Hoşgeldiniz  

BU KEZ TAMAM MI? ÇUKUROVA HAVAALANI İÇİN SON TARİH GELDİ: 10 AĞUSTOS!

admin | 21 Temmuz 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

BU KEZ TAMAM MI? ÇUKUROVA HAVAALANI İÇİN SON TARİH GELDİ: 10 AĞUSTOS!

Yapımı yılan hikayesine dönen 2011 temel atma törenli Çukurova Havalimanı’nın açılışı için Bakanlık’tan yeni tarih geldi. Bakan Uraloğlu, Çukurova Havalimanı’nın 10 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açılacağını duyurdu.

Adana’daki mevcut havalimanının devre dışı bırakacak olan Çukurova Havalimanı’nın açılışı için son hazırlıklar tamamlanıyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, bölgesel olması nedeniyle Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Türkiye’nin en önemli havacılık yatırımlarından biri olduğunu söyledi.

Uraloğlu, “Başta Adana ve Mersin olmak üzere tüm Çukurova’ya hizmet edecek havalimanımız 10 Ağustos’ta hizmete açılacak” dedi.

YAPIMI YILAN HİKAYESİNE DÖNDÜ

2011’de temeli atıldıktan bir sene sonra havalimanı projesinin inşaatı durdu. Tam üç sene boyunca havalimanı inşaatı ilerlemedi.

2014’te duran Çukurova Havalimanı inşaatı 2016 yılında yeniden ihale edilebildi.

2017’de yeniden temel atıldı. Temel atma töreninin ardından Çukurova Havalimanı için ilk olarak 29 Ekim 2018’de biteceğine ilişkin tarih verildi. O tarihten bu yana 2019-2022 arasında sürekli tarih verildi. Son olarak 29 Ekim 2023 tarihi verildi. Ancak inşaat yine yetişemedi.

Bakanlık son olarak Ocak 2024 tarihinde hizmete açılacağı tarihini resmen duyurmuş ancak açılış yine yapılamamıştı.

Son verilen tarih ise 10 Ağustos 2024.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.