Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ’DAN HÜKÜMETE ÇAĞRI: “HÜKÛMETİ, KAMU ÇALIŞANI TAŞERON İŞÇİLERE VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRMEYE DAVET EDİYORUM!”

admin | 16 Temmuz 2024 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ’DAN HÜKÜMETE ÇAĞRI: “HÜKÛMETİ, KAMU ÇALIŞANI TAŞERON İŞÇİLERE VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRMEYE DAVET EDİYORUM!”

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM’de kadro bekleyen başta belediyeler olmak üzere kamu kurumlarındaki taşeron işçilerin sıkıntılarını dile getirdi: “Taşeron işçiler seçim öncesi kendilerine Hükûmet tarafından verilen kadro konusundaki sözlerin bir an evvel yerine getirilmesini talep etmektedir.”

Yerel seçimlerin ardından yönetimde parti değiştiren belediyelerde işçi kıyımları hız kesmeden devam ederken, konuyu TBMM’de gündeme getiren İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, AK Parti Hükümetine kamuda çalışan taşeron işçilere seçimlerde verilen kadro sözünü hatırlattı.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR’DEKİ 4 BİNİ AŞKIN İŞÇİ KIYIMI TBMM KÜRSÜSÜNDEN BİR KEZ DAHA GÜNDEME GELDİ

Genel Kurul’da konuşan İYİ Partili Kocamaz, “Hükûmet, 2018 yılında taşerondan kadroya geçiş konusunda 696 sayılı KHK’de düzenlemeye giderek kamu kurum ve kuruluşları ile belediyeler başta olmak üzere, KİT’lerde görev yapan yaklaşık 900 bin taşeron işçiye belediye şirketlerinde güya kadro verilmişti. Belediye şirketlerine verilen kadrolar o dönemde hiçbir taşeron personeli memnun etmemiştir ve nitekim bazı belediyelerde yönetim değişikliğinde, taşeron kadroya geçen işçilere başta mobbing ve sürgün olmak üzere her türlü baskı uygulandı, uydurma tutanaklarla ‘Performansı düşük’ denilerek istifaya zorlandı ve işlerine son verildi.

Mesela, Mersin Büyükşehir Belediyesinde, bizden sonra, çeşitli baskılarla 4 binin üzerinde belediye çalışanının işine siyasi saiklerle son verildi. Ne mahkeme kararları uygulandı ne de tazminatları ödendi” dedi.

“HÜKÜMETİ VERDİĞİ SÖZÜ YERİNE GETİRMEYE DAVET EDİYORUM”

Hizmet alım sözleşmesine göre istihdam edilen taşeron işçilerin kadro konusunda kapsam dışı bırakıldığını hatırlatan Burhanettin Kocamaz, şöyle devam etti:

“2018 yılında kadro verilmeyen taşeron işçilere geçen yıllar içerisinde her geçen gün yenileri eklenmeye başlanmıştır. Kamu kurum ve kuruluşlarında taşeron olarak çalışan, kadrolu olarak görev yapan diğer çalışma arkadaşlarıyla aynı işleri yapmalarına rağmen ayrı özlük hakları ve daha düşük maaşlarla güvencesiz bir şekilde görev yapmaktadır.

Taşerondan kadroya geçemeyen personele daha sonra Hükûmet tarafından kadro sözü verilmesine rağmen bugüne kadar ne yazık ki bir karar alınmamıştır.

Taşeron işçiler seçim öncesi kendilerine Hükûmet tarafından verilen kadro konusundaki sözlerin bir an evvel yerine getirilmesini talep etmektedir. Hükûmeti, kamu çalışanı taşeron işçilerin sesini duymaya, verdiği sözü yerine getirmeye davet ediyorum.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.