Hoşgeldiniz  

MTSO BAŞKANI ÇAKIR, ÜZERİNDE ÇALIŞILAN YENİ VERGİ PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ: “ZARAR EDEN AMA CİROSU YÜKSEK FİRMADAN DAHA ÇOK VERGİ ALINIRSA DÜZENİ BOZAN BİR VERGİ PAKETİ OLUR”

admin | 08 Temmuz 2024 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MTSO BAŞKANI ÇAKIR, ÜZERİNDE ÇALIŞILAN YENİ VERGİ PAKETİNİ DEĞERLENDİRDİ: “ZARAR EDEN AMA CİROSU YÜKSEK FİRMADAN DAHA ÇOK VERGİ ALINIRSA DÜZENİ BOZAN BİR VERGİ PAKETİ OLUR”

Hükümetin üzerinde çalışma yaptığı yeni vergi paketiyle ilgili konuşulan maddeleri değerlendiren MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, çalışmayla ilgili uyarılarda bulundu. Çakır, “Cirodan vergi alınması konuşuluyor. Normalde kâr eden şirketten vergi alınır, cirodan vergi alırsanız dükkanları kapatmak zorunda kalabiliriz” dedi.

Hükümet yeni bir Vergi Paketi üzerinde çalışıyor. Birçok kesimi ilgilendiren yeni vergi paketi taslağıyla ilgili hemen her gün yeni bir madde kamuoyunda tartışılırken, konuşulan vergi paketiyle ilgili bir değerlendirme de MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır’dan geldi.  

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır Sun TV’de Ali Gürkan Şamiloğlu’nun sunduğu Detay Programında hazırlanan vergi paketiyle ilgili değerlendirmelerde ve uyarılarda bulundu.

“KAYIT DIŞILIĞIN ÖNLENMESİ LAZIM”

Vergi düzenlemesinde düzenli vergi verenin ödüllendirilmesi gerektiğini kaydeden MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Vergi konusunda avantajlı çalışan serbest bölgeler teknoparklar vardı. Düşük vergiler alınan yerler vardı. Şimdi torba yasada bu avantajın kalkması gibi şeyler söyleniyor. Bu teşvikler devam etmeli. Kayıt dışılığın önlenmesi lazım. Vergiyi verenden almak kolay ama hiç vermeyenlerden alınması ve vergi adaleti sağlanmalı. Düzenli vergi verenin ödüllendirilmesi vermeyenin cezalandırılması lazım. Vergi adaleti sağlanmalı. Elektriğe yüzde 38 zam yapıldı. Otomatik olarak enflasyonu tetikleyecek” dedi.  

“CİRODAN VERGİ ALIRSANIZ, DÜKKÂNLARI KAPATMAK ZORUNDA KALABİLİRİZ!”

Çakır şöyle devam etti:

“Cirodan vergi alınması konuşuluyor. Normalde kâr eden şirketten vergi alınır, cirodan vergi alırsanız dükkanları kapatmak zorunda kalabiliriz. Zarar eden ama cirosu yüksek firmadan daha çok vergi alınırsa düzeni bozan bir vergi paketi olur. Kayıt dışının önlenip vergi adaletinin sağlanmasını savunuyoruz.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.