Hoşgeldiniz  

GÜNÜN BOMBA İDDİASI: CHP’Lİ SEÇER, ERTAN LİMAN’I “NUMARADAN MI” GÖREVDEN ALDI? BÜYÜK BÜTÇELİ PROJELERİN BAŞINDA YİNE LİMAN VAR! NE İŞ?

admin | 04 Temmuz 2024 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Geçtiğimiz ay ani bir kararla CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in danışmanlığını yürüten Ertan Liman, flaş bir kararla görevden alınmıştı. Bugün bomba iddia ortaya atıldı. Liman’ın Büyükşehir’in yaptırmaya çalıştığı metro inşaat alanında sıklıkla görülmesinin ardından peş peşe iddialar havada uçuştu.  

31 Mart yerel seçimlerinin ardından ikinci kez göreve gelen CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yeni döneminde de skandal iddialar gündemde yer alıyor. Son iddia görevden aldığı söylenen Seçer’in eski danışmanı Ertan Liman’la ilgili. İddiaların, görevden kağıt üstünde görevden alınan ancak özel kalem görevini gölge yürüten Doğukan Uyan’la aynı paralellikte olması şok yarattı.

Geçtiğimiz ay başında CHP’li Vahap Seçer, ani bir kararla Danışmanlığını yürüten Ertan Liman’ı görevden almış, Liman MESKİ’deki çalışma ofisini boşaltmıştı. Seçer ve Liman arasındaki bu ani gelişme, Büyükşehir yönetimi hakkında işçi çıkarmalarla ilgili yürütülen savcılık soruşturmalarıyla ilişkilendirilmişti.

BOMBA İDDİA: “LİMAN NUMARADAN MI GÖREVDEN ALINDI?”

Sabah Gazetesi Yazarı Ersin Ramoğlu, Vahap Seçer ile Ertan Liman arasındaki “iş ilişkisinin” devam ettiğini öne sürdü. Ramoğlu’nun Sabah Gazetesinde bugün yayınlanan köşesinde Liman’ın Büyükşehir’in yürütmeye çalıştığı metro şantiyesinde görüldüğünü yazdı.

Ramoğlu, “Görevden alınan MESKİ Başkanı Ertan Liman’ın Metro şantiyesinde ne işi var? Belediye işlerinden sorumlu olduğunu söylüyor, bu doğru mu? Başkan Vahap Seçer, Ertan Liman’ı numaradan mı görevden aldı? Kontrol mühendislerinin yazdığı yazılara belediye neden cevap vermiyor?” dedi.

Liman’ın görevden alınmasını yürütülen soruşturmalara da bağlayan Ersin Ramoğlu, şöyle devam etti:

“Açılacak davaların bilirkişilerine yargı sonuçlarını etkilemek için rüşvet verildiği iddiaları doğru mu? Müşavir firmanın proje müdürü Can Sancar ile Tarık İrde’nin eski dost olduğu iddia ediliyor… Eski şirket onaylı mıydı? Onaylıysa neden gitti? O şirkete başka işler verildi mi? Belediye yöneticilerinin yakınları bu şirkette işe alındı mı? Onlara ihale verildi mi? MESKİ’de kaç bankamatikçi var? Konuş bakalım başkan!”

BOMBANIN BÜYÜĞÜ GELDİ: LİMAN DANIŞMANLIKTAN ALINDI AMA METRO VE KONUT PROOJELERİNİN BAŞINA GEÇTİ!

Büyükşehir’e yakın kaynaklar, Ertan Liman’ın danışmanlık görevinin sonlandığını ancak Seçer’le ilişkisinin devam ettiğini öne sürdü.

Kaynakların, Liman’ın yeni dönemde Metro ve Seçer’in 31 Mart vaadi olan konut projelerinin başına geçtiğini söylemesi, Mersin’i salladı.

LİMAN, EŞİNİ METRO İHALESİNİ KAZANAN FİRMAYA DANIŞMAN YAPMIŞTI!

Belediye tarihinin en büyük işçi kıyımı yapan CHP’li Vahap Seçer’in açılan soruşturmalar kapsamında Savcılığa verdiği ifadenin ortaya çıkmasının ardından işçilerin de ifadeleri de kamuoyunda yer almıştı. İşçilerin ekmeğiyle oynayan Ertan Liman’ın, eşi Mine Liman’ı hafif raylı sistem metro hattının ihalesini kazanan firmada danışman olarak yüksek maaşla işe başlattığı ortaya çıkmıştı.

Savcılıkta müşteki sıfatıyla ifade veren ve ismi gizli tutulan kişinin; “Ertan Liman’ın eşi Mina Liman’ı ihaleden sonra danışman olarak işe aldı. Ayrıca ihale maddesine ‘Danışmanların sahada bulunması ve sürekli işe gelmesi zorunluluğu yoktur’ maddesi ekletti. Eşi Mine Liman’ı danışman kadrosunda işe alıp en yüksek düzeyde maaşa bağlayıp hak ediş kadrosuna soktu” dediği öğrenilmişti.

LİMAN’A “DOĞUKAN UYAN FORMÜLÜ” MÜ DEVREYE SOKULDU? FLAŞ İDDİA…

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, adı skandallarla gündem olan Özel Kalem Müdürü Doğukan Uyan’ı da geçtiğimiz yıl şok bir kararla görevden almıştı. Uyan’ın Büyükşehir’le ilişiği kesilerek MESKİ’de görevlendiren Seçer’in Özel Kalem Müdürlüğü’ne Serkan Altundeğer’i getirdiği açıklanmıştı.

CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarını ağırlayan Vahap Seçer’in sosyal medyasında yayınlanan bir fotoğraf, Özel Kalem üstünde oynanan oyunu da açığa çıkardı. Başkanları tek tek karşılayan Seçer’in hemen arkasında yer alan Doğukan Uyan’ın “gizli özel kalem” olarak görev yaptığı da ortaya çıkan ve Sansasyonel Haber’in gündeme taşıdığı fotoyla ispatlanmış oldu.

BÜYÜK BÜTÇELİ PROJELERİN BAŞINDA YİNE LİMAN VAR!

Seçimlerin ardından yeni döneminde Uyan’ı resmen bir kez daha Özel Kalem Müdürü olarak atayan Seçer’in, skandal iddialarla gündeme gelen Ertan Liman’ı da Metro ve konut projelerinin başına geçirerek, gözlerden uzak işini yürütmeye devam ettiği iddia edildi.

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle