Hoşgeldiniz  

2019’DAN BERİ YAŞANAN İŞÇİ KIYIM REZALETİNE VE SAHİP ÇIKILMAMASINA ARTIK İKTİDAR YANLISI GAZETECİLER BİLE DAYANAMADI: “BÖYLE BİR AYMAZLIK OLUR MU YA? İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNAMAK BU KADAR KOLAY MI?”

admin | 01 Ekim 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

2019’DAN BERİ YAŞANAN İŞÇİ KIYIM REZALETİNE VE SAHİP ÇIKILMAMASINA ARTIK İKTİDAR YANLISI GAZETECİLER BİLE DAYANAMADI: “BÖYLE BİR AYMAZLIK OLUR MU YA? İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNAMAK BU KADAR KOLAY MI?”

2019 yerel seçimlerinden itibaren özellikle CHP’nin kazandığı belediyelerde yaşanan ve binlerce işçinin sırf siyasi tercihleri nedeniyle işten çıkarıldığı kıyıma karşı halen harekete geçilmemesi, iktidara yakın isimlerin de tepkisine neden oluyor. İktidara yakınlığıyla bilinen Gazeteci Osman Diyadin, AK Parti Hükümetine seslenerek, “Bu kardeşlerimize kimler sahip çıkacak?” diye sordu.

2 dönemdir süren belediyelerdeki işçi kıyımları Türkiye genelinde on binleri aştı. 2019’da Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni kazanan CHP’li Vahap Seçer yönetimi, kendinden önce işe alınan milliyetçi/muhafazakar kökenli işçileri haksız ve hukuksuz bir şekilde işlerinden etmişti.

Sadece Mersin’de 4 bini aşkın belediye işçisi sırf siyasi tercihleri nedeniyle işten çıkarılmış, mahkeme yoluyla işe dönüşü hak kazanmalarına rağmen, CHP yönetimi bu işçilere iş başı yaptırmamıştı.

CHP’li Vahap Seçer yönetimi bununla da sınırlı kalmamış, işten çıkardığı işçilere tazminatlarını dahi ödememişti. Mahkemeyi kazanan işçileri dosyalarını istinafta halen beklerken, binlerce aile mağdur oldu.

MAHKEMEYİ KAZANAN BİNLERCE İNSANIN İŞE DÖNÜŞLERİ SAĞLANMADI… TAZMİNATLARI DAHİ ÖDENMEDİ!

İşte 2019’dan bu yana süren mağduriyet ve bu işçiler için harekete geçilmemiş olması, iktidara yakın isimlerin bile tepkisine neden oluyor. Son olarak iktidara yakınlığıyla bilinen Gazeteci Osman Diyadin, sosyal medya hesabından AK Parti iktidarına çağrı yaparak, bu mağduriyetlerin sonlandırılması çağrısı yaptı.

“İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNAMAK BU KADAR KOLAY MI?”

Diyadin, “Türkiye’de yerel yönetimlerde en önemli sorunlardan biri de işten çıkarılan kardeşlerimiz oluyor. Bakın 2019 yerel seçimlerinden sonra el değiştiren belediyelerde binlerce insan ‘sen şu partilisin, bu görüştensin’ denilerek haksız yere işten atıldı. Kapıya konuldu, binlerce aile perişan edildi. Ve hala o binlerce insan işsiz durumda. 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde de manzara aynı. Böyle bir aymazlık olur mu ya? İnsanların ekmeğiyle oynamak bu kadar kolay mı?” dedi.

“BU KARDEŞLERİMİZE KİM SAHİP ÇIKACAK?”

Çalışma Bakanlığı’na da çağrı yapan Diyadin, şöyle devam etti:

“Peki buna nasıl dur denecek? Türkiye Cumhuriyeti Devleti, özellikle Çalışma Bakanlığı bir yasa çıkarmalı, binlerce insanın bir anda kapıya konmasının önüne geçmeli. Bu insanlar bizim insanımız, şu partiden olmuş bu partiden olmuş önemli mi yani? Yoksa böyle gelmiş böyle gidecek, her yerel seçimlerden sonra insanlar mağdur edilecek. Bu kardeşlerimize kimler sahip çıkacak?”  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

2019’DAN BERİ YAŞANAN İŞÇİ KIYIM REZALETİNE VE SAHİP ÇIKILMAMASINA ARTIK İKTİDAR YANLISI GAZETECİLER BİLE DAYANAMADI: “BÖYLE BİR AYMAZLIK OLUR MU YA? İNSANLARIN EKMEĞİYLE OYNAMAK BU KADAR KOLAY MI?” için 1 yorum

  1. Eleştirmen dedi ki:

    burada herhangi bir siyasi partinin propagandasını yapmıyorum ama şöylede bir gerçek varki bunun tek sorumlusu akp hükümeti, belediyeler dahil 1milyon işçiye kadro veriyoruz dediler belediye şirket personelini belediyenin kendi şirketine aktardılar. bu nasıl kadro, kara yolları,hastaneler,valilikler vs. gibi bir çok alanda aynı 696 khk ile kadroya geçen işçiler gerçek kadro alırken belediyelerde çalışan gerçek emekçi işçiler kandırılarak yine belediyeye ait şirketlere geçirildi ve hiç bir iş güvenceleri yok, düşününki bu yasayı çıkartan siyasilerin evlerinin önünü, sokaklarını,parklarını bu işçiler temizliyor. kusura bakmayın ama önce çuvaldızı kendinize batırın, sonra suçlu ararsınız.

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.