Hoşgeldiniz  

DEPREM UZMANINDAN ŞOK: “YENİŞEHİR TÜMÜYLE GEVŞEK, GÖKDELENLERİN KIYIDA NE İŞİ VAR?”

admin | 18 Eylül 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

DEPREM UZMANINDAN ŞOK: “YENİŞEHİR TÜMÜYLE GEVŞEK, GÖKDELENLERİN KIYIDA NE İŞİ VAR?”

Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mersin’le ilgili şok açıklamada bulundu. Prof. Dr. Ercan, “Yenişehir tümüyle gevşek,2-9 m yeraltı sulu tortullar üzerinde yer alıyor. Gökdelenlerin kıyıda ne işi var?” diyerek Mersin’deki tehlikeye dikkat çekti.

1999 Gölcük depreminin ardından Türkiye’de halkın deprem konusunda bilinçlenmesi konusunda çalışmaları ile tanınan Yüksek Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Mersin’le ilgili şok açıklamayı yaptı.

Sık sık Mersin’deki kötü yapılaşmaya dikkat çeken Ercan, Mersin’in deprem açısından güvenli ancak zemin ve binalar açısından riskli olduğunu sık sık vurgulamasıyla dikkat çekiyordu.

24-27 Eylül’de Mersin Ticaret ve Sanayi Odasının davetlisi “Kentsel Dönüşüm, Depremde Yıkılmayan Kentler” üzerine konuşma yapmak üzere Mersin’e gelecek olan Prof. Dr. Ahmet Övgün Ercan, Mersin’e gelmeden şok uyarıyı yaptı.

X hesabı üzerinden açıklama yapan Ercan, “Mersin, Ölüdeniz, Kıbrıs Yayı, Doğu Anadolu Kırığının I=VI yıkım gücündeki etkisindedir. Yenişehir tümüyle gevşek,2-9 m yeraltı sulu tortullar üzerinde yer alıyor. Rezonans ile sıvılaşma sakıncası, Toroslar’dan deniz kıyısına gittikçe oldukça artıyor. Gökdelenlerin kıyıda ne işi var?” dedi.

MERSİN’DE BİNALAR NE DURUMDA?

Mersin’de de 10 ili yıkan 7.7 Pazarcık, 7.6 Elbistan ve 6.4 Hatay depreminin ardından bazı binalarda hasarlar ortaya çıkmış, bazı binalar için tahliye kararı alınmıştı. Mersin’de 59 okul da oluşan hasarlardan dolayı tahliye edilmişti.

6 Şubat depremlerinin ardından artan Adana, Hatay ve Niğde’de oluşan depremleri hisseden ve sarsılan Mersinliler, sarsıntıları hissetmeleri nedeniyle endişeyle beklemeye başlamıştı.

Merkez üssü Mersin olmamasına karşın çevre illerde oluşan tüm depremleri yoğun şekilde hisseden Mersin’de de Prof. Dr. Ercan’ın bu açıklamalarının ardından binaların güvenliği de yeniden tartışılmaya başlandı.

BAKMADAN GEÇME:

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.