31 Mart yerel seçimlerinin ardından göreve gelen ve seçimler öncesinde hakkıyla çalışan hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağına dair namus sözü veren CHP’li Vahap Seçer yönetiminin işçiye uyguladığı mobbing işkenceye döndü.
CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve
yönetiminin işçilere uyguladığı mobbingin her geçen gün dozunun arttığı öne
sürüldü.
Performans değerlendirmesi adı altında hiçbir geçerliliği olmayan uygulama bahanesiyle işçileri “tazminatsız” kapının önüne koyarak kendi kadrolarını yerleştiren CHP’li Seçer’in son zulmü MESKİ’ye sıçradı.
MESKİ’de çok sayıda işçinin “performans değerlendirmesi”nin
ardından işten çıkarıldığı ifade edildi. İşten çıkarılan işçilerin tamamına
yakınının önceki dönemde göreve başlamış olması da kamuoyunda tepki toplamayı
sürdürüyor.
Seçer’in yerel seçimlerde HDP ile kurduğu “gizli” ittifakın bedeli olarak mevcut işçilerini işten çıkartıp, HDP kadrolarına yer açmak için bu uygulamaya devam ettiği iddiaları da artık Büyükşehir koridorlarında bile yüksek sesle dile getiriliyor.
Seçer’li yönetimin işten çıkarmadığı mevcut işçilere de sürgün yoluyla mobbing uygulayarak, istifaya zorladığı iddiası ise Mersin’de şok yarattı.
Seçer’in bazı çıkarmalara gerekçe olarak “çok fazla personel var” söylemi de işçi çıkaran birimlerin yeniden personel almak için girişimde bulunmasıyla resmen çürümüş oldu. İşten çıkarılan işçilerin “sayı” ve ya “nitelik” yönünden değil, tamamen siyasi kadrolaşma nedeniyle işten çıkarıldığı da bu gelişmeyle kanıtlanmış oldu.