Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ: “HÜKÜMET ORMAN YANGINLARI KONUSUNDA HER YIL YENİ BİR BECERİKSİZLİK SERGİLEMEYE DEVAM EDİYOR”

admin | 26 Haziran 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Mardin ve Diyarbakır’daki yangınlara havadan yeterince müdahale edilemediğini belirterek, “Oysa havadan yeterince müdahale edilmiş olunabilseydi bu köylerimizde belki de bu kadar can ve mal kaybı yaşanmayacaktı” dedi.

Genel Kurulda, Saadet Partisi’nin Mardin ve Diyarbakır’da meydana gelen ve 15 vatandaşın hayatını kaybettiği, binlerce küçük ve büyükbaş hayvanın telef olduğu orman yangınıyla ilgili grup önerisi görüşüldü.

TBMM’de İYİ Parti grubu adına söz alan Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, her yıl ülkemizin endişe verici boyutlarda orman yangınlarıyla karşı karşıya geldiğini söyledi.

Burhanettin Kocamaz, “Her yıl ortaya çıkan ve günlerce söndürülemeyen çok sayıda yangın nedeniyle âdeta yok edilmiş, bu yangınlar artık geleneksel hâle gelmiştir. Hükûmet orman yangınları konusunda her yıl yeni bir beceriksizlik sergilemeye devam ediyor. Hükûmet bugüne kadar başta ormanlarımız olmak üzere millî servetlerimizi koruyamamıştır; bugüne kadar yeterli yatırımlar yapılamamış, uçak ve helikopter filosu büyültülememiş, Türk Hava Kurumu bu konuda etkisiz hâle getirilmiştir” dedi.

“HAVADAN YETERİNCE MÜDAHALE EDİLMİŞ OLSAYDI, BU KADAR CAN VE MAL KAYBI YAŞANMAYACAKTI!”

Diyarbakır’ın Çınar ve Mardin’in Mazıdağı köylerinde meydana gelen yangının felakete dönüştüğünü kaydeden İYİ Parti Mersin Milletvekili Kocamaz, “Hükûmet yangına havadan yeterince müdahale edememiştir. Oysa havadan yeterince mücadele edilmiş olunabilseydi bu köylerimizde belki de bu kadar can ve mal kaybı yaşanmayacaktı. Önümüzde daha çok sıcak geçecek temmuz, ağustos ve eylül ayları bulunmaktadır. Bu nedenle, Hükûmeti orman yangınlarına karşı daha etkin önlemler almaya, daha duyarlı davranmaya ve etkin mücadeleye ve müdahaleye davet ediyorum” diye konuştu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle