Hoşgeldiniz  

1995’TEN BU YANA… SADECE CHP’Lİ SEÇER YAPTI! MESKİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ARAÇLARI TARİHİNDE SADECE VAHAP SEÇER’LE ALDI… FATURALAR İŞTE BÖYLE ŞİŞTİ…

admin | 30 Eylül 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

1995’TEN BU YANA… SADECE CHP’Lİ SEÇER YAPTI! MESKİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ARAÇLARI TARİHİNDE SADECE VAHAP SEÇER’LE ALDI… FATURALAR İŞTE BÖYLE ŞİŞTİ…

Türkiye’nin en pahalı 2. Suyunu kullanan Mersin’de tepkiler artarken, CHP’li Seçer döneminde MESKİ’nin nasıl har vurup harman savurduğu da tek tek ortaya çıkıyor. MESKİ’nin araç kiralama yönetmeliğine uymadan araç kiraladığı ve MESKİ’de çalışmayan kişilere de araç tahsisinin ortaya çıkmasının ardından son bomba MESKİ yönetiminde yer alan isimlere tahsis edilen araçlardan geldi. MESKİ’nin kurulduğu 1995 yılından bu yana hiçbir belediye başkanı zamanında yönetim kurulunda bulunan isimlere araç tahsis etmediğinin ortaya çıkması, MESKİ’nin kaynaklarını nasıl dağıttığını da gözler önüne serdi.

Son günlerde kamuoyuna yansıyan MESKİ ile ilgili usulsüzlük ve vurgun iddiaları ayyuka çıkarken, Türkiye’nin en pahalı suyunu vatandaşlarına satan MESKİ’nin altını deştikçe yeni skandal uygulamalar ortaya çıkıyor.

MESKİ’nin 23 Ağustos 2024 tarihinde yayınlanan Resmî Gazete tebliğini uygulamadığı ortaya çıktı. 22 Ağustos 2009 tarihli ve 27327 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Kamu İhale Genel Tebliğinin 15.2. maddesinden sonra gelmek üzere yeni eklenen maddeye göre “İhale dokümanında ihale konusu işin yürütülmesi sırasında sözleşme konusu işlerin kontrolü, takibi gibi gerekçelerle idarece kullanılmak üzere araç, gereç, makine ve ekipmanın yüklenici tarafından temin edileceğine ilişkin düzenleme yapılmayacaktır.”

MESKİ’nin bu düzenlemeye uymadığı ortaya çıkmış, Sayıştay denetçileri tarafından da bu uygunsuzluk tespit edilmişti. Sayıştay raporlarında yüklenici firmaların kontrollük araçları altında kontrolör dışındaki kişiler tarafından özel işlerde 24 saat kullanılan binek araçların halen kullanıldığı yer almış ve bunun düzeltilmesi için MESKİ uyarılmıştı.

ÇARKA BAK… DEVLETİN MALI DENİZ…

MESKİ yapmış olduğu her ihaleye fazladan binek araç yazarak, kurumda Genel Müdüründen Genel Müdür yardımcılarına, Daire Başkanlarından şube müdürlerine hatta kurumda çalışmayan özel kişilere dahi özel araç tahsis ettiği öne sürüldü.

Bomba etkisi yaratan bu iddiaya göre, Resmî Gazete’de yayınlanan düzenlemeye uyulmadan kiralanan bu araçların kira, akaryakıt, KASKO ve sigorta bedellerinin de MESKİ’nin kasasından yani Mersin halkından çıktığı iddiası şok yarattı.  

KASANIN ALTINDA FARE DEĞİL, RESMEN CARDON VAR CARDON… OLUŞAN ZARAR, MERSİNLİLERİN FATURASINA BİNDİRİLEREK ÇIKARILIYOR! FLAŞ İDDİA…

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, 2019 yerel seçimleri öncesinde yaptığı konuşmada, “Kasanın altında fare var. Bu fareleri buldum ve yok edeceğim” demişti.

ÇALIŞAN ÇALIŞMAYAN HERKESİN ALTINA KİRALIK ÖZEL ARAÇ… MASRAFLAR MESKİ’DEN… VAY ANAM VAY…

Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren son düzenlemeye uymayan MESKİ’nin yıllık 60 Milyon TL olan araç giderlerinin yüklenicilere dosya içerisinde ödendiği iddia edildi.

Genel Müdürden Yönetim kurulu üyelerine, Genel Müdür Yardımcılarından Daire Başkanlarına ve Şube Müdürlerine kadar hatta ve hatta Mersin Büyükşehir Belediyesinde görevli özel kişilerin evlerinde dursun diye bile araçlar verildiği iddiası ise bomba etkisi yarattı.

1995’TE KURULAN MESKİ’DE HİÇBİR DÖNEMDE YÖNETİM KURULU ÜYELERİNE ARAÇ TAHSİS EDİLMEMİŞTİ! GÜNÜN BOMBASI GELDİ…

Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) Mersin Belediyesi’nin Su ve Kanalizasyon hizmetlerini yürütmek ve bu amaçla gereken her türlü tesisi kurmak, kurulu olanları devralmak ve bir elden işletmek üzere 1995’te resmen kurulan MESKİ’de, kuruluşundan bu yana yönetim kurulunda yer alan hiçbir isme araç tahsis edilmediğinin, yönetim kurulundaki isimlere sadece CHP’li Vahap Seçer döneminde araç tahsis edildiğinin ortaya çıkması Mersin kamuoyunda bomba etkisi yarattı.

Okan Merzeci ile başlayan MESKİ döneminde ne Halil Kuriş ne Macit Özcan ne de Burhanettin Kocamaz döneminde yönetim kurulunda yer alan isimlere araç tahsisi yapılmadı.

Masrafları katlayan, bu usulsüz yapılan araç kiralama nedeniyle yaklaşık 60 Milyon TL daha yükün Mersinlilere yüklendiği ve bunun bedelinin de CHP’li Vahap Seçer döneminde faturalara yansıdığı öne sürüldü. CHP’li Seçer döneminde MESKİ kaynaklarının nasıl har vurup harman savrulduğuna örnek gösterilen bu uygulamanın da su faturasına hatırı sayılır maliyet bindirdiği iddia ediliyor.  

BAKMADAN GEÇME:

Paylaşın:
Etiketler: , , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.