Hoşgeldiniz  

MERSİN, TARİHİNİN EN AĞIR SİVRİSİNEKLİ GÜNLERİNİ YAŞIYOR! İYİ PARTİLİ KOCAMAZ’DAN UYARI: “BU İŞ GARGARAYA GETİRİLEMEZ, HAFİFE ALINAMAZ!”

admin | 21 Ağustos 2024 | Dünya, Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MERSİN, TARİHİNİN EN AĞIR SİVRİSİNEKLİ GÜNLERİNİ YAŞIYOR! İYİ PARTİLİ KOCAMAZ’DAN UYARI: “BU İŞ GARGARAYA GETİRİLEMEZ, HAFİFE ALINAMAZ!”

Mersin’in hemen her bölgesinde sivrisinek şikayetleri artıyor. Sıcaklığın yoğun şekilde hissedildiği şu günlerde Mersinliler, sivrisinek nedeniyle kapı pencere açamaz hale geldi. Kendi belediye başkanlığı döneminde sivrisinek şikayetlerinin neredeyse sıfıra indiğini hatırlatan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Sivrisinekle mücadele çok önemli ve bir o kadarda kutsal kamu görevidir! Bu iş hafife alınamaz! Gargaraya getirilemez! Belli ki, bu iş hafife alınıyor! Sayın Seçer bu konuyu vatandaşlarımıza bir kere sorsun da duysun; nasıl şikayet ettiklerini, nasıl ah çektiklerini!” diyerek Mersin Büyükşehir Belediyesinin CHP’li Seçer döneminde sivrisinek mücadelesinde sınıfta kaldığını söyledi.

Mersinlilerin bu yaz döneminde sivrisinek feryadı her geçen gün artıyor. Çamlıyayla’dan Anamur’a kadar merkez dahil her noktadan sinek ve haşere şikayetleri başta sosyal medya olmak üzere her platformda dile getiriliyor.

CHP’li Vahap Seçer yönetiminin 31 Mart yerel seçimlerine 10 gün kala yapmaya çalıştığı ve Sansasyonel Haber’in kamuoyunun gündemine taşıdığı şaibelerle dolu 200 Milyon TL değerindeki sinek ilacı alım ihalesi, iddiaların üzerine iptal edilmişti.

Sinekle mücadelede şaibelerle dolu ihaleni önünü açan Seçer’li yönetim, mücadele zamanını kaçırınca, Mersin sinek ve haşereden kırıldı.

KOCAMAZ: “HİÇ BU KADAR SİVRİSİNEKLERDEN ŞİKAYET EDİLDİĞİNİ DUYMAMIŞTIM”

Meclis’in tatile girmesiyle birlikte Çamlıyayla’ya geçen Önceki Dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, sivrisinek istilasına dikkat çekti. “Hiç bu kadar sivrisineklerden şikayet edildiğini duymamıştım!” diyen Kocamaz, “Bazı vatandaşlar eski günlere geri döndüğümüzü ve evin içine cibinlik kurarak yatmak zorunda kaldıklarını söyledi! Biraz araştırdığımda, bu yıl Mersin’in tüm yerleşim alanlarında doğudan batıya, sahillerden Torosların tepesindeki Yaylalara kadar sivri sineklerden şikayet edildiğine şahit oldum!” dedi.

“BELLİ Kİ İŞ HAFİFE ALINIYOR!”

Sivrisinekle mücadele çok önemli ve bir o kadar da kutsal kamu görevi olduğuna dikkat çeken Burhanettin Kocamaz, “Kimse kusura bakmasın ama, sivri sinekle mücadele konusunda bir problem var! Ayrıca sivrisineklerin insandan insana ne tür hastalıkları ve mikropları taşıdığı, ne tür riskler barındırdığı tüm dünyanın malumudur! Sivrisinekle mücadele çok önemli ve bir o kadarda kutsal kamu görevidir! Bu iş hafife alınamaz! Gargaraya getirilemez! Belli ki, bu iş hafife alınıyor! Sayın Başkan’ında belki bu şikayetlerden hala haberi yok! Zira bu kadar şikayet olduğunu bilen bir başkan, köy şenliklerinden daha önce bu konuyu çözmek için kolları sıvardı!” diyerek CHP’li Seçer yönetiminin sivrisinekle mücadele konusunda gerekli özeni göstermediğine dikkat çekti.

KOCAMAZ SORULARI TEK TEK SIRALADI: “HİÇBİR İŞE YARAMAYAN HANGİ İLAÇLARDAN, NE KADAR ALDINIZ?

Yerel seçimlere 10 gün kala 200 Milyon TL’lik sinek ilacı alım ihalesini şaibeler nedeniyle iptal eden CHP’li yönetime sorular yönelten İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Vatandaş adına müphem konuların aydınlığa kavuşturulması için sorularıma cevap vermek de kenti yöneten yerel yöneticilerin görevi!” diyerek sorularını sıraladı. İşte Kocamaz’ın o soruları:

1-Sivrisinekle asıl mücadelenin larva döneminde yapılması gerektiğini, larva döneminde yeterli mücadele edilmediği takdirde, uçkunla mücadelenin yeterli olmayacağını bilmiyor muydunuz?

2-Sivrisinekle mücadelede bu yıl neden bu kadar yetersiz kaldınız? Ben şahsen yeterli bir mücadele edildiğini zannetmiyorum! Ne yazık ki böyle bir mücadeleyi de görmüyorum!

3-Şaibeli olduğu kamuoyunda dillendirilen ilaç ihalesini iptal etmek zorunda kalmanızdan sonra, bugün vatandaşlarımızın şikayetlerinden de anladığımıza göre, sivrisinekle mücadele konusunda hiçbir işe yaramayan hangi ilaçlardan ne kadar aldınız? Miktarı ve tutarı nedir?

4-İlaçlamayı üstlenen yüklenici firmanın bu konuda herhangi bir deneyimi var mıdır?

5-Yüklenici firma ile nasıl ve hangi şartlarda bir sözleşme yapılmıştır da şikayetler bu kadar artmıştır?

6-Bugüne kadar Yüklenici firmaya artan şikayetler nedeniyle herhangi bir cezai müeyyide uyguladınız mı? Uygulamış iseniz cezanın türü ve miktarı nedir? (Kaldı ki, uyguladığınız hiçbir ceza vatandaşlarımızın rahatsızlığını ve şikayetlerini ortadan kaldırmayacak!)

7-Vatandaşlarımızı bu yıl sivrisineklerin taarruzu altında bıraktığınız ve acı çektirdiğiniz için vatandaşlarımızdan, özellikle de mini mini yavrularımızdan özür dilemeyi düşünüyor musunuz?

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.