Hoşgeldiniz  

ALLAH KORUSUN, MERSİN BİRÇOK KADIN CİNAYETİ TRAVMASI YAŞADI: CHP VE DEM’LİLER TOPLU TAŞIMAYA KAMERA TAKILMASI ZORUNLULUĞUNU 1 YIL ERTELEDİ!

admin | 14 Ekim 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

ALLAH KORUSUN, MERSİN BİRÇOK KADIN CİNAYETİ TRAVMASI YAŞADI: CHP VE DEM’LİLER TOPLU TAŞIMAYA KAMERA TAKILMASI ZORUNLULUĞUNU 1 YIL ERTELEDİ!

Mersin Büyükşehir Meclisi’nde çoğunluğu elinde tutan CHP’li yönetim, DEM Parti desteğiyle yine skandal bir karara daha imza attı. İçişleri Bakanlığı tarafından yolcu ve şoför esnafının güvenliği öncelenerek alınan toplu taşıma araçlarına kamera ve kayıt cihazı takma zorunluluğu kararı, meclisten oy çokluğuyla geçti. Tepeden tırnağa yanlış kararın iptali için gözler Mersin Valiliği’ne çevrildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde alınan karar, toplum güvenliğini resmen yok saydırdı. Çoğunluğu elinde bulunduran CHP’li ve DEM Partili meclis üyeleri, İçişleri Bakanlığı tarafından yolcu ve şoför esnafının güvenliği öncelenerek alınan toplu taşıma araçlarına kamera ve kayıt cihazı takma zorunluluğu kararını tam 1 yıl erteledi.

Plan ve Bütçe Komisyonu’nda tartışılan rapor, AK Partili Meclis Üyesi Mustafa Turan’ın da CHP’ye destek vermesinin ardından oy çokluğuyla onaylanmış ve ertelemesi uygundur görüşüyle meclise sunulmuştu.

MHP’Lİ ŞİMŞEK: “ÖZGECAN ARSLAN OLAYI GİBİ VAHİM BİR OLAY VUKU BULURSA, BELEDİYE MECLİSİMİZ BUNUN ALTINDAN NASIL KALKACAKTIR?”

Oylama öncesinde söz alan ve görüşülen maddeye olumsuz görüş bildiren MHP’li Komisyon Üyesi Muharrem Şimşek, “7 yıl önce Bakanlık tarafından uygulamaya konulan bu hüküm, defalarca yerelden gelen talep doğrultusunda ertelenmiş. Ancak en son 04.07.2024 tarihinde son uzatma olarak İçişleri Bakanlığı, 01.09.2024 tarihine kadar uzattığına dair yazı göndermiştir. Caydırıcı olmaması sebebi ve umuduyla ya da vuku bulan olaya delil olması hasebiyle Devlet böyle bir önlem almaya çalışmış. Şimdi arkadaşlar, biz burada karar alalım, Valilik rahatsız olursa onaylamaz diyerek bunu onaylayamayız. Önümüzdeki günlerde Mersin ilimizde herhangi bir taciz, tecavüz, şiddet olayı yaşanırsa Özgecan Arslan olayı gibi vahim bir olay vuku bulursa, Belediye Meclisimiz bunun altından nasıl kalkacaktır?” dedi.

MHP’Lİ YALÇIN: MHP VE AK PARTİ OLARAK BU KARARDA YOKUZ!”

MHP’li Mehmet İlker Yalçın da MHP olarak görüşülen konuyla ilgili bir vebale ortak olmayacaklarını söyledi.

MHP Büyükşehir Grup Sözcüsü Yalçın, “Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, yönetmelikle kanunla yönetilen bir yer. Bizim şahsi fikrimiz değil, kurumsal olarak MHP ve Cumhur ittifakının diğer ortağı AK Parti ile beraber düşüncemiz şudur; biz el kaldırarak bunun devam etmesi durumunda olmadığımızı bildiriyorum. Bu vebalin altına girmeyeceğiz. 45 gün geçmiş süre dolalı. Biz daha önce de belediye meclisi yaptık oraya gelmemiş şimdi geliyor. Son günden bu yana tam 45 gün geçmiş zaten” diyerek görüşülen gündem maddesine ret oyu vereceklerini söyledi.

