Hoşgeldiniz  

GEL DE “LİYAKATI” ANLAT ŞİMDİ: TARSUS ÜNİVERSİTESİ’NDE SAHTE İMZA SKANDALI MAHKEMEDE ORTAYA ÇIKTI!

admin | 20 Ekim 2024 | Eğitim, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

GEL DE “LİYAKATI” ANLAT ŞİMDİ: TARSUS ÜNİVERSİTESİ’NDE SAHTE İMZA SKANDALI MAHKEMEDE ORTAYA ÇIKTI!

Mersin 2. İdare Mahkemesi’nde görülen davada, Tarsus Üniversitesi’nin jüri raporlarında sahte imza kullandığı zımni olarak kabul edildi. Tarsus Üniversitesi’nin vekili Av. Tuğçe Tunca, “kabul etmemekle birlikte, jüri raporlarındaki imzaların ıslak imza olmasa dahi hukuken geçerli olduğu” şeklindeki skandal beyanıyla jüri raporlarının altında ıslak imza olmadığını zımni olarak kabul etmiş oldu.

Tarsus Üniversitesi Rektörlüğü’ne karşı Mersin 2. İdare Mahkemesi’nde O.B.Ö tarafından açılan akademik kadro iptaline ilişkin davanın duruşması gerçekleştirildi. Davanın son oturumunda adeta skandal yaşandı. Jüri raporlarındaki imzaların ıslak imza olmadığı zımnen kabul edildi.

Tarsus Üniversitesi’nin vekili Av. Tuğçe Tunca, “kabul etmemekle birlikte, jüri raporlarındaki imzaların ıslak imza olmasa dahi hukuken geçerli olduğu” şeklindeki skandal beyanıyla jüri raporlarının altında ıslak imza olmadığını zımni olarak kabul etmiş oldu.

Akademik liyakatsizliğin önüne geçmek maksadıyla ilk başta akademik bir kadro atamasının iptaline yönelik Tarsus Üniversitesi Rektörlüğü’ne açılmış olan dava sürecinde Tarsus Üniversitesi’nin resmi evrakta sahtecilik dahil birçok usulsüzlüğü yaptığı ortaya çıkmıştı.

Duruşmanın ardından, davacı O.B.Ö’nün avukatı Mert Keleşoğlu yaptığı açıklamada, “Tarsus Üniversitesi’nde Havacılık Yönetimi bölümüne açılan doçentlik kadrosu atamasının hukuka aykırı olduğuna dair açtığımız iptal davasında bugün Mersin 2. İdare Mahkemesi’nde duruşmamız vardı. Çok güzel bir duruşma oldu çünkü yapılan savunmalarda Tarsus Üniversitesi, jüri raporlarından birinin sahte imza ile üretildiğini, ıslak imza ile üretilmediğini zımnen ikrar etmiş oldu. Biz de mahkemeden bu tartışmanın sona ermesi için ıslak imzalı jüri raporu var ise orijinal halinin getirtilmesini tekrardan talep ettik. Birçok açıdan yapılan bu işlem, hukuka aykırıdır. Bu aykırılıkları mahkemeye delilleriyle uzun uzun izah ettik. İşlemin iptalini bekliyoruz” dedi.

Şimdi gözler Mersin 2. İdare Mahkemesi’nin vereceği karara çevrildi.

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.