Hoşgeldiniz  

BOMBA GELDİ: İYİ PARTİLİ KOCAMAZ TURİZM BAKANI’YLA KAZANLI TURİZM BÖLGESİ VE KARBOĞAZI’NIN AKIBETİNİ GÖRÜŞTÜ! VAZGEÇİLEN KARBOĞAZI YATIRIMI SON DAKİKADA YENİDEN DİRİLDİ…

admin | 04 Ekim 2024 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

BOMBA GELDİ: İYİ PARTİLİ KOCAMAZ TURİZM BAKANI’YLA KAZANLI TURİZM BÖLGESİ VE KARBOĞAZI’NIN AKIBETİNİ GÖRÜŞTÜ! VAZGEÇİLEN KARBOĞAZI YATIRIMI SON DAKİKADA YENİDEN DİRİLDİ…

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la TBMM’de baş başa görüşen İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, yıllardır bekleyen Tarsus Kazanlı ve Karboğazı Kayak ve Turizm Bölgesi’nin akıbetini konuştu. İYİ Partili Kocamaz Karboğazı Kayak ve Turizm Bölgesi ile ilgili bomba hamle yaparak, rafa kaldırılan yatırım için Bakanlığın yeniden harekete geçmesini sağladı. İşte detaylar:

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, TBMM’de Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’la baş başa görüştü. Bakanlığın Mersin yatırımları hakkında Bakan Ersoy’dan bilgi alan Burhanettin Kocamaz, Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a yıllardır yapımı için beklenen Tarsus – Kazanlı Doğa Kültür ve Turizm Bölgesi ile Karboğazı Kayak ve Turizm Bölgesi ile bilgiler içeren dosya sundu.

Bakan Ersoy’la görüşmesi sonrası açıklama yapan İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, Bakan Ersoy’a Mersin’deki tüm turizm bölgelerinin durumunu sordu.

FLAŞ AÇIKLAMA: TÜM YATIRIMLAR DEPREM BÖLGESİNE KAYDIRILDI… 2025 YILI SONUNA KADAR PROGRAMDA YOK!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Burhanettin Kocamaz, “Sayın Bakan, Mersin yatırımlarıyla ilgili olarak deprem nedeniyle özellikle Antakya’daki yerle bir olan tarihi yerleri ayağa kaldırma gayreti içerisinde olduklarını ve 2025 yılı sonuna kadar başka yerleri programlarına alamayacaklarını belirtti. Ben de kendilerine ‘Diğer konuları anlıyorum da 2004 yılında ilan edilip tahsisleri yap-işlet-devret modeli ile yapılan, daha sonra yatırımlar gerçekleştirilmediği için tahsisleri iptal edilen, ancak danıştayın iptal kararlarını iptal etmesi ile yeniden tahsisli hale gelen açıkçası yılan hikayesine dönen Tarsus – Kazanlı Doğa Kültür ve Turizm Bölgesine yapılacak otellerin akıbeti nedir?’ diye sordum” dedi.

TARSUS KAZANLI TAHSİSLERİ 2 GÜN ÖNCE İPTAL EDİLMİŞ!

Bakan Mehmet Nuri Ersoy’un Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi ile söylediklerini aktaran Kocamaz, şöyle devam etti:

“Sayın Bakan, tahsisleri iki gün önce yeniden iptal ettiklerini ve tekrar ihale edeceklerini söyledi. Ayrıca daha önce tahsisi yapılmayan bazı parsellerin de ihaleye çıkılarak bir başka firmaya tahsis edildiğini ifade etti.”

KARBOĞAZI’NDA KOCAMAZ’DAN FLAŞ HAMLE GELDİ… KOCAMAZ’IN SUNDUĞU DOSYA SONRASINDA ROTA HAKKARİ’DEN YENİDEN KARBOĞAZI’NA ÇEVRİLDİ… RAKIM HESAPLARI TEKRAR İNCELENECEK…

Mersin’de yıllardır bekleyen diğer bir yatırım Karboğazı Kayak ve Turizm Bölgesi Projesi.

Karboğazı’ndaki durumu da Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy’a soran Burhanettin Kocamaz, Bakanlığın Karboğazı’na planlanan benzer bir yatırımın Hakkari’ye yapılması için araştırma yapıldığını, Karboğazı’nın kar tutma ihtimalinin durumunu görüştüklerini aktardı.

Karboğazı ile kapsamlı bir dosyayı Bakan Ersoy’a sunan Kocamaz, “Sayın Bakan bana ‘Rakım orada kaç?’ diye sordu. Ben de bizzat bakanlığın sitesindeki raporu sundum, raporda rakımın 2 bin ile 3 bin metre aralığında olduğu yazıyordu. 2 bin metrenin altında iklim değişikliği nedeniyle kar tutmadığını, Bakanlığın Hakkâri bölgesinde böyle bir yatırım için araştırma yaptıklarını dile getirdi. Ancak Çukurova Uluslararası Hava Limanının açılması nedeniyle, şayet rakamlar doğru ise, burasının daha mantıklı olacağını belirtti. Bölgenin havaalanına olan uzaklığını sordu. Ben de 70-80 kilometre civarında olduğunu belirttim. Bunun da büyük bir avantaj olduğunu söyledi” dedi.

“MERSİN VE TARSUS 30 YILDIR BU PROJELERİN HAYATA GEÇİRİLMESİNİ BEKLİYOR!”

Bakan Mehmet Nuri Ersoy’a projelere ve kendisine gösterdiği sıcak ilgi için teşekkür eden Kocamaz, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Tarsus’taki bu sahil projesinin ilk olarak ortaya atılma tarihi 1994’tü. Ben de Tarsus belediye başkanlığına yeni seçilmiştim. O dönem MESİAD’ın başında da Sayın Musa Timur vardı. Bu projeleri birlikte gündeme getirdik. Ve bismillah diyerek mücadeleye başladık. Aradan tam 30 yıl geçti. Mersin ve Tarsus 30 yıldır bu projelerin hayata geçirilmesini bekliyor.

Temennim odur ki Uluslararası Çukurova Hava Limanı bu projenin lokomotifi olsun. Ve yine temennim odur ki bu projeler Mersin ve Tarsus halkını daha fazla umutsuzluğa sevk etmeden ve daha fazla bekletilmeden hayata geçirilsin.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.