Hoşgeldiniz  

MERSİN’İN EN DEĞERLİ ARAZİSİNİ SATACAK OLAN AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN DEM’Lİ YÖNETİMİNE BOMBA SORU: “SİZ VE YENİ HEVALLERİNİZ, MANTIK AYNI SAT VE ????”

admin | 10 Eylül 2024 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MERSİN’İN EN DEĞERLİ ARAZİSİNİ SATACAK OLAN AKDENİZ BELEDİYESİ’NİN DEM’Lİ YÖNETİMİNE BOMBA SORU: “SİZ VE YENİ HEVALLERİNİZ, MANTIK AYNI SAT VE ????”

Akdeniz Belediyesi’ne ait Limanın karşısında bulunan ve Sansasyonel Haber’in gündeme taşıdığı “Belediye Hizmet Alanı” olarak işaretli arazinin satış kararı Mersin gündemini salladı. Akdeniz Belediyesi’nin önceki dönem Başkanı Mustafa Gültak, bu değerli araziyi satış için yetki alan DEM Partili yönetimi topa tuttu: “Mersin’in en değerli arazisi olan ama şu an için belediye hizmet alanı imarı bulunan bu araziyi kim niçin alır? Acaba bu bölge için Büyükşehir imar komisyonunda bekleyen imar değişikliği söz konusu mudur?”

Akdeniz Belediyesi, Eylül ayı meclis toplantısında mali sıkıntılar nedeniyle iki taşınmazını satışa çıkarma kararı almış, Komisyonlarda görüşülen satış onayı, CHP ve DEM Partili komisyon üyelerinin kabulüyle meclise sevk edilmişti. Yine mecliste DEM Partili ve CHP’li üyelerin oyuyla satış yetkisi DEM Partili Akdeniz Belediyesi yönetimine verilmişti.

SANSASYONEL HABER GÜNDEME TAŞIMIŞTI: SATIŞA ÇIKAN ARAZİ BELEDİYE HİZMET ALANI OLARAK İŞARETLİ?

Akdeniz Belediyesi’nin satış kararı aldığı taşınmaz ise Mersin’in en değerli arazisi olarak öne çıkıyor. Fen İşleri Müdürlüğü’nün bulunduğu ve Limanın hemen karşısında bulunan 9 bin 800 metrekarelik alanın satış kararındaki şok detay Sansasyonel Haber’de yer almıştı.

İmar Planlarında “Belediye Hizmet Alanı” olarak işaretlenen alanın kim tarafından alınacağını ve alan kişi ya da kurum tarafından “Belediye Hizmet Alanı” olarak işaretli bölgenin ne amaçla kullanılacağını soran Sansasyonel Haber’in gündeme taşıdığı konuyu, Akdeniz’in önceki dönem Belediye Başkanı AK Partili Mustafa Gültak da sosyal medya hesabı üzerinden DEM’li yönetime açık açık sordu.

BÜYÜKŞEHİR’DEN İMAR TADİLATI MI YAPILACAK?

Sansasyonel Haber’in gündeme taşıdığı alanla ilgili imar değişikliği yapılması için Büyükşehir Belediyesi ile görüşüleceği ve imar tadilatından sonra satışının yapılacağını öne sürülmesini yine Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın da gündeminde yer aldı.

BAKMADAN GEÇME:

GÜLTAK’TAN PEŞ PEŞE BOMBA SORULAR… DEM’Lİ YÖNETİM BU SORULARA NE YANIT VERECEK?

Gültak, peş peşe sorular sorarak iddialara yanıt aradı. AK Partili Gültak DEM Partili yönetime araziyle ilgili şu soruları yöneltti:

1. Mersin’in en değerli arazisi olan ama şu an için belediye hizmet alanı imarı bulunan bu araziyi kim, niçin alır?

2.Acaba bu bölge için Büyükşehir imar komisyonunda bekleyen imar değişikliği söz konusu mudur?

3.Eğer imar değişecekse bu acele satış isteği neden?

4.Son 25 yılın arazi satış ve borçlanma meclis tutanaklarını kamuoyuna açıklama cesaretiniz var mı?

“SİZ VE HEVALLERİNİZ GEÇMİŞTE KAÇ DÖNÜM ARAZİ SATTI?”

Akdeniz Belediyesi’nin AK Partili Gültak döneminde de pek çok arazi sattığını iddia eden DEM Partili meclis üyelerine de sert yanıt veren Mustafa Gültak, kendi dönemlerinde vatandaş ile hisseli 100 -200 metrekare dışında bir satış söz konusu olmadığını savundu.

TEDAŞ binası olarak bilinen Maliye binası yanı AK Partili yönetim döneminden önce borç nedeniyle Enerji Bakanlığına devredildiğini ifade eden Gültak, “Bu borcu kapatan yine biz olduk ve şehrin merkezinde kupon bir yeri Akdenizlilere kazandırdık” dedi.

Terörle iltisakı nedeniyle kayyım atanan Akdeniz Belediyesi’nin HDP’li yönetim döneminde kaç dönüm arazi sattığını soran Gültak, DEM’li yeni yönetime de bomba imada bulundu.

AK Partili Mustafa Gültak’ın, “Bize emlakçı diyenlere sesleniyorum; kim gerçek emlakçı? Siz ve hevalleriniz geçmişte kaç dönüm arazi sattı? Hodri meydan! Yine siz ve yeni hevalleriniz, mantık aynı

Sat ve ????” diye yazması Mersin gündemine bomba gibi düştü.

HERKES “???” KONUŞUYOR!

Mersin kulisleri Gültak’ın yazdığı “???” işaretinin peşine düştü.

Hakkında terör soruşturması yürütüldüğü öne sürülen DEM Partili Akdeniz Belediye Başkanı Hoşyar Sarıyıldız ve bazı meclis üyelerinin bağlantıları yeniden tartışmaya açıldı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.