Hoşgeldiniz  

HADİ BUYURUN: MERSİN’DE ÇOK KATLI YAPILAŞMAYA UYGUN YERLERİ PROF.DR. ERCAN AÇIKLADI!

admin | 30 Eylül 2024 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

HADİ BUYURUN: MERSİN’DE ÇOK KATLI YAPILAŞMAYA UYGUN YERLERİ PROF.DR. ERCAN AÇIKLADI!

Mersin’de zemini inceleyen Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, “Yenişehir tümüyle gevşek, gökdelenlerin kıyıda ne işi var?” diye sormuştu. Şimdi de Mersin’de çok katlı binalara en uygun zemini olan bölgeleri açıkladı.

MTSO tarafından Kentsel Dönüşüm ve Sürdürülebilir Şehirler Konferansı düzenlendi. MTSO’nun davetlisi olarak Mersin’e gelerek, bir dizi incelemelerde bulunan ve konferans veren Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından Mersin’in özellikle kıyı şeridinin zeminin yüksek katlı binalara uygun olmadığını söylemişti.

Ercan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Mersin, Ölüdeniz, Kıbrıs Yayı, Doğu Anadolu Kırığının I=VI yıkım gücündeki etkisindedir. Yenişehir tümüyle gevşek,2-9 m yeraltı sulu tortullar üzerinde yer alıyor. Rezonans ile sıvılaşma sakıncası, Toroslar’dan deniz kıyısına gittikçe oldukça artıyor. Gökdelenlerin kıyıda ne işi var?” diye sormuştu.

TEK TEK YÜKSEK KAT İÇİN NERELER UYGUN AÇIKLADI!

Mersin’deki incelemelerini tamamlayan Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sabah saatlerinde yaptığı yeni paylaşımda bu kez Mersin’in yüksek katlı yapılaşmaya uygun bölgelerini açıkladı.

Ercan, “Mersin’de çok katlı yapılaşmaya uygun yerler, kuzeyde İstek Okulları, Anadolu İmam Hatip ile Şehir Hastanesi, stadyum dolayıdır. TOKİ yerleşimi de çok uygundur. Kıyıya geldikçe sorunlara artar. Mersin yamaçlara doğru kaymalıdır” dedi.

BAKMADAN GEÇME:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.