Hoşgeldiniz  

GÜNÜN SKANDALI: MESKİ, KAFAYA KOYDU, İPTAL EDİLEN ARAÇ KİRALAMA İHALESİNİ TEKRARLADI… YİNE ARAÇSIZ İMAR A.Ş. İHALEYİ ALDI… GÖZ GÖRE GÖRE…

admin | 19 Eylül 2024 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

GÜNÜN SKANDALI: MESKİ, KAFAYA KOYDU, İPTAL EDİLEN ARAÇ KİRALAMA İHALESİNİ TEKRARLADI… YİNE ARAÇSIZ İMAR A.Ş. İHALEYİ ALDI… GÖZ GÖRE GÖRE…

MESKİ’nin gerçekleştirdiği kiralık iş makinesi ihalesini elinde araç bulunmayan Büyükşehir İmar A.Ş kazanmıştı. Sansasyonel Haber’in gündeme taşıdığı ve skandallarla dolu ihaleyi inceleyen İhale Komisyonu, yaklaşık maliyetin çok üzerinde ihalenin sonuçlanmasını gerekçe göstererek oy birliğiyle ihaleyi iptal etmişti. Geçtiğimiz gün ihaleyi tekrarlayan MESKİ’de skandal devam etti. Araç kiralama ihalesini yine elinde aracı olmayan İmar A.Ş kazandı. Skandala konu olan olaylar bu ihalede de tekrarladı.    

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kuruluşu MESKİ’de araç kiralama ihalesinde skandal patlamış, ihaleyi fahiş fiyat veren ve elinde hiç aracı olmayan Büyükşehir iştiraki İmar A.Ş kazanmıştı.

Sansasyonel Haber’in ihaledeki skandallar zincirini yazmasının ardından ihale apar topar iptal edilmişti.

MESKİ geçtiğimiz günlerde araç kiralama ihalesini tekrarladı. İhalenin sonunda yine bomba patladı ve skandalların aynı şekilde tekrar ettiği ortaya çıktı.

İptal edilen ihalede şoförlü 47 adet iş makinesi kiralanacaktı. Fahiş fiyat veren İmar A.Ş, ihaleye giren firmaların “teminat mektubu sunmamaları” nedeniyle rakipsiz kalmış ve ihaleyi kazanmıştı.

İdarenin belirlediği yaklaşık maliyetin 160 Milyon TL üstünde teklif veren İmar A.Ş’nin bu skandal ihaleyi alması Sansasyonel Haber’in olayı kamuoyuna duyurmasının ardından iddiaları inceleyen İhale Komisyonu tarafından iptal edilmesine yol açarak engellenmiş ve vurgun iddiaları önlenmişti.

ARAÇ SAYISI DÜŞTÜ, RAKAM OTOMATİKMAN AŞAĞI ÇEKİLDİ!

Geçen hafta ihaleyi tekrarlayan MESKİ bu kez 47 aracı düşürdü. 15 adet Lastikli Beko ve 4 adet paletli ekskavatör için ihaleye çıkan MESKİ, işin yaklaşık maliyetini de 48 Milyon 637 Bin TL’ye çekti.

İMAR A.Ş DIŞINDA HİÇBİR FİRMA TEMİNAT MEKTUBU VERMEDİ… YOK BÖYLE ADRESE TESLİM… FLAŞ İDDİA…

7 firmanın girdiği ihaleyi 46 Milyon 344 Bin TL teklif veren ve elinde hiç aracı bulunmayan İmar A.Ş kazandı. Tıpkı iptal edilen ilk ihalede olduğu gibi İmar A.Ş dışında ihalede teklif veren 6 firmanın yine teminat mektubu vermeden elenmesi kafalardaki soru işaretlerini arttırdı.

İhalede yaşanan skandal bununla da sınırlı kalmadı. Serbest piyasada operatörsüz yakıt hariç aylık saat başı ortalama kira ücretinin 900 TL civarı bir rakam olduğu ifade edilirken, ihale şartnamesinde kiralanan aracın aylık en fazla 150 saat çalıştırabileceği belirtilirken, skandallarında buradan patladığı öne sürülüyor.

BOMBA GELDİ: İMAR A.Ş BU İŞTEN YÜZDE 35 KÂR EDECEK… TAHMİNİ RAKAM 16 MİLYON TL…

İhale şartnamesinde istenen ve piyasa koşullarına göre 1 makinenin aylık maliyeti 135 bin TL + KDV’ye gelirken kiralanmak istenen toplam aracın yıllık maliyetinin ise 30 Milyon 780 Bin TL +KDV’ye geleceği iddiası bomba etkisi yarattı. İhaleyi kazanan ve elinde hiç aracı olmayan İmar A.Ş’nin verdiği teklifle bu işten yüzde 35 civarı kâr edeceği ve 16 Milyon civarı bir para kazanacağı öngörüsü şok yarattı.   

BAKMADAN GEÇME:

Paylaşın:
Etiketler: , , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.