Sibirya soğuklarının vurduğu Mersin’de çok sayıda üretici perişan oldu. Meydana gelen don afetinden etkilenen çiftçilerin net zararının tespiti için İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri hasar tespit çalışmalarını sürdürürken. Mersin Valisi Atilla Toros, Akdeniz ilçesine bağlı Anadolu Mahallesi’nde don afetinden etkilenen çiftçileri ziyaret etti.
Mersin tarihi soğuk günlerini yaşadı. 4 gün süren Sibirya soğukları nedeniyle meydana gelen don yüzünden Mersin’in doğusundan batısına kadar sebze ve meyve ürünleri telef oldu.
Don afetinden etkilenen çiftçilerin hasarı da İl ve İlçe Tarım Müdürlükleri tarafından tespit ediliyor. Tarım Bakanlığı’yla da ürünleri zarar gören çiftçilerin zararının karşılanması için görüşmeler devam ediyor.
Mersin Valisi Atilla Toros, dün Akdeniz’de don afetinden etkilenen üreticilerle buluştu. Akdeniz’e bağlı Anadolu Mahallesi’nde soğuk hava nedeniyle tarım ürünleri zarar gören çiftçileri ziyaret eden Vali Toros, çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti.
VALİ TOROS KURUMLARIN SAHA ÇALIŞMALARI HAKKINDA ÇİFTÇİLERİ BİLGİLENDİRDİ
Mersin genelinde; zirai don nedeniyle zarar gören çiftçilerin, bahçelerinde ve seralarında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından yürütülen saha çalışmaları hakkında bilgiler veren Vali Atilla Toros, çiftçilerin imkanlar dahilinde destekleneceğini ifade etti.