Hoşgeldiniz  

MİLLİ FUTBOLCU DEMİRAL’A BOZKURT SELAMI CEZASI VEREN UEFA’YA KOCAMAZ’DAN SERT TEPKİ: “BİZİM DEĞERLERİMİZE SALDIRARAK TÜRK MİLLETİ’Nİ DURDURMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ!”

admin | 05 Temmuz 2024 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Spor, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MİLLİ FUTBOLCU DEMİRAL’A BOZKURT SELAMI CEZASI VEREN UEFA’YA KOCAMAZ’DAN SERT TEPKİ: “BİZİM DEĞERLERİMİZE SALDIRARAK TÜRK MİLLETİ’Nİ DURDURMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ!”

UEFA’dan Avusturya maçında attığı golün sevincini Türklüğün simgesi Bozkurt işaretiyle kutlayan Milli Futbolcu Merih Demiral’a 2 maç men cezası verilmesine İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz sert tepki gösterdi. Kocamaz, “Soykırım, ırkçılık ve sömürgeciliğin beşiği Avrupa’nın bizi Bozkurt işareti üzerinden sorgulaması, yargılaması ve cezalandırılması haddi değildir” dedi.

Tüm Türkiye, Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda oynanan Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle milli futbolcu Merih Demiral’a UEFA tarafından verilen cezaya tepki göstermeye devam ediyor.

UEFA, Avusturya maçındaki bozkurt hareketi nedeniyle Milli futbolcu Merih Demiral’a 2 maç ceza verdi.

KOCAMAZ UEFA’NIN KARARINI KINADI

Kararın ardından sosyal medya üzerinden tepkisini dile getiren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, UEFA’nın Demiral kararını kınadı.

Verilen kararı çifte standart olarak değerlendiren Burhanettin Kocamaz, “Yazıklar olsun! İstavroz çıkarana işlem yok! Zafer işareti yapana ceza yok! Bozkurt işareti yapana ceza var! Böyle bir çifte standart olsa olsa kendini medeni diye lanse eden AB üyesi Ülkelerde olur” diye konuştu.

“NE TÜR YASAKLAR GETİRİRSENİZ GETİRİN TÜRK MİLLİ TAKIMINI DURDURMAYACAKSINIZ!”

Kocamaz, “Geçmişten bu yana Türklüğün sembolü olan Bozkurt işaretini bir ideoloji olarak gören ve bu gerekçeyle Avusturya maçının yıldızı Milli Futbolcumuz Merih Demiral’a ceza veren zihniyeti şiddetle kınıyorum. Soykırım, ırkçılık ve sömürgeciliğin beşiği Avrupa’nın bizi Bozkurt işareti üzerinden sorgulaması, yargılaması ve cezalandırılması haddi değildir. Tarihi insan hakları ihlalleriyle, zulüm ve katliamlarla, soykırım ve sömürülerle dolu bu emperyalist kafalı zihniyetlerden farklı bir davranış beklemek aslında abesle iştigaldir. Ancak bizim değerlerimize saldırarak, ya da engelleyerek Türk Milleti’ni durdurmaya ya da pes ettirmeye kimsenin gücü yetmez! Ne tür yasaklar getirirseniz getirin Türk Milli Takımını durdurmayacaksınız. Türk Milleti, Takımının ve Merih Demiral’ın yanındadır. Ne mutlu Türküm Diyene” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.