Hoşgeldiniz  

AK PARTİ’DE DEĞİŞİM KALDIĞI YERDEN DEVAM: GÖREVDEN ALINACAK TEŞKİLATLAR BELLİ OLDU, YERLERİNE ATANACAK İSİMLER ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR… BOMBA!!

admin | 22 Haziran 2024 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK PARTİ’DE DEĞİŞİM KALDIĞI YERDEN DEVAM: GÖREVDEN ALINACAK TEŞKİLATLAR BELLİ OLDU, YERLERİNE ATANACAK İSİMLER ÜZERİNDE ÇALIŞILIYOR… BOMBA!!

Yerel seçimlerde birçok büyükşehirde istediği sonucu alamayan AK Parti’de kongre sürecinden önce değişim için çalışmalar hızlandı. Mersin’de de hiç belediye kazanamayan AK Parti’de il ve ilçe teşkilatlarının değişeceği kesinlik kazanırken, yerlerine atanacak isimler için bile istişarelerin başladığı öne sürüldü. İşte bomba detaylar:

sansasyonelhaber.net/ÖZEL HABER – AK Parti’de yerel seçimlerde yaşanan büyük hayal kırıklığı, il/ilçe teşkilatlarında değişimin önünü açtı. Kurban Bayramı’nda da ak Parti kurmayları boş durmadı ve teşkilatlar için kapsamlı bir rapor hazırladı.

Partiye yakın kaynaklar, AK Parti’de teşkilatlardan başlayan değişim sürecinin önümüzdeki günlerde hız kazanacağını öne sürdü. 2025’te gerçekleştirilecek olan büyük kongre öncesi il ve ilçe kongrelerinin bu yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

MERSİN’DE AK PARTİ RESMEN SİLİNDİ, TEK BELEDİYESİ BİLE KALMADI!

2019 ve 2024 yerel seçimlerinde Cumhur ittifakı kapsamında Mersin, MHP’ye bırakılmıştı. İlçelerin çoğu da ittifak görüşmelerinin ardından yine MHP’ye bırakılmış, kazanılması çok zor görünen ve CHP’nin açık ara farkla aldığı Mezitli ve Yenişehir AK Parti’ye bırakılmıştı.

Yine DEM Parti’nin güçlü olduğu Akdeniz’de de mevcut AK Partili Belediye Başkanı Mustafa Gültak, aday gösterilmiş, CHP ve DEM Parti burada açık ittifak yaparak belediyeyi kazanmıştı. Yine 3 dönemdir AK Parti’de bulunan Aydıncık’ta da mevcut Başkan Ferat Aktan, 3 dönem kuralı dışında bırakılarak aday gösterilmiş ve bu sefer de seçim kaybedilmişti.

Toplamda 4 ilçede aday çıkartan AK Parti, elindeki 2 belediyeyi kaybettiği gibi hiç belediye kazanamamıştı.

KAYBEDİLEN İLLERDEKİ YÖNETİMLER KESİN GİDİYOR!

MHP ise elindeki çoğu ilçe belediyesini kaybederek, Mersin’de bir hayli geriledi. MHP’ye bırakılan Büyükşehir’de ise Cumhur ittifakı deyim yerindeyse tarihi fark yedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Seçmenden geçer not alamayan bizim takdirimize de mazhar olamaz’ şeklindeki açıklamasını hatırlatan AK Parti kaynakları, özellikle seçim kaybedilen illerde kapsamlı bir değişimin kapıda olduğunu kaydetti.

MHP İLE İTTİFAK GEREĞİ MERSİN KAYBEDİLDİ, MHP’NİN MERSİN RAPORU ORTALIĞI YIKTI… BOMBA İDDİA!

Seçimlerin ardından MHP’ye bırakılan Mersin’de de seçim sonuçları AK Partili ve MHP’li kurmaylarca masaya yatırıldı. MHP’li isimlerin, Mersin için ekonomik krizin yanı sıra AK Parti teşkilatlarının MHP’li aday ve teşkilatlarla uyum içinde çalışmadığını hatta çoğu ilçe ve büyükşehirde seçimi bıraktığını rapora yazdığı iddiası siyasi kulislere bomba gibi düşmüştü.  

Bu raporun da AK Parti’de rahatsızlık yarattığı ve seçim raporları doğrultusunda hiç ilçe kazanamayan yönetimin komple değişmesi için karar alındığı iddia edildi.

ERDOĞAN, TEŞKİLATA GETİRİLECEK İSİMLER İÇİN “GÜVENDİĞİ İSİMLERE” DANIŞMAYA BAŞLADI… FLAŞ İDDİA…

AK Parti’ye yakın kaynaklar, kongreye kadar teşkilatlardaki yenilenme sürecini tamamlamayı hedefleyen AK Parti yönetiminin, istifa ettirilecek il ve ilçe başkanlarının yerlerine atanacak isimler için de detaylı bir çalışma yaptığını öne sürdü. Kaynaklar, Erdoğan’ın da teşkilatlara getirilecek yeni isimler hakkında ‘güvendiği isimlerle ve fikrine önem verdiği yakın dostları’ ile bizzat değerlendirme yaptığı ifade etmesi siyaseti hareketlendirdi.

MERSİN’DE KİMLERİN İSMİ GEÇİYOR? BOMBA KULİS…

Ak Parti’nin adeta silindiği, hiç belediye kazanamadığı 3 ilden biri olan Mersin için isimler üzerinde çalışılmaya başlandı.

AK Parti’ye yakın kaynaklar, çalışmalar hakkında detaylı bilgi vermezken, Genel Merkez’de zikredilen 4 ismin olduğunu söylemesi kulislerde bomba etkisi yarattı.

GÜLTAK, ÖZTURAN, ÜNLÜ, EKMEKÇİ…

AK Parti’ye yakın kaynaklar Mersin il başkanlığı için CHP-DEM ittifakı nedeniyle seçimi kaybeden önceki dönem Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak’ın il başkanlığı için değerlendirildiğini söyledi.  Gültak’ın eski milletvekili ve il başkanı olarak da teşkilatı iyi bildiğini öne süren kaynaklar, Mustafa Gültak’ın il başkanı olarak adının öne çıkan isimler arasında olduğunu öne sürdü.

Yine Akdeniz Belediyesi’nin önceki dönem Meclis üyesi ve ilçe başkanlarından Zafer Şahin Özturan’ın da il başkanlığı için değerlendirildiği AK Parti kaynaklarınca dile getirildi. Yine Özturan’ın Doğu kökenli olması ve Mersin’deki Kürt kökenli seçmenle diyalogunun öne çıkması nedeniyle Ankara’da adının telaffuz edildiği kaydedildi.

Seçim raporları doğrultusunda çalışmaları ve söylemleriyle dikkat çeken Mevlüt Ekmekçi’nin de isminin Ankara’da öne çıktığı iddia edildi. Ekmekçi’nin seçim sonuçlarından bağımsız olarak CHP’nin kalesi konumundaki Mezitli’deki çalışmaları ve Cumhur ittifakının diğer ortağı MHP ile uyumlu çalışmasının örnek gösterildiği ifade ediliyor.

AK Partili kaynaklar Mersin için öne çıkan bir başka ismin de Toroslar eski ilçe başkanı Onur Ünlü olduğunu öne sürdü. Onur Ünlü’nün verilen her görevi kabul ederek, yoğun çalışmasının öne çıktığını ifade eden kaynaklar, Mersin’de milletvekilliği yapan bazı eski bakanların da Onur Ünlü ismi için il başkanı olması noktasında çalışma yaptığı kulisleri salladı.   

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.