Hoşgeldiniz  

CHP BİLDİĞİNİZ GİBİ… CHP’Lİ TUNCER, CHP’Lİ TARHAN’IN PROJELERİNDEN BİRİ DAHA KAPANSIN DİYE ETMEDİĞİNİ KOYMADI: ÖRGÜ EVİ DE VEDA ETTİ!

admin | 14 Ekim 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP BİLDİĞİNİZ GİBİ… CHP’Lİ TUNCER, CHP’Lİ TARHAN’IN PROJELERİNDEN BİRİ DAHA KAPANSIN DİYE ETMEDİĞİNİ KOYMADI: ÖRGÜ EVİ DE VEDA ETTİ!

CHP’li Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, belediyeyi devraldığı yine kendisi gibi CHP’li Neşet Tahan döneminde hizmete alınan sosyal tesisleri bir bir kapatmaya devam ediyor. CHP’li Tuncer’in son kurbanı gönüllülük esasına göre çalışan Belediye Örgü Evi oldu. Örgü evini kullanan çok sayıda Mezitlili kadın ise CHP’li Tuncer’in bu kararına tepki gösterdi.

31 Mart yerel seçim öncesinde CHP’deki iç hesaplaşmanın kurbanı yine vatandaş olmaya devam ediyor. Mersin’de en büyük hesaplaşma da CHP’li Neşet Tarhan’dan, CHP’li Ahmet Serkan Tuncer yönetimine geçen Mezitli Belediyesi’nde yaşanıyor.

Buna son örnek 6,5 yıldır faaliyette bulunan Mezitli Belediye Örgü Evi’nde yaşandı. Çok sayıda kadın tarafından kullanılan ve Neşet Tarhan döneminin Mezitlili kadınlar için kurduğu sosyal projelerden olan Belediye Örgü Evi, CHP’li Tuncer’in talimatıyla kapatıldı.

DİĞERLERİNE YAPILAN YAPILDI… TADİLAT GEREKÇESİYLE BOŞALTIP, KÜÇÜCÜK YER GÖSTERİLDİ… “YAŞIYORSANIZ BURADA YAŞAYIN” DENİLDİ

Tamamen gönüllülük esasıyla çalışan Örgü Evi’ni kapatma gerekçesi olarak bina tadilatı gösterildi.

Belediye yetkililerinin Örgü evini idare eden kadınlara, kendisine zor yeten Dikiş kursuna “isterlerse” gidebileceklerinin aktarıldığı öğrenilirken, Dikiş kursunda faaliyet gösteren kadınlara bile o mekanın yetmediği ve bu nedenle kapanma kararı alındığı öne sürüldü.

7. SEZONUN BAŞINDA KAPANDI  

Belediye Örgü Evi’nin sosyal medya sayfasından yayınlanan veda mesajıyla kapanış tüm örgü evini kullanan kadın vatandaşlara duyuruldu. 6 Eylül 2018 yılından beri faaliyette oldukları belirtilen açıklamada, “Biz örgü örmeyi çok sevdik, Örgü Evini çok sevdik. Burada sosyal faaliyetler yaptık, geziler düzenledik, bayram kutlamaları yaptık, Ulu Atamızı andık, sağlam dostluklar kurduk, depremzedelere, öğrencilere yardım kampanyaları düzenledik. İstikrarlı bir şekilde, hepimiz birlik olup, burayı ayakta tutmaya çabaladık. Emek sarf ettik. Burası hepimize çok iyi geldi. 7.  Sezonumuzu tamamlayamadık. İnstagram hesabımız da dahil olmak üzere; sayısı 5 binden fazla olan değişik illerden ve yurtdışından takipçilerimize ve tüm katılımcılarımıza çok teşekkürler” ifadeleriyle veda edildi.

SOSYAL MEDYADAN CHP’Lİ TUNCER’E TEPKİ BÜYÜK…

Daha önce CHP’li Neşet Tarhan’ın Mezitli Belediye Başkanı olduğu dönemde açılan sosyal tesisler, yine tadilat gerekçe sunularak boşaltmaları istenmiş, bazı yerlerde mevcutlara değil, yeni kişilere tesisler devredilmişti.

Örgü Evi’ne de aynı gerekçeyi sunan belediye yetkilileri, sığma ve üretim yapma imkanı olmayan alanda çalışma yapmalarını söyleyerek, “Ben yer gösterdim, gitmediler, kapandılar” demesi de tepkileri daha da büyüttü.

Örgü Evini kullanan çok sayıda Mezitlili kadın, sosyal medya üzerinden CHP’li Tuncer’e tepki gösterdi.

  

  

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.