Hoşgeldiniz  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN CHP’Lİ BELEDİYELERE: “BOL KESEDEN VERİYORDUNUZ, SUYU UCUZLATIN, ULAŞIM ZAMMINI GERİ ÇEKİN, SGK BORÇLARINIZI ÖDEYİN!”

admin | 25 Temmuz 2024 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’DAN CHP’Lİ BELEDİYELERE: “BOL KESEDEN VERİYORDUNUZ, SUYU UCUZLATIN, ULAŞIM ZAMMINI GERİ ÇEKİN, SGK BORÇLARINIZI ÖDEYİN!”

Grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP2li belediye başkan adaylarının seçim öncesi verdiği sözleri hatırlatarak, SGK prim borçlarını ödeme hatırlatması yaptı. Erdoğan’ın konuşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı harekete geçti ve tüm belediyelere birikmiş SGK prim borçlarını ödeme bildirimi gönderdi.

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Konuşmasında CHP’yi eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, yerel seçimlerde CHP’li adayların verdiği sözleri hatırlattı.

“CHP BELEDİYELERİ AKRABALARDAN GEÇİLMİYOR!”

Erdoğan, “Bunlar aynı riyakarlığa seçim döneminde de başvurdular. Suyu ucuzlatmaktan bahsediyorlardır, şimdi yüzde 500 zam yapıyorlar. Liyakatten bahsediyorlardır, şimdi belediyeleri akrabadan geçinmiyor. Belediyeleri akraba çiftliğine çevirdiler. Otoparkından toplu taşımaya belediye bünyesinde hangi hizmetler sunuluyorsa hiç sektirmeden hepsinde fahiş artışa geçtiler. Daha 4 ay öncesinde meydanlarda bol keseden para dağıtıyorlardı şimdi emeklileri kapısına dahi yaklaştırmıyorlar” dedi.

“BELEDİYELERİNİZ BİRİKMİŞ BORÇLARINI ÖDESİN”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Buradan sayın Genel Başkan Özgür Özel’e seslenmek istiyorum, dürüst siyaset verilen sözlerin arkasında durmayı gerektirir. Tutmadığınız sözlerin mahcubiyetini daha büyük vaatlerde bulunarak veremezsiniz.

Gücünüz yetiyorsa belediye başkanlarınıza söyleyin; bedavaya verecekleri hizmetlere yaptıkları zamları düşürsünler. Emeklilere faydanız dokunsun istiyorsanız talimat verin, belediyeleriniz Sosyal Güvenlik Kurumuna olan birikmiş borçlarını ödesin.

“SIRF SEÇİMİ KAZANMAK İÇİN TUTULAMAYACAK SÖZLER VERDİLER!”

Şu anda belediyelerin borçlarıyla ilgili Hazine ve Maliye Bakanlığımız kaynağında bu borçların tahlisine başlayacaktır. Öyle 25 kuruşa simit yok. Milletin varlığını değişik yerlerde harcamaya müsaade yok. Dolayısıyla Bakanlığımız bu tahsili yerinde yapacaktır. Biz siyasette hiçbir zaman böyle ucuz yollara meyletmedik, Sırf seçim kazanacağız diye böyle sözler vermedik. Gerçekten yapmak isteyip de irademizi aşan sebeplerden dolayı yapamadığımız hususlar elbette olmuştur. Ama gayretimize, samimiyetimize halkımız şahittir.”

BAKANLIK HAREKETE GEÇTİ: BELEDİYELERE BORÇ BİLDİRİMLERİ YOLLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın grup toplantısında, borçların yerinde tahsili için Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın çalışma başlattığını belirtmesinden sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan açıklama geldi.

Belediyelerin toplam borç miktarını açıklayan Işıkhan, konuya ilişkin harekete geçildiğini söyledi.

Işıkhan, yaptığı açıklamada, Sosyal Güvenlik Kurumu’nun (SGK) 85 milyon vatandaşın hastane, ilaç ve diğer tedavi harcamalarını karşılayıp, 16 milyon emeklinin aylık ve bayram ikramiyelerini ödediğini anımsattı.

“PARTİ FARKI GÖZETMEKSİZİN BORÇ BİLDİRİMLERİNİ GÖNDERDİK”

Harcama ve ödemelerin yapılabilmesinin, SGK’nın ana gelir kaynağı olan sigorta primlerinin düzenli ve eksiksiz toplanmasına bağlı olduğuna işaret eden Işıkhan, şunları söyledi:

“31 Mart yerel seçimlerinden önce SGK’ya prim borçları biriken belediyelerin olduğuna dikkati çekmiş ve belediyelerin borçlarını ödemesi için bir çağrı yapmıştık. Bunu sözde bırakmadık, SGK aracılığıyla tüm borçlu belediyelere, herhangi bir parti farkı gözetmeksizin borç bildirimlerini gönderdik.

Bazı belediyeler bu çağrılarımızı dikkate alıp borçlarını ödeme iradesi gösterdi. Buradan kendilerine teşekkür ediyorum. Ancak bunca uyarıya rağmen hala harekete geçmemiş olan belediyelerin sayısı da ne yazık ki oldukça fazla.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.