Hoşgeldiniz  

DİKKAT ÇEKEN DETAY: AK PARTİ’DE İLK KONGRELER BU HAFTA SONU İLÇE BAŞKANI DEĞİŞTİRİLMEYEN 5 İLÇEYLE BAŞLIYOR…

admin | 10 Ekim 2024 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

DİKKAT ÇEKEN DETAY: AK PARTİ’DE İLK KONGRELER BU HAFTA SONU İLÇE BAŞKANI DEĞİŞTİRİLMEYEN 5 İLÇEYLE BAŞLIYOR…

Yerel seçim sonrasında AK Parti’nin yaşadığı hezimetin ardından teşkilatlarda değişim gündeme gelmişti. Bu hafta sonu ilçe başkanını genel merkez atamasıyla değiştirmediği ve mevcut ilçe başkanlarıyla yola devam eden AK Parti, bu 5 ilçenin kongresiyle kongre takvimine başlatıyor. Tabanın ilde değişim beklentisi ise artık açık açık konuşulmaya başlandı.

31 Mart yerel seçimleri sonrasında birçok ili kaybeden ve CHP’nin elindeki büyükşehirleri alamayan Cumhur ittifakının büyük ortağı AK Parti’de teşkilatlarda değişim gündemdeydi. 2025 yılında büyük kongre yapacak olan AK Parti’de, il ve ilçe teşkilatlarının kongrelerde değişimi için düğmeye basıldı.

4 İLÇEDE BAŞKANLAR DEĞİŞTİ…

Bu kapsamda Ekim ayında ilçe kongrelerini gerçekleştirecek olan AK Parti, Mersin’in 4 ilçesinde ilçe başkanlarının istifasını aldı ve yerlerine yeni isimleri atadı.

Mezitli, Mut, Bozyazı ve Erdemli’de ilçe başkanlarının istifasını alan AK Parti Genel Merkezi, yerlerine yeni atadığı isimlerle ilçe kongrelerine gidecek. 

AK Parti Mezitli İlçe Başkanı Zafer Uslu, Mut İlçe Başkanı Soner Solak, Bozyazı İlçe Başkanı Harun Güğül ve Erdemli İlçe Başkanı Serdal Kaya’nın istifasını alan Genel Merkez Mezitli’ye Hüseyin Kılıç’ı, Mut’a Adem Çopur’u, Bozyazı’ya Gökhan Zor ve Erdemli’ye de Ali Mustafa Poş’u atadı.

DEĞİŞİMİN OLDUĞU İLÇELERDE 1 CUMHUR, 1 CHP, 1 İYİ PARTİ BELEDİYEYİ ALDI

Mersin’de Cumhur ittifakı olarak yerel seçimlerde MHP adayıyla seçime gidilirken, 4 ilçede aday çıkartan AK Parti elinde bulundurduğu 2 belediyeyi kaybetmiş, aday gösterdiği 4 ilçede de seçimlerde bir varlık gösterememişti.

Değişimin olduğu ilçelerde AK Parti ve Cumhur ittifakı Erdemli  Bozyazı’yı MHP adayıyla kazanmış ve yine MHP’nin elindeki Mut, İYİ Parti’ye kaybedilmişti. CHP’nin elindeki Mezitli’de ise mevcut belediye başkanı CHP tarafından aday gösterilmemiş, CHP’de adayın değiştirilmesine karşın AK Parti adayına belediyeyi kaptırılmamıştı. 

TABAN KOMPLE DEĞİŞİM İSTİYOR…

2024 yerel seçimlerinde Mersin’de “0” çeken AK Parti’de taban il ve ilçe başkanlarında komple değişim istemesiyle öne çıkıyor.

AK Parti’ye yakın gazeteci Osman Diyadin de bir çok büyükşehirde değişimi savunurken, Mersin’in de baştan aşağı değişmesine vurgu yaptı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Gazeteci Osman Diyadin, “İstanbul, Ankara, Antalya, İzmir, Mersin, Adana, Bursa gibi son seçimlerde hayal kırıklığı yaratmanın da ötesine geçen  bütün teşkilatlar tepeden aşağı yenilenmeli… Parti tabanında artık karşılığı kalmamalarına  rağmen görevden affını istemeyip hiç bir şey  olmamış gibi hareket edenlerin derdinin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a layık olmak değil kendi ikballeri olduğunu söylemek zor mu?” diyerek il başkanları ve yönetimlerinin de değişmesi gerektiğini ifade etti.

AK Parti’nin mevcut il başkanı Adem Aldemir’in ise, yakın çevresine “kendisinin değişmeyeceğini ilçe başkanlarında değişimin yapılacağını” söylediği iddia edilmişti.  Kendisinin değiştirilmeyerek göreve devam kararı alınacağını öne süren Aldemir’i, AK Parti’ye yakın gazetecilerden Diyadin’in istifaya çağırması dikkat çekti.

12 EKİM’DE KONGRELER BAŞLIYOR… İLK KONGRE AKDENİZ’İN…

Mersin il teşkilatı da içe kongrelerini yapmaya başlıyor. İlk kongre tarihlerini açıklayan AK Parti 12-13 Ekim tarihlerinde 5 ilçenin kongresini tamamlıyor.

Tarihleri açıklanan kongrelerde ilçe başkanlarına yeni atama yapılmaması dikkat çekti. Hafta sonu gerçekleştirilecek kongrelerde mevcut başkanların yeniden aday gösterilmesi bekleniyor. Buna göre;

AKDENİZ

*12 Ekim 2024 Cumartesi saat: 14:00 

TOROSLAR

*12 Ekim 2024 Cumartesi saat: 10:00

AYDINCIK

*13 Ekim 2024 Pazar saat: 16.00

GÜLNAR

*13 Ekim 2024 Pazar saat: 13.00

SİLİFKE

*13 Ekim 2024 Pazar Saat: 10.30 tarihinde yapılacağı açıklandı.

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.