Hoşgeldiniz  

UYGUNLUK VERMEZSEN ZATEN MUAYENE OLAMIYORLAR Kİ: “BİZ UYGUNLUK VERELİM, ONLAR TAKMAZSA ZATEN DENETİMDE ORTAYA ÇIKAR!”

admin | 14 Ekim 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

UYGUNLUK VERMEZSEN ZATEN MUAYENE OLAMIYORLAR Kİ: “BİZ UYGUNLUK VERELİM, ONLAR TAKMAZSA ZATEN DENETİMDE ORTAYA ÇIKAR!”

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisinde İçişleri Bakanlığı tarafından yolcu ve şoför esnafının güvenliği öncelenerek alınan toplu taşıma araçlarına kamera ve kayıt cihazı takma zorunluluğu kararının 1 yıl ertelenmesine onayının skandalı kamuoyunda konuşulurken, CHP’li yönetimin istediği maddeyi savunmak için söz alan Büyükşehir Genel Sekreteri Olcay Tok’tan yeni bir skandal geldi. Tok’un savunması maliyet nedeniyle kamera takmak istemeyen esnaftan Büyükşehir’i sıyırarak, esnafla Devlet kurumlarını karşı karşıya bırakmak istendiği yorumlarını güçlendirdi.  

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar, toplum güvenliğini resmen yok saydırdı. Çoğunluğu elinde bulunduran CHP’li ve DEM Partili meclis üyeleri, İçişleri Bakanlığı tarafından yolcu ve şoför esnafının güvenliği öncelenerek alınan toplu taşıma araçlarına kamera ve kayıt cihazı takma zorunluluğu kararını tam 1 yıl erteledi.

Madde oylanmadan önce söz alan MHP’li Komisyon Üyesi Muharrem Şimşek, “Önümüzdeki günlerde Mersin ilimizde herhangi bir taciz, tecavüz, şiddet olayı yaşanırsa Özgecan Arslan olayı gibi vahim bir olay vuku bulursa, Belediye Meclisimiz bunun altından nasıl kalkacaktır?” diyerek Mersin’de yaşanan vahim olayı hatırlattı ve kameraların takılması gerektiğini söyledi.  

TOK BİR KONUŞTU, NİYET ORTAYA ÇIKTI… BOMBA…

MHP’li Şimşek’in üzerine söz alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok’tan skandal savunma geldi. Tok, komisyona olayı tam izah edemediklerini söyleyerek, kameralar olmadan uygunluk belgesi verdiklerini, Tok’un diğer denetleyen kurumların bu aparatlar yoksa gereğini yapacağını söylemesi şaşkınlıkla karşılandı.

Genel Sekreter Tok, “Buradaki konu uygunluk belgesi vermek. Biz burada toplu taşıma araçları ya da taksilerdeki kameraya değinmiyoruz. Onlar olmadan da bizim uygunluk belgemiz vermemiz lazım. Zaten Valilikler, Jandarma veya muayene istasyonları denetim yaparken bunlara dikkat ediyorlar. Bizim konumuz ise sadece uygunluk belgesi vermek. Biz sadece süre uzatımı istiyoruz. Biz uygunluk belgesini veririz ama onlar takmazsa zaten denetimde ortaya çıkar” diyerek topu diğer denetleyen kurumlara atması şok yarattı.

MHP’Lİ ÇOKGÜN PATLADI: “BİZ İZİN VERMEZSEK, BU ARAÇLAR MUAYENE OLAMIYOR Kİ!”

Genel Sekreter Olcay Tok’un sözlerine cevap veren MHP’li Meclis Üyesi İlhan Çokgün, “Burada bir bilgi kirliği var. Bizim vereceğimiz izin olmadığı takdirde, söz konusu araçların muayenesinin yapılması mümkün değil. Eski bir Emniyetçi olarak da Sayın Genel Sekreterimiz bunu çok iyi bilir aslında. Bizim bu uygulamanın altına imza atmamız zaten mümkün değil. Böyle bir vebale ortak olma şansımız hiç yok Milliyetçi Hareket Partisi olarak” diye konuştu.

OLCAY TOK’TAN İTİRAF GİBİ AÇIKLAMA: AMAÇ BELEDİYEYİ SIYIRMAK, TOPU DİĞER KURUMLARA ATMAK… VAY ANAM VAY…

Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Olcay Tok’un bu sözleri de CHP’li Seçer yönetiminin, maliyetten kaçan esnafla karşı karşıya gelmemek için alındığı, nasıl olsa diğer kurumlardan onay alamayacağı için araçların muayeneden geçmesi için mecburiyette takmakla yükümlü olduğu, esnafla Devlet kurumlarını karşı karşıya bırakmak istendiği yorumlarını güçlendirdi.  

BAKMADAN GEÇME:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.