Hoşgeldiniz  

İBRETLİK HABER: KOCAMAZ’IN VİZYONUNUN 10’DA 1’İ VAHAP’TA OLSAYDI, MTSO BUGÜN AĞLAMAZDI! BOMBA BERDAN-2 GERÇEĞİ…

admin | 13 Ağustos 2024 | Dünya, Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İBRETLİK HABER: KOCAMAZ’IN VİZYONUNUN 10’DA 1’İ VAHAP’TA OLSAYDI, MTSO BUGÜN AĞLAMAZDI! BOMBA BERDAN-2 GERÇEĞİ…

Burhanettin Kocamaz’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Mersin ekonomisi için seferber olunup, havalimanı yakının yaşam ve ticaret alanı olarak planlanırken, CHP’li Seçer döneminde harekete geçilmemesi tepki çekiyor. Son olarak MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın “Havalimanı etrafını da planlamak zorundayız. İyi bir fuar alanı, iyi bir yaşam alanı çıkarmamız lazım” talebinin Kocamaz’ın o bölge için yaptığı planlamanın ne kadar doğru olduğunu da gözler önüne serdi. Kocamaz’lı Büyükşehir döneminde havalimanının yakınına fuar alanı yapılması için alanı satışa çıkarılan Berdan-2 Fabrikasının hisseleri alınmıştı. Seçer’in ise bu hisseler satmak için uğraştığı öne sürülmüştü.   

Mersinli iş insanları tarafından umutla ve heyecanla karşılanan Çukurova Uluslararası Havalimanı en sonunda tamamlanarak, hizmete başladı.

MTSO BAŞKANI KONUŞTU, AKILLARA BİR ANDA KOCAMAZ’LI BÜYÜKŞEHİR DÖNEMİ GELDİ

TRT Çukurova Radyosu’na bağlanarak Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın hem Adana hem Mersin iş dünyasına katacaklarından bahseden MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın yayında “Havalimanı etrafını da planlamak zorundayız. İyi bir fuar alanı, iyi bir yaşam alanı çıkarmamız lazım. Depolama tesisleri ve Adana ile birlikte hareket edeceğimiz uluslararası bir fuar alanı da yapmalıyız. Ekonomi bölgesi haline getirmeliyiz. Bu da havalimanının getirdiği büyük bir artı değer olacak” demesi akıllara bir anda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Burhanettin Kocamaz’lı döneminin gelmesine neden oldu.

Çukurova Uluslararası Havalimanı için Tarsus Belediye Başkanlığını yaptığı 1994’ten bu yana çaba sarf eden Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmesinin ardından inşaatı o dönemde devam eden havalimanı çevresi için çalışmalar yapmıştı.

Hatta Kocamaz, havalimanının hemen yakınındaki 200 dönüm üzerinde kurulan ve yarısı TMSF’ye devredilen Berdan-2 Tekstil Fabrikasının TMSF’deki hissesini devralmıştı.

KOCAMAZ’IN ÖNGÖRÜSÜ ŞİMDİ OLDU… “ÖYLE BİR ALAN HER ZAMAN DENK GELMEZ!”

2017 yılının Haziran ayındaki meclis oturumunda Berdan-2 Tekstil Fabrikası Fuar alanı olarak düzenlenmek üzere satın alınarak hizmete kazandırılması ile ilgili Plan ve Bütçe Komisyonu oy çokluğu ile kabul edilmişti. Kararın ardından mecliste konuşan dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Her zaman böyle bir alan denk gelmez. Bu alanın en önemli özelliği yeni havaalanına yakın olması ve otoban bağlantısına yakın olması. Burada hazır bir tesis var, bunun maliyetini de göz önüne almak lazım. İş geliştirme merkezleri bizim için çok önemli. Bizim bu tür yerlerin sayısını artırmamız lazım. Burada öncelikli düşüncemiz fuar alanı olacak. Bu konuda komisyonda destek veren arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuşmuştu.

KOCAMAZ’A KUMPAS KURULDU, ALANIN DİĞER YARISI VAKIFLAR BANKASI’NDAN ALINAMADI… HATTA SEÇER ALINAN BÖLÜMÜ “NİYE ALDILAR Kİ” DİYEREK SATMAYA ÇALIŞIYOR, İYİ Mİ…

2017 yılında meclis kararıyla TMSF’den devralınan fabrikasının yarı hisselerinin geri kalanının alınması için diğer hisse sahibi Vakıf Bank ile görüşmelere başlanmıştı.

O dönem MHP tarafından aday gösterilmeyen Burhanettin Kocamaz’ın 2019 yerel seçimlerine İYİ Parti’den aday olarak girmesinin önü de kumpasla kesilince, görüşmeler de askıya alındı.

2019 yılında Kocamaz’ın aday olamamasıyla girdiği seçimi kazanan CHP’li Vahap Seçer de fuar alanı yapılacak alanın kalan hisselerini almak yerine alınan hisseyi de satmak için harekete geçmesi şok yaratmıştı. Seçer’e yakın kaynaklar, “Burayı hangi akla hizmet almışlar?” diyerek satılığa çıkarmak için çalışmaları başlatma talimatı verdiğini öne sürmüştü.

MTSO BAŞKANI ÇAKIR’IN İŞİ SEÇER’LE ZOR GİBİ…

Burhanettin Kocamaz döneminde Mersin ekonomisi için seferber olunup, havalimanı yakının yaşam ve ticaret alanı olarak planlanırken, CHP’li Seçer döneminde harekete geçilmemesi tepki çekiyor.

Son olarak MTSO Başkanı Hakan Sefa Çakır’ın “Havalimanı etrafını da planlamak zorundayız. İyi bir fuar alanı, iyi bir yaşam alanı çıkarmamız lazım” talebinin Kocamaz’ın o bölge için yaptığı planlamanın ne kadar doğru olduğunu da gözler önüne serdi.   

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.