Hoşgeldiniz  

AK PARTİ MERSİN’DEN SON KULİS: “BEN YERİMDEYİM, İLÇE BAŞKANLARI DEĞİŞECEK!”

admin | 04 Eylül 2024 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

AK PARTİ MERSİN’DEN SON KULİS: “BEN YERİMDEYİM, İLÇE BAŞKANLARI DEĞİŞECEK!”

Aralık sonu itibariyle il kongrelerinin yapılacağı AK Parti’de değişim olacağı söylenen iller arasında olduğu öne sürülen AK Parti Mersin’de mevcut il başkanı Adem Aldemir’in yakın çevresine, kendisinin görevden alınmayacağını ancak ilçelerde başkanlık düzeyinde değişimler yaşanacağını söylediği iddiası AK Parti kulislerinde konuşulmaya başlandı. Partiye yakın kaynaklarsa AK Parti’nin Mersin’de sıfır çektiği ve elindeki belediyeleri bile kaybetmesinin tüm sorumluluğunun ilçe başkanlarına kesilemeyeceğini, ilin de bunda sorumluluğu olduğunu hatırlatarak, genel merkezde 4-5 ismin il başkanlığı için konuşulduğunu öne sürdü.

AK Parti’de değişim süreci kongre süreciyle birlikte resmen başladı. Geçtiğimiz gün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlık ettiği MKYK toplantısında il ve ilçe kongre tarihleri netleştirildi.

Toplantı sonrası açıklamalarda bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, “Mart ayı sonunda büyük kongreyle ilgili takvim netleşmiş olacak. 28 Aralık’tan itibaren il kongrelerimiz başlayacak” diyerek değişim olması illerde söz konusu değişimin kongrelerle yapılacağına işaret etti.

İLÇE KONGRELERİ İÇİN TAKVİM 12 EKİM’DE BAŞLIYOR!

Çelik, mart ayı sonundan itibaren ise gençlik kolları ve kadın kolları ile büyük kongreyle ilgili takvimin netleşeceğini belirterek, şunları kaydetti:

“21 Eylül 2024 tarihi itibarıyla 2 gün sürecek şekilde delege seçimleri takvimiz söz konusu olacak. Yine 2 gün sürecek şekilde 12 Ekim 2024 tarihinde belde kongreleri söz konusu olacak. İlçe kongrelerimiz yine aynı tarihte, 12 Ekim 2024 tarihinde. Tabii bu uzun sürecek, 93 gün kadar sürmesi söz konusu olacak. Daha sonra 28 Aralık 2024 tarihinde il kongrelerimizi başlatacağız ve bunun da 79 gün kadar sürmesi bekleniyor. Bunların hepsinin mart sonuna kadar yetişmesi ve ondan sonrasında da büyük kongrenin gerçekleşmesi söz konusu olacak. Bir ilçede ana kademeyle ilgili ilçe kongresini yaptığımızda hemen arkasından gençlik kolları ve kadın kollarıyla ilgili de kongreyi yapacağız. Dolayısıyla o haftalar içinde, o ay içerisinde siyasi gündemimizi o ilçemizde tamamlamış olacağız. Belde için aynı şekilde, il için aynı şekilde olacak. Bütün bunları mart sonuna doğru yetiştirmeyi planlıyoruz.”

BOMBA İDDİA… SADECE İLÇE BAŞKANLARI DEĞİŞECEK, İL BAŞKANI YERİNDE!

AK Parti’nin Türkiye genelinde hiçbir belediye kazanamadığı 3 ilden biri olan Mersin’de de değişime kesin gözüyle bakılıyor. 31 Mart yerel seçimlerinde MHP ile girilen ittifaka rağmen sıfır çeken AK Parti, elinde 2 belediye olmasına karşın ikisini de kaybetmişti.

AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir’e yakın kaynaklar, partide değişimin sınırlı olacağını savundu. Aldemir’e yakın kaynaklar, İl Başkanı Aldemir’in görevde kalacağını yakın çevresine söylediğini ancak ilçeler düzeyinde değişim olacağının Aldemir tarafından dile getirildiğini öne sürdü.

“FATURA SADECE İLÇE BAŞKANLARINA KESİLEMEZ, İL DE BUNDAN SORUMLU!” BOMBA KULİS…

Partiye yakın kaynaklarsa Mersin il başkanlığı için 4-5 ismin konuşulduğunu öne sürerken, yerel seçimlerde Mersin için alınan hezimetin sorumluluğunun il başkanı dışında sadece ilçe başkanlarına yıkılmasının AK Parti’yi 2028 gene seçimlerinde olumsuz etkileyeceğinin altını çizdi.  

İLÇE BAŞKANLARIYLA VİDEOKONFERANS TOPLANTI YAPTI

MYK toplantısı sonrasında ilçe başkanlarıyla video konferans yöntemiyle görüşen AK parti Mersin İl Başkanı Aldemir’in burada ilçe başkanlarına Olağan Kongre süreciyle ilgili bilgi verdiği öğrenildi.

İlçe başkanlarıyla kongre sürecinde yapılması gerekenleri konuşan Aldemir’in değişim iddialarını da yok saydığı iddia edildi.  

GÖZDEN KAÇMASIN:

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.