Hoşgeldiniz  

DİYANET’TEN MERSİN’DE CHP-DEM İTTİFAKINA ŞOK: TARSUS VE TOROSLAR’DA HUKUKSUZ TAHSİSLERİN İPTALİ İÇİN AÇTIKLARI DAVAYI KAZANDI!

admin | 16 Ekim 2024 | Eğitim, Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

DİYANET’TEN MERSİN’DE CHP-DEM İTTİFAKINA ŞOK: TARSUS VE TOROSLAR’DA HUKUKSUZ TAHSİSLERİN İPTALİ İÇİN AÇTIKLARI DAVAYI KAZANDI!

CHP ve DEM’li belediye meclis üyeleri aldıkları oy çokluğu kararla, Toroslar ve Tarsus ilçesindeki iki adet 4-6 yaş Kur’an Kursu binasının tahsisine hukuksuz bir şekilde iptal etmişti. Diyanet İşleri Başkanlığı, CHP-DEM Parti ittifakıyla iptal edilen tahsisleri geri almak için Yargı’ya başvurmuştu. İdare Mahkemesi, Mersin’de toplam 4 taşınmaz için yürütmeyi durdurma kararına hükmetti. Süreç, Diyanet İşleri Başkanlığı lehine sonuçlandı.

Diyanet, müftülüklere tahsis edilen taşınmazların CHP-DEM Parti ittifakının kazandığı belediyelerce geri alınmasını yargıya taşıdı. Mahkemeler, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Kur’an kurslarına tahsis edilen taşınmazlar iade edilecek.

Son seçime Mersin’de ittifak halinde giren CHP ve DEM Partili yerel yönetimlerin Kur’an kursları ve Diyanet hizmetlerinin engellenmesine yönelik attığı adımlar yargıya taşındı.

Mersin’de CHP-DEM Parti ittifakıyla kazanılan Tarsus ve Toroslar Belediyeleri, Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı müftülük ve Kur’an kursu hizmetlerine tahsis edilen gayrimenkulleri geri istemiş, tahliyelerini talep etmişti.

YARGI CHP-DEM İTTİFAKINA “DUR” DEDİ

Açılan davada mahkeme tarafından yürütmeyi durdurma kararı verildi.

İdare Mahkemesi Mersin’de 4 taşınmaz için yürütmeyi durdurma kararına hükmetti. Süreç, Diyanet İşleri Başkanlığı lehine sonuçlandı.

Paylaşın:
Etiketler: , , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.