Hoşgeldiniz  

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ: “ANAYASA’NIN İLK 4 MADDESİNİ TARTIŞMAYA AÇMAK İYİ NİYETLİ BİR YAKLAŞIM DEĞİLDİR VE KABUL EDİLEMEZ!”

admin | 15 Ekim 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İYİ PARTİLİ KOCAMAZ: “ANAYASA’NIN İLK 4 MADDESİNİ TARTIŞMAYA AÇMAK İYİ NİYETLİ BİR YAKLAŞIM DEĞİLDİR VE KABUL EDİLEMEZ!”

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın 3. Maddesinde değişiklik yapılabileceğini söylemesinin ardından başlayan tartışmalar sürüyor. İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz da AK Parti iktidarının ortaya attığı yeni ve sivil Anayasa tartışmalarını değerlendirdi: “Daha ilk günden, Devletin tekliğini ve Laik bir hukuk devleti olduğunu; Milletin birliğini, Vatanın bölünmezliğini, Bayrağını, yönetim şeklini yani Cumhuriyeti, Devletin dilini, vatandaşlık kavramını ve ülkenin Başkenti olan Ankara’yı tartışmaya açmak iyi niyetli bir yaklaşım değildir ve kabul edilemez!”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 2023 seçimleri sonrasında ısrarla gündeme getirmek istediği yeni ve sivil Anayasa yapma tartışmaları, son olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un Anayasa’nın değiştirilemez maddelerinden olan 3. Maddesinin değiştirilmesi gerektiği ile ilgili sözlerinin yankıları artarak sürüyor.

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz da yeni Anayasa tartışmalarını değerlendirerek, AK Parti iktidarının amacının “üzüm yemek olmadığının” anlaşıldığını savundu.

DARBE ANAYASASI DEDİKLERİ ANAYASA’NIN YÜZDE 73,5’i DEĞİŞMİŞ!

Burhanettin Kocamaz, “İktidar bir sivil Anayasa’dır tutturmuş gidiyor! Oysa, şu anki Anayasa 16 geçici madde ile birlikte 193 madde. Bu Anayasa’nın dokunulmadık 51 maddesi kalmış! Yani 142 maddesi AKP ve daha önceki Hükümetler tarafından değiştirilmiş! Darbe Anayasası dedikleri hali hazır

Anayasa’nın yüzde 73,5’i değiştirilmiş durumda! Bu iktidarın Sivil Anayasa’dan muradı nedir kimse bilmiyor! Zira ortada hazırladıkları bir taslak gözükmüyor! Sadece işaret fişekleri atarak halkın tepkisini ölçmeye çalışıyorlar” dedi.

“İYİ NİYETLİ DEĞİL, KABUL EDİLEMEZ!”

Anayasa’nın ilk dört maddesini tartıştırmaya açmak için farklı isimlerin söylemlerde bulunduğunu hatırlatan İYİ Partili Kocamaz, “İlk önce Hayati Yazıcı ortaya bir zarf attı! Arkasından Hüda-Par’ın Genel Başkanı Yapıcıoğlu konuştu! Son olarak da Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş ortaya kabul edilmesi mümkün olmayan, ancak kurnazca seçilmiş cümlelerle bir laf attı. Bu ifadeler halen tartışılıyor! Görülen odur ki, maksat üzüm yemek değil! Daha ilk günden, Devletin tekliğini ve Laik bir hukuk devleti olduğunu; Milletin birliğini, Vatanın bölünmezliğini, Bayrağını, yönetim şeklini yani Cumhuriyeti, Devletin dilini, vatandaşlık kavramını ve Ülkenin Başkenti olan Ankara’yı tartışmaya açmak iyi niyetli bir yaklaşım değildir ve kabul edilemez!” diye konuştu.

“YENİ ANAYASA ÇALIŞMASI ORTADA YOK!”

AK Parti iktidarının değiştirmek istediği Anayasa ile ilgili nasıl bir çalışma yapıldığına ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadığını söyleyen İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“MUHALEFET PARTİLERİ VE HALKIMIZ ÇOK UYANIK OLMALI!”

“Ancak, bugüne kadar düşündükleri tüm değişikliklerin öznesi ile ilgili bir açıklama yok! Ama Ülkenin neresine gidersek gidelim, vatandaşlarımız bu Anayasa tartışmalarının odağında Sayın Erdoğan’ın tekrar seçilebilmesinin yattığını söylüyor! Bu konuda Muhalefet Partileri ile Halkımızın çok dikkatli ve uyanık olması gerekiyor! Zira, Sayın Cumhurbaşkanı’nın şu anki durumunun bile şüpheli ve de kanunsuz olduğu tartışılırken, ülkenin yeni tartışmalarla meşgul edilmesi abesle iştigaldir!

Bizce, Anayasa değişikliğinden kasıt, bu ucube tek adam sisteminden çıkıp, Meclisin çok daha işlevsel ve güçlü olduğu, denetim mekanizmalarının işlediği güçlü bir Parlamenter Sistem olmalıdır! Aksi takdirde bugün yaşanan sıkıntıların tamamı daha da artarak devam edecektir! Rabbim Milletimizin yüzüne baksın ve bir daha basiretini bağlatmasın!”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.