Hoşgeldiniz  

GÖZLER AK PARTİLİ SEVER’İN VERDİĞİ ZARFTA: “MERSİN’DE ADAY OLARAK KİMİ YAZDI?”

admin | 13 Aralık 2023 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

GÖZLER AK PARTİLİ SEVER’İN VERDİĞİ ZARFTA: “MERSİN’DE ADAY OLARAK KİMİ YAZDI?”

AK Parti MKYK toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan, MKYK üyelerinden kendi bölgelerindeki il ve ilçe belediye başkanlıkları için birkaç isim yazarak kapalı bir zarfa koymaları talimatını verdiği öğrenildi. MKYK’daki Mersin temsilcisi Mustafa Sever’in Mersin için kimi ya da kimleri yazdığı büyük merak uyandırdı.

AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.

Toplantıda MKYK üyelerinden 31 Mart Mahallî Seçimleri için isim önerisi isteyen Erdoğan’ın MKYK üyelerinden kendi bölgelerindeki il ve ilçe belediye başkanlıkları için birkaç isim yazarak kapalı bir zarfa koymaları talimatını verdiği öğrenildi.

Önerilen isimlerin yalnızca Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görüleceği ifade edildi.

MERSİN’İN MKYK ÜYESİ MUSTAFA SEVER KİMLERİ YAZDI?

Dünkü toplantıya Mersin’den AK Parti MKYK Üyesi Mustafa Sever de atıldı.

Yerel seçimler için ilçe turlarını tamamlayan Mustafa Sever’in de kapalı zarfta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Mersin Büyükşehir ve ilçe adayları için kimlerin isimlerini yazdığı büyük merak uyandırdı.

TEMAYÜL SONUÇLARI DA AÇIKLANMADI

AK Parti Mersin’de üyelere yönelik temayül oylaması da yapmıştı. Genel Merkezden İlçe teşkilatları ve üyelerin hem büyükşehir hem de yaşadıkları ilçeler için kimlere oy verdiğine ilişkin bir açıklama ise yapılmadı.   

MHP’NİN MERSİN ISRARI SÜRÜYOR!

Cumhur ittifakının Mersin’de AK Partili adayla mı yoksa MHP’li adayla mı seçimlerde yer alacağına ilişkin henüz net karar çıkmadı.

MHP kanadının Mersin konusundaki ısrarının sürdüğü biliniyor. AK Parti’nin MHP heyetine anket çalışmalarını sunduğu da sızan bilgiler arasında.  

15 ARALIK SONRASI AÇIKLAMA GELEBİLİR!

AK Parti ve MHP heyetlerinin, 31 Mart 2024’te yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerinde iş birliği yapılacak büyükşehir, il ve ilçelere yönelik çalışması devam ediyor.

Çalışma kapsamında ilk kez 26 Ekim’de bir araya gelen ortak heyet, şu ana kadar 10 kez toplandı.

Bu kapsamda, geçen hafta 2 kez bir araya gelen heyetin, bu hafta yapacağı toplantıyla çalışma üzerindeki son düzeltmeleri yaparak süreci tamamlaması ve çalışmayı 15 Aralık’tan sonra kamuoyuyla paylaşması planlanıyor.

Çalışmanın içeriğine ilişkin nihai kararı, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli verecek.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.