Hoşgeldiniz  

MTSO BAŞKANI ÇAKIR UMUTLU: “LİMAN MERSİN’E YAPILACAKTIR, DEVLET VERDİĞİ SÖZDEN DÖNMEZ!”

admin | 18 Temmuz 2024 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MTSO BAŞKANI ÇAKIR UMUTLU: “LİMAN MERSİN’E YAPILACAKTIR, DEVLET VERDİĞİ SÖZDEN DÖNMEZ!”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin Ana Konteyner Limanı’na yönelik açıklamada bulundu. Çakır, “Mersin Ana Konteyner Limanı Mersin’e yapılacaktır, devlet verdiği sözden dönmez” dedi.

AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik’in Ana Konteyner Limanının Adana’ya yapılacağını açıklaması, Mersin’de büyük infiale yol açtı.

Mersin’e yapılacak ana konteyner limanının Adana’ya kaydırıldığı açıklamalarını değerlendiren MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, Ana Konteyner Limanının Mersin’e yapılacağını ısrarla vurguladı.

Çakır, “Yapılan açıklamalarda, planlanan Mersin Ana Konteyner Limanı yatırımına çok yakın bir yer olan Adana-Yumurtalık’ta yapılması düşünülen bir liman yatırımından bahsediliyor. Mersin kamuoyu doğal olarak bunu Mersin Ana Konteyner Limanı yatırımına olumsuz bir etki yaratıp yaratmayacağı konusunda endişeleniyor. Mersin 28 yıldır Ana Konteyner Limanı beklerken, yetkililerin açıklamaları kafa karıştırmıştır.  Bir bilgi hatası varsa düzeltilmelidir” dedi.

“YETKİLİLERDEN DAHA NET BİLGİLER BEKLİYORUZ”

Mersin ve Adana’nın rakip olmadığını hatırlatan Hakan Sefa Çakır, yapılan açıklamada eksikliler olduğuna inandığını kaydetti. Çakır şöyle devam etti:

“Yaşadığımız ekonomik sorunlar arasında bu kadar tasarruf tedbirleri alınırken, vergi paketleri açıklanırken, küresel sorunlar arasında ülkemiz milli bir ekonomik mücadele verirken, bu büyüklükte yatırımlar kent lobilerine kurban edilemez. Devletimizin yatırımlarda doğru kararlar alacağına eminiz. Biz burada bir açıklama eksikliği olduğuna inanıyor ve bu açıklamaların daha teknik bilgilerle net olarak ortaya konmasını bekliyoruz. Bu noktada tüm Mersin milletvekillerimizden de yetkililerden daha net bilgiler alarak toplumu aydınlatmalarını bekliyoruz.”

“DAHA 1 AY ÖNCE YATIRIMIN MERSİN’E YAPILACAĞI SÖYLENDİ”

İlgili Bakanların yatırımın Mersin’de olacağını birçok kez söylediğini hatırlatan MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır, “Daha bir ay önce Ulaştırma Komisyonunda tekrar gündeme gelmiş ve Mersin’de yapılacağı söylenmiştir. Devlet verdiği sözden dönmez. Mersin 28 yıllık yatırımına kavuşacaktır. Bunun sebebi de ne lobidir ne siyasettir ne de başka bir şey. Bunun tek sebebi bu Ana Konteyner Limanı yatırımının bilimsel, jeo-politik ve ekonomik anlamda yapılacağı en doğru yerin Mersin olmasıdır. Mersin, ülkeye yararı olmayacak, sırf Mersin’de olsun diye yapılacak bir yatırımının peşinde değildir. Doğru ve net bir açıklama ile bu karmaşa giderilmelidir.  Sadece Mersin’e değil, Çukurova’ya, Doğu Akdeniz’e ve tüm hinterlanda büyük katkı sağlayacak olan Mersin Ana Konteyner Limanı yatırımı bir an önce başlamalıdır” diye konuştu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.