Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… LÜBNAN’DAN TAHLİYE EDİLEN YAKLAŞIK BİN TÜRK VE KKTC VATANDAŞI MERSİN’E DOĞRU YOLA ÇIKTI!

admin | 10 Ekim 2024 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

FLAŞ GELİŞME… LÜBNAN’DAN TAHLİYE EDİLEN YAKLAŞIK BİN TÜRK VE KKTC VATANDAŞI MERSİN’E DOĞRU YOLA ÇIKTI!

İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk ve KKTC vatandaşlarını tahliye eden Deniz Kuvvetleri’ne ait iki geminin, Mersin’e gelmek üzere Beyrut Limanı’ndan yola çıktığı bildirildi.

İsrail’in Lübnan’a saldırısı şiddetini arttırarak devam ediyor.

Türkiye de Lübnan’da yaşayan Türk ve KKTC vatandaşlarını tahliye etmek için hazırlıklarını tamamladı. Milli Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Lübnan’dan ayrılmak isteyen Türk ve KKTC vatandaşlarının tahliyesi için Deniz Kuvvetleri’ne ait TCG SANCAKTAR ve TCG BAYRAKTAR gemilerine, iki adet firkateyn ve iki adet karakol gemisinin görevlendirildiği bildirildi.

İlk etapta yaklaşık bin Türk ve KKTC vatandaşının Lübnan’dan görevlendirilen gemilere Beyrut Limanından binerek Mersin’e doğru yola çıktığı kaydedilirken, gemilerin bu akşam Mersin’e varmasının beklendiği ifade edildi.    

MSB’nin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “İsrail’in saldırıları sonucu Lübnan’dan ayrılmak isteyen vatandaşlarımızı tahliye eden Deniz Kuvvetlerimize ait iki gemimiz, Mersin’e gelmek üzere Beyrut Limanı’ndan yola çıktı. Tahliyeyi gerçekleştiren TCG SANCAKTAR ve TCG BAYRAKTAR gemilerimize, iki adet fırkateyn ve iki adet karakol gemisi koruma sağlıyor. Gemilerimizin bu akşam saatlerinde Mersin Limanı’na varması bekeniyor” ifadeleri kullanıldı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.