü tarım sektörü alın terinin ve emeğin en fazla harcandığı bir sektör olması sebebiyle gerçekten kutsal bir kazanç olması sebebiyle hepinize çok teşekkür ediyorum” dedi.

MUT’TA DERVİŞOĞLU’NA YOĞUN İLGİ

Festival alanında büyük coşkuyla karşılanan İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu konuşmasında Mut’un Yörük yurdu olduğuna dikkat çekti.

Dervişoğlu “Burası kuruluşa mimarlık, kurtuluşa mihmandarlık yapan; bekaya ve var oluşa sigorta görevi yerine getiren mübarek bir topraktır. Bu coğrafyadan biten meyve de bu coğrafya üzerinde yaşayan memleket evlatları da mübarektir. Burada Yörük çadırlarından ne zaman duman çıkıyorsa, Türkiye’nin kurtuluşu ile ilgili bir endişe yaşanmaz” diye konuştu.

KOCAMAZ: “FESTİVALİN AÇILIŞINDA HERKESİN MORALİ YERİNDE, MUT HALKI DA OLDUKÇA MUTLUYDU!”

Festivalde İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu’nun katılımının ardından değerlendirmede bulunan Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “62.si düzenlenen Mut Kayısı Kültür ve Sanat Festivalinin açılışında Genel Başkanımız Sayın Müsavat Dervişoğlu, Genel Başkan Yardımcılarımız ve Milletvekillerimiz, Mut ve Silifke Kaymakamlarımız, Belediye Başkanlarımız ve Sevgili Mut Halkımızla birlikte olduk. Partimizin yapılan son Olağanüstü Büyük Kurultayında Genel Başkanlığa seçilen, çiçeği burnunda Genel Başkanımıza gösterilen yoğun ilgi gerçekten görülmeye değerdi. Büyük bir coşku ve heyecan içerisinde gerçekleşen açılışta herkesin morali yerinde, Mut Halkı da oldukça mutluydu. Tabi ki bu Festivalden beklenen sonuç, Mut’un ve Mut Kayısısının tanıtılması, en önemlisi de üretilen kayısıların para etmesi, üreticilerin yaptığı masrafları çıkarıp emeklerinin karşılığını alabilmesi. Bu itibarla, başta Mut Belediye Başkanımız Murat Orhan olmak üzere Festivale emeği geçen, katkı sağlayan herkese buradan teşekkür ediyor, Festivalin hayırlı olmasını diliyorum. Bu Yörük Yurdundan ve her birisi Vatan Millet ve Bayrak sevdalısı olan Mut’lu Hemşerilerimin arasından, ülkemize ve tüm dünyaya, Aziz Atatürk’ün o veciz ve birleştirici hitabıyla seslenmek istiyorum: Ne Mutlu Türk’üm Diyene” açıklaması yaptı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.