Hoşgeldiniz  

KAFALAR DAHA DA KARIŞTI: AK PARTİLİ KIRATLI “MERSİN LOJİSTİK LİMANI PROJESİ İPTAL OLMADI” DEDİ DE İNŞALLAH BU BAHSETTİĞİ LOJİSTİK LİMANI, ANA KONTEYNER LİMANIDIR

admin | 18 Temmuz 2024 | Ekonomi, Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

KAFALAR DAHA DA KARIŞTI: AK PARTİLİ KIRATLI “MERSİN LOJİSTİK LİMANI PROJESİ İPTAL OLMADI” DEDİ DE İNŞALLAH BU BAHSETTİĞİ LOJİSTİK LİMANI, ANA KONTEYNER LİMANIDIR

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı’dan, “Ana Konteyner Limanı Adana’da yapılacak” paylaşımlarına açıklama geldi. Kıratlı, proje çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ve limanın hem Adana hem de Mersin’e kurulacağını belirtti.

AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Kıratlı, dün AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik’in Adana’ya Ana konteyner Limanı kurulacağını açıklamasının ardından yapılan “Mersin Lojistik Limanı projesi iptal oldu, proje Adana’ya yapılacak” paylaşımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“MERSİN LOJİSTİK LİMANI PROJEMİZ İPTAL OLMAMIŞ, AKSİNE ÇALIŞMALARIMIZ YOĞUN BİR ŞEKİLDE DEVAM ETMEKTEDİR”

Kıratlı, TBMM’de söz alarak yaptığı açıklamada, projenin iptal olmadığını vurgulayarak, “Mersin Lojistik Limanı projemiz iptal olmamış, aksine çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Özellikle Mersin’de sorumluluk sahibi siyasi aktörlerin paylaşımlarına dikkat etmeleri ve topluma doğru bilgileri paylaşmaları önem arz etmektedir. Ülkemizi, bölgesinin lojistik üssü haline getirecek çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Bu kapsamda lojistik performans endeksinde ülkemizi ilk 10’a sokacak denizyolu taşımacılığı ve onun en önemli bileşeni olan limanların altyapılarının tamamlanma çalışmaları hızla devam etmektedir” dedi.

“ULAŞTIRMA BAKANLIĞIMIZIN DA BELİRTTİĞİ GİBİ PROJE HER İKİ İLDE YAPILACAKTIR”

Mersin Lojistik Limanı ile ilgili olarak ilk etap proje çalışmalarının Ulaştırma Bakanlığı uzmanlarınca tamamlandığının altını çizen Kıratlı, “Yapılan çalışmalar sonucunda, liman kapasitesinin yıllık 9-10 milyon TEU olması planlanmaktadır. İlk etüt çalışmaları tamamlanan limanın ikinci aşamasına geçilmiş olup, bu aşama için hizmet alım amacıyla etüt-proje ihalesi gerçekleştirilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Abdulkadir Uraloğlu’nun daha önce yaptığı açıklamada da belirttiği gibi Mersin ve Adana Lojistik Limanlarının ikisinin de çalışmalarının devam ettiği ve her ikisinin de Çukurova’mıza kazandıracağımızı ifade etmiştir. Bu kapsamda ise; genel vaziyet planı, kesitler, yaklaşık maliyet hazırlaması, fizibilite raporu hazırlanması işleri ile ilgili süreçler tamamlanacaktır. İşin sözleşmesi imzalanmış olup, çalışmalara başlanmıştır. Böylece, Mersin Limanının doğu kesimine rastlayan sahil şeridinde en uygun alan yeni liman teşkili planlanmaktadır” şeklinde konuştu.

KIRATLI SÜREKLİ LOJİSTİK LİMANI DEDİ AMA PROJE ANA KONTEYNER PROJESİ…

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı’nın konuşmasında sürekli olarak proje adını Lojistik Limanı demesi kafaları karıştırdı. Mersin’in beklediği yatırım Ana Konteyner Limanın mı yoksa konteyner limanının daha küçük kapasiteli başka bir yatırıma mı dönüşeceği de netlik kazanmadı.

ÖMER ÇELİK NE DEMİŞTİ?

Mersin’in oyalandığı AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik’in açıklamasıyla ortaya çıktı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Adana’ya dev bir eser daha kazandırma müjdesinin hayata geçtiğini söyleyen AK Partili Çelik, Adana Konteyner Limanı’nın, Adana’yı dünya ticaretinde ve uluslararası ulaştırma koridorlarında öne çıkaracağını ifade etti.

Çelik açıklamasında, Adana Ana Konteyner Limanı ile Basra Körfezi’nin Irak ve Türkiye üzerinden Akdeniz’e bağlanmasının yanı sıra, doğu-batı, güney-kuzey koridorlarında demir ve kara yollarından taşınan yüklerin Akdeniz’e Türkiye üzerinden geçmesine olanak sağlanacağını söyledi.

Çelik “Türkiye’nin tüm limanlarının kurulu kapasitesi 12 milyon TEU iken neredeyse tüm kapasiteyi karşılayacak olan Adana Ana Konteyner Limanı, Adana’mızın ve bölgemizin ticari potansiyelini maksimum düzeyde değerlendiren stratejik bir aktör olacak. Bu büyük projeyi Adana’mıza ve bölgemize kazandıran Sayın Cumhurbaşkanı’mıza şükranlarımızı arz ediyoruz, ilgili bakanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

KAFALAR DAHA DA KARIŞTI: AK PARTİLİ KIRATLI “MERSİN LOJİSTİK LİMANI PROJESİ İPTAL OLMADI” DEDİ DE İNŞALLAH BU BAHSETTİĞİ LOJİSTİK LİMANI, ANA KONTEYNER LİMANIDIR için 3 Yorum

  1. Bir esnaf dedi ki:

    Mersin de,kenti sahiplenen vekil mi var?Ali Kıratlı galericiler sitesinde yalaka takımına çay ikram eder siyaset yaptığını zanneder.Havva Sibel Söylemez,Gülnarlı birisi bürokrat olsun Gülnar a ayıp olmasın haricinde bir işle uğraşmaz.Akp il başkanı teşkilatına bile hakim değilnki şehre sahip çıksın.Sivil toplum örgütleri cemaatlara teslim olmuş senin adamın benim adamım derdinde .Yani kent sahipsiz . Yazık bu kente…

  2. Küçük esnaf dedi ki:

    Akdenizin Yeşilçimen ,çay ,çilek mahalleleri d-400 yolu üzerinde her yer konteynerlerle dolu daha liman derdiler önce bir depolama Alanı açılsın sonra istersiniz Konteyner limanını vatandaş mağdur durumda ayrıca limanın yollarına el atılsın önce

  3. […] KAFALAR DAHA DA KARIŞTI: AK PARTİLİ KIRATLI “MERSİN LOJİSTİK LİMANI PROJESİ İPTAL OLMADI… […]

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.