Hoşgeldiniz  

MERSİN’E BOMBA SOĞUK DUŞ: ANA KONTEYNER LİMANI MERSİN’E DEĞİL; ADANA’YA YAPILACAK, RESMEN AÇIKLANDI!

admin | 18 Temmuz 2024 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MERSİN’E BOMBA SOĞUK DUŞ: ANA KONTEYNER LİMANI MERSİN’E DEĞİL; ADANA’YA YAPILACAK, RESMEN AÇIKLANDI!

2009 yılından bu yana Mersin’e yapılması için beklenen, AK Parti iktidarı tarafından defalarca söz verilen hatta 10. Kalkınma Planında “Mersin Ana Konteyner Limanı” olarak işaretlenen yatırım için son kararın Adana olarak açıklanması Mersin’de soğuk duş etkisi yarattı. AK Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, sosyal medya hesabından Adana Ana Konteyner Limanı’nın tahsisinin onaylandığını duyurarak Mersin’in hayallerini yıktı.

Mersin’de ana konteyner limanı şoku yaşanıyor.

2009’dan bu yana her seçimde Mersin’e ana konteyner limanı yapımı için söz verilmiş hatta 10. Kalkınma Planında “Mersin Ana Konteyner Limanı” ismi zikredilerek, kayıtlara geçmişti.

Uzun yıllardır yapımı için beklenen Ana Konteyner Limanı için defalarca yapılan girişimlerle Mersin oyalanmıştı. Nitekim 11. Kalkınma Planında Mersin Ana Konteyner Limanı ifadesi “Doğu Akdeniz Ana Konteyner Limanı” olarak değiştirilince Mersin’de büyük telaş başlamıştı.

MERSİN RESMEN OYALANMIŞ!

Mersin’in oyalandığı AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik’in açıklamasıyla ortaya çıktı.v Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’ya dev bir eser daha kazandırma müjdesinin hayata geçtiğini söyleyen AK Partili Çelik, Adana Konteyner Limanı’nın, Adana’yı dünya ticaretinde ve uluslararası ulaştırma koridorlarında öne çıkaracağını ifade etti.

Çelik açıklamasında, Adana Ana Konteyner Limanı ile Basra Körfezi’nin Irak ve Türkiye üzerinden Akdeniz’e bağlanmasının yanı sıra, doğu-batı, güney-kuzey koridorlarında demir ve kara yollarından taşınan yüklerin Akdeniz’e Türkiye üzerinden geçmesine olanak sağlanacağını söyledi.

Çelik “Türkiye’nin tüm limanlarının kurulu kapasitesi 12 milyon TEU iken neredeyse tüm kapasiteyi karşılayacak olan Adana Ana Konteyner Limanı, Adana’mızın ve bölgemizin ticari potansiyelini maksimum düzeyde değerlendiren stratejik bir aktör olacak. Bu büyük projeyi Adana’mıza ve bölgemize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanı’mıza şükranlarımızı arz ediyoruz, ilgili bakanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

ÇUKUROVA HAVAALANINI DA MI AÇTIRMAYAN ADANA LOBİSİ? KAFALARI KARIŞTIRAN BOMBA SORU:

Yapımı yılan hikayesine dönen ve önce yapımı ardından açılışı sürekli ertelenerek faaliyete sokulmayan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nı için de Adana lobisinin etkili olduğu öne sürülüyordu.

Mersin’e kurulacak olana Çukurova Uluslararası Hava Limanı faaliyete girdiği takdirde ticari kargo taşıyan uçaklar bile Mersin’e gelecek. Çukurova Havalimanı’nın açılmasıyla Adana’daki Şakir Paşa Havaalanı da kapatılacak.

Adana lobisinin bu yatırımın da önünü kesmek için çalışma yaptığı defalarca gündeme gelmişti.

Ana Konteyner Limanının da Mersin yerine Adana’ya resmen yapılmasının da bu Adana lobisinin etkili olduğu öne sürülüyor.

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

MERSİN’E BOMBA SOĞUK DUŞ: ANA KONTEYNER LİMANI MERSİN’E DEĞİL; ADANA’YA YAPILACAK, RESMEN AÇIKLANDI! için 2 Yorum

  1. Küçük esnaf dedi ki:

    Bırakın adananın olsun akdenizin limana yakın mahalleleri konteynerlarla dolu ne aç gözlülük

  2. Şevket Sümerli dedi ki:

    İçimiz dışımız liman oldu Adana yada Hatay farketmez liman oraya kaydırılmalı

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.