CHP’Lİ ALİ UYAN’DAN ŞOK VALİLİK İDDİASI…

Daha sonra söz alan CHP Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Ali Uyan, Şoförler Odası’nın istenilen düzeyde kameranın iç piyasada olmadığını belirttiğini Valiliğe bildirdiğini, Vali Ali Hamza Pehlivan’ın da de 1 yıl için uzatma talebinden haberdar olduğunu bildiğini söylemesi mecliste Cumhur ittifakının hareketlenmesine neden oldu.

MHP’Lİ ÇOKGÜN: “KAMERA YOK DİYORSUNUZ, ŞOFÖRLER ODASI AÇIKLADI, 14 BİN TL’YE HEMEN TAKALIM DEDİ”

Söz alan MHP’li Meclis Üyesi İlhan Çokgün, “Burada bir bilgi kirliği var. Bizim vereceğimiz izin olmadığı takdirde, söz konusu araçların muayenesinin yapılması mümkün değil. Eski bir Emniyetçi olarak da Sayın Genel Sekreterimiz bunu çok iyi bilir aslında. Bizim bu uygulamanın altına imza atmamız zaten mümkün değil. Böyle bir vebale ortak olma şansımız hiç yok Milliyetçi Hareket Partisi olarak” diye konuştu.

CHP’li Ali Uyan’a seslenen MHP’li Çokgün, “Siz az önce ülkede kamera sıkıntısı olduğunu belirttiniz. Biz bunu geçen gün Ulaşım Daire Başkanımıza da sorduk, Mersin Büyükşehir’in kaç adet otobüsünün olduğunu sorduk, toplu taşımada görevli dedik. 440 civarında bir yanıt aldık. Biz bu 440 tane otobüse bu kameraları buluyorsak, bunu dışarda taktırmamakta ısrar eden taksici, minibüsçü, servisçi esnafımız niye bulamıyor? Bu da çok manidar. Geçtiğimiz gün Şoförler Odası’nın yaptığı açıklama var, bu kamera maliyetinin 20 bin TL olduğu ve bunun 6 bin TL’sinin oda tarafından karşılanacağı açıklandı. Yani 14 Bin TL karşılığında istediğiniz her an, hemen araçlara kamera takılacağı yönünde bir açıklaması var. Başka bir şey demiyorum, saygılar sunuyorum.

DAHA ÖNCE RAPORA ONAY VEREN AK PARTİLİ TURAN ÇARK ETTİ, RET VERDİ…

Konuşmaların ardından oylamaya geçildi. CHP’li Büyükşehir idaresinin istediği toplu taşıma araçlarına kamera ve kayıt cihazı takma zorunluluğu kararı CHP ve DEM Parti’nin oylarıyla kabul edildi.

Rapora komisyon görüşmelerinin ardından olumlu oy veren AK Partili meclis üyesi Mustafa Turan dahil AK Parti grubu da MHP gibi ret oyu verdi.

Çoğunluğu elinde bulunduran CHP ve DEM Parti’nin kabul oyuyla toplu taşıma araçlarına kamera ve kayıt cihazı takma zorunluluğu kararı 1 yıl ertelendi.  

MECLİS KARARI GÖZLERİ VALİLİĞE ÇEVİRDİ

Bakanlığın talebini yok sayarak toplu taşıma araçlarına kamera ve kayıt cihazı takma zorunluluğu kararını 1 yıl erteleyen Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nde gözler Mersin Valiliğine çevrildi. Toplum güvenliği için Bakanlık tarafından alınan kararın, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisince 1 yıl erteleme kararının Valilik tarafından reddedilmesi durumunda, Bakanlık uygulaması geçerli olacak.   

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

ALLAH KORUSUN, MERSİN BİRÇOK KADIN CİNAYETİ TRAVMASI YAŞADI: CHP VE DEM’LİLER TOPLU TAŞIMAYA KAMERA TAKILMASI ZORUNLULUĞUNU 1 YIL ERTELEDİ! için 1 yorum

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.