Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME: SURİYELİLERE GAYRIMENKUL KARŞILIĞI VERİLEN VATANDAŞLIKLARIN İPTALİ İÇİN İYİ PARTİ DANIŞTAY’A DAVA AÇTI!

admin | 01 Ekim 2024 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

FLAŞ GELİŞME: SURİYELİLERE GAYRIMENKUL KARŞILIĞI VERİLEN VATANDAŞLIKLARIN İPTALİ İÇİN İYİ PARTİ DANIŞTAY’A DAVA AÇTI!

İYİ Parti, Suriyelilere verilen ve gayrimenkul alımı karşılığında alınan vatandaşlıkların iptali için Ankara İdare Mahkemesi ve Danıştay’a dava açtı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Suriye uyruklularla yabancılara döviz ve gayrimenkul alımı karşılığında verilen Türk vatandaşlıklarının iptali için Ankara İdare Mahkemesi ve Danıştay’da dava açtıklarını duyurdu. Danıştay önünde basın açıklaması yapan İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu’na en fazla Suriyeliyi bünyesinde barındıran iller arasında yer alan Mersin’in İYİ Parti Milletvekili Burhanettin Kocamaz da eşlik etti.  

TÜRK KİMLİĞİ TEHDİT ALTINDA

Dervişoğlu, “Türk milli kimliği ve Türkiye Cumhuriyeti, varoluşsal bir tehditle karşı karşıya. İYİ Parti olarak Türk milletinin menfaatleri doğrultusunda hukuki adımlar atıyoruz” ifadelerini kullandı. Son 7 yılda yabancılara yapılan 309 bin konut satışının, vatandaşlık karşılığı gerçekleştiğine dikkat çekti.

KANUNLARA AYKIRILIK İDDİASI

Müsavat Dervişoğlu, Türk Vatandaşlığı Kanunu’na atıfta bulunarak, döviz karşılığında vatandaşlık verilmesinin yasal olmadığını vurguladı. “Cumhurbaşkanı tarafından verilen vatandaşlıkların tamamı, Anayasa’ya ve kanunlara aykırıdır. Bu nedenle, İYİ Parti olarak tüm bu işlemlerin iptali için mücadele veriyoruz” dedi.

SURİYELİ SIĞINMACILARA SAĞLANAN VATANDAŞLIKLAR

Dervişoğlu, İçişleri Bakanlığının, bugüne kadar 238 bin Suriyeli sığınmacıya vatandaşlık verdiğini belirtti ve “Bu işlemler, Türkiye Cumhuriyeti’nin yasalarına aykırıdır. Suriye uyrukluların mülk edinmesi yoluyla vatandaşlık kazanmaları imkansızdır” diye konuştu.

YASAL SÜREÇ VE HEDEFLER

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, “Ayrıca, geçici koruma statüsünde bulunan Suriyeliler, ikamet sürelerinden dolayı vatandaşlık başvurusu yapamazlar. Adalet ve Kalkınma Partisi tarafından verilen 238 bin vatandaşlığın iptali için hukuki süreç başlattık,” dedi.

Dervişoğlu, Türkiye Barolar Birliği ile birlikte çeşitli idari işlemlerin iptali için de hukuki önlemler alındığını açıkladı.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.