Hoşgeldiniz  

HOBAAA… AK PARTİ’NİN HOŞLAŞMADIĞI İŞLER BUNLAR YAV: AK PARTİ TARSUS’TA 2 ADAY MI KONGREDE YARIŞACAK?

admin | 19 Ekim 2024 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

HOBAAA… AK PARTİ’NİN HOŞLAŞMADIĞI İŞLER BUNLAR YAV: AK PARTİ TARSUS’TA 2 ADAY MI KONGREDE YARIŞACAK?

Yarın gerçekleştirilecek olan AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığı kongresinde 2. Aday da adaylığını açıkladı. Bülent Göçmen AK Parti Tarsus İlçe Başkanlığına aday olduğunu duyururken, mevcut ilçe başkanı Abdurrahman Altınsucu’nun da kongrede aday olması kafaları karıştırdı. AK Parti Genel Merkezi’nin 2 aday istemediği kongrede, oylama öncesinde Ankara’nın adaylardan birisine “çekil” deme ihtimali olduğu iddiası gözlerin AK Parti Tarsus İlçe Kongresinde çevrilmesine neden oldu.

AK Parti’de ilçe kongreleri olanca hızıyla sürüyor. AK Parti’nin yerel seçimlerde büyük hezimet yaşadığı Mersin ve ilçelerinde parti tabanı değişim isterken, ilçe kongrelerinde sadece 4 ilçe başkanının değiştirilmesi hayal kırıklığı yarattı.

Değişim tartışmalara sürerken en bomba olay Tarsus ilçe kongresinde yaşanacak. AK Parti Genel Merkezi, kongrelerde muhalif görüntülere izin vermediği için 2 ve fazla adaya karşı.

AK Parti Genel Merkezi’nin bu tutumuna karşı yarın gerçekleştirilecek Tarsus İlçe Kongresinde 2 adayın yarışacağının açıklanması kafaları karıştırdı.

Mevcut İlçe Başkanı Abdurrahman Altınsucu, yarın gerçekleştirilecek kongrede aday. İlçe yöneticilerinden Mali Müşavir Bülent Göçmen de yarın gerçekleştirilecek kongre öncesinde adaylığını ilan etti.   

Aday olma kararını sosyal medya üzerinden açıklayan Bülent Göçmen, “Irkçılığa, bölgeciliğe, mezhepçiliğe ve adamcılığa son vermek için; şahsi menfaatini parti menfaatinin önüne koymadan, siyaseti kendisine gelecek temin etmek için değil, hizmet etmek için adayım. Geçmişte partimizde emeği olan, hizmeti geçen ve Başkanlık dahil her kademe de görev alan kişileri yok sayan bir zihniyeti yıkmak için adayım” açıklaması yaparak, mevcut ilçe başkanı Altınsucu’ya karşı aday olduğunu açıkladı.

GÖZLER GENEL MERKEZ’DE… MÜDAHALE GELECEK Mİ?

Daha önce il ve ilçe kongrelerinde Genel Merkezin onay verdiği isim dışında başka bir ismin aday çıkmaması için AK Parti’de kongre öncesine kadar diğer adayla son görüşmeler yapılıyordu. Bu görüşmelerin ardından Genel Merkez’den onay almayan aday parti tabanının karşısına aday olarak çıkmıyordu.

Daha önce bir çok kez örneğine rastlanan “son gün görüşmelerinin” Tarsus ilçe kongresinde de tutup, tutmayacağı merakla beklenirken, Genel Merkez’in 2 adayı tek adaya düşürmek için müdahil olup, olmayacağına gözler çevrildi.

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.