Hoşgeldiniz  

MUT’TA DARP OLAYI BÜYÜDÜ: AK PARTİ İLÇE BAŞKANINI DARP ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLEN CHP İLÇE BAŞKANI TEKRAR GÖZALTINA ALINDI, CHP İL ÖRGÜTÜ VE VEKİLLER MUT’TA…

admin | 29 Eylül 2024 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MUT’TA DARP OLAYI BÜYÜDÜ: AK PARTİ İLÇE BAŞKANINI DARP ETTİĞİ ÖNE SÜRÜLEN CHP İLÇE BAŞKANI TEKRAR GÖZALTINA ALINDI, CHP İL ÖRGÜTÜ VE VEKİLLER MUT’TA…

Bu yıl 1.si düzenlenen Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin açılışında festivale katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın iktidarın tarım politikalarını eleştiren konuşmasına tepki gösteren AK Parti Mut İlçe Başkanı Adem Çopur bazı CHP’liler tarafından darp edilmişti. Olaydan sonra gözaltına alınan ve sonrasında bırakılan CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay’ın tekrar gözaltına alındığı bildirildi.   

Geçtiğimiz Cuma günü, Mut Karacaoğlan Çınaraltı Parkında 1’cisi düzenlenen Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali’nin açılış konuşmaları sırasında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın iktidarın tarım politikalarını eleştirmesine AK Parti Mut İlçe Başkanı Adem Çopur, sert tepki göstermiş, sonrasında arbede yaşanmıştı.

NÖBETÇİ SAVCI BIRAKTI, ASIL SAVCI BİR DAHA GÖZALTI KARARI VERDİ!

AK Parti Mut İlçe Başkanı Adem Çopur, hastanede verdiği ifade de olaya ilişkin CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay’ı sorumlu tutarak, şikayetçi oldu. Olayı soruşturan nöbetçi savcı tarafından ifadesi alınan Abdurrahman Günay daha sonra serbest bırakıldı. İlerleyen saatlerde dosyayı inceleyen başka bir savcı, soruşturmayı genişletti ve CHP Mut İlçe Başkanı Günay hakkında tekrardan gözaltı kararı çıkarıldı.

CHP’DEN 2. GÖZALTI KARARINA SERT TEPKİ

Bu ikinci gözaltı kararının ardından CHP Mersin İl Örgütü ve Milletvekilleri olaya tepki göstermek için Mut’a gitti. CHP Merin İl Başkanı Koral Ömür, burada bir basın açıklaması yaparak, “Mut İlçe Başkanımız Abdurrahman Günay’ın haksız ve hukuksuz gözaltı kararına karşı duruşumuz nettir! Bu karar, tamamen siyasi saiklerle alınmış olup, hukukun yok sayıldığının açık bir göstergesidir! İktidarın baskıcı politikalarına boyun eğmeyeceğiz! Hukuksuzluğa karşı adalet mücadelemiz sürecek” dedi.

2. kere gözaltına alınmadan önce Halk TV Hafta Sonu Ana Haber programına bağlanan CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay yaşananları anlattı.

CHP’li Günay, “Bizim hakkımızda yeni bir gözaltı kararı alındı. Şu anda bizi karakola çağırıyorlar. İl Başkanımız ilçe başkanlarımız Mersin Baro Başkanı yanımda. Yanımda BBP ilçe başkanı vardı. Ben protokol koltuğundan beşle kalkmadım. Eşimle beraber yerimden asla kalkmadık. hiçbir dahlim yok. Emniyetin elinde görüntü kayıtları da var. Böyle olmasına rağmen savcı değiştirilip yeni gözaltı kararı veriliyor. Çok geçmiş olsun” diye konuştu.

GÜNAY’LA BİRLİKTE 2 CHP’Lİ DAHA GÖZALTINDA

CHP Mut İlçe Başkanı Abdurrahman Günay hakkında verilen gözaltı kararı sonrasında CHP Mut İlçe Gençlik Kolları’ndan 2 kişi için daha gözaltı kararı verildiği öğrenildi.

BAKMADAN GEÇME:

Paylaşın:
Etiketler: , ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.