Hoşgeldiniz  

GÜNÜN KRİZİ CUMHUR’UN KALESİ ERDEMLİ’DE: “PROTOKOL KRİZİ” AŞILDI… ŞİMDİLİK

admin | 20 Ekim 2024 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

GÜNÜN KRİZİ CUMHUR’UN KALESİ ERDEMLİ’DE: “PROTOKOL KRİZİ” AŞILDI… ŞİMDİLİK

AK Parti’de Ali Mustafa Poş’un ilçe başkanı seçildiği kongrede MHP İlçe Başkanı Cevat Şahin’e protokolde yer verilmemesi nedeniyle Erdemli’de Cumhur ittifakı bir anda gerilmişti. MHP’li Şahin ve beraberinde gelen MHP’liler protokolde MHP ilçe başkanına yer verilmemesi üzerine salonu terk etti. MHP ile yaşanan protokol krizi kongre sonrası Ak Parti İlçe Başkanı Poş’un MHP’ye özür ziyareti gerçekleştirmesiyle “şimdilik” rafa kalktı.

AK Parti’nin Erdemli İlçe Kongresinde Cumhur ittifakı ortağı MHP ile yaşadığı protokol krizi, ilçede büyük yankı uyandırdı. Tek adayın olduğu AK Parti ilçe kongresinde protokolde MHP İlçe Başkanı Cevat Şahin kendisine yer verilmeyince beraberindeki partililerle birlikte salonu terk etti.

MHP’lilerin büyük tepki gösterdiği olayın ardından kongrede salonun dışına çıkan AK Parti Erdemli İlçe Başkanı Ali Mustafa Poş, dışardaki kalabalığa açıklama yaptı.

ÖZÜR DESEN… DEĞİL… BİR TUHAF AÇIKLAMA! AK PARTİLİ POŞ: “BEN DE AYAKTA BEKLEDİM!”

AK Partili Poş, “Yoğun katılımdan dolayı protokolde yer kalmadı. Kongre boyunca ben de ayakta bekledim. Defalarca bana da protokolde oturmam gerektiğini söylemelerine rağmen ben de oturamayan MHP ilçe başkanımıza hürmeten ben de koltuğa oturmadım. O başkanımızı seviyoruz, sayıyoruz, başımızın tacıdır” dedi.

MHP Erdemli İlçe Başkanı Cevat Şahin’in salonu terk etmesinin ardından önce salonun dışındaki MHP’liler olaya tepki gösterirken, sosyal medyada AK Partililer eleştiri yağmuruna tutuldu.

MHP İLÇE YÖNETİCİSİNDEN SERT TEPKİ

Tepkiler sürerken, bir açıklamada MHP Erdemli İlçe Sekreteri Adnan Baktemur’dan geldi. MHP’li Baktemur, “Siyasi bir partinin ilçe başkanı o ilçede muhterem genel başkanımızın temsilcisidir. Resmen davet edilen bir programda ilçe başkanımızın, protokol çerçevesi kapsamında oturtulması gereken yer, kendi belediye başkanının yanıdır. Ön protokol tabir edilen yerde belediye başkanımızın yanına sıradan daire müdürlerine yer verilip, Erdemli’de Muhterem Genel Başkanımızın temsilcisi ilçe başkanımıza yer gösterilmemesi sebebiyle kongre salonu haklı olarak başkanımız ve yönetim kurulu üyelerimiz belediye meclis üyelerimiz tarafından terk edilmiştir. Sayın ilçe başkanımızın aldığı bu kararı tüm yönetim kurulu üyeleri olarak yürekten destekliyoruz. Değerli başkanımızın yanındayız. Her Ne kadar Böyle Tatsız şeyler yaşansa da Biz milliyetçi Hareket Partisi Erdemli ilçe teşkilatı olarak Cumhur İttifakı ilkelerinden ödün vermeden Muhterem Genel Başkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda çalışmalarımıza devam edeceğiz” tepkisini dile getirdi.

MHP’DE TEPKİLER ARTTI, AK PARTİ İLÇE BAŞKANI ZİYARETE GİTTİ…

MHP cephesinde tepkilerin büyümesi üzerine AK Parti’de Erdemli İlçe Başkanı Ali Mustafa Poş, ilçe yöneticileriyle birlikte MHP İlçe Başkanı Cevat Şahin’i ziyarete gitti.  

Ziyaret sırasında öpüşüp, barışan Cumhur ittifakının 2 ortağı, birbirlerine saılarak, “Sorun bitti” mesajı verdi.

Paylaşın:
Etiketler: , , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.