Hoşgeldiniz  

MERSİN BÜYÜKŞEHİR İŞÇİSİ 2 AYDIR BEKLİYOR: HARBİ NE OLDU İŞÇİNİN ZAMMI?

admin | 18 Eylül 2024 | Ekonomi, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

MERSİN BÜYÜKŞEHİR İŞÇİSİ 2 AYDIR BEKLİYOR: HARBİ NE OLDU İŞÇİNİN ZAMMI?

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan işçilerin yetkili sendikası Belediye İş ile yeni dönem toplu görüşmelerinden hala sonuç çıkmadı. Normal şartlarda Temmuz ayında belirlenecek yeni zamlı maaşları işçiler Ağustos Ayından itibaren almaya başlayacaklardı. Eylül maaşlarını alan işçiler yine maaşlarını zamsız aldı.

CHP’li Mersin Büyükşehir yönetiminin işçisine tavrı, zulüm seviyesinde sürmeye devam ediyor.

2019’da göreve geldiği günden beri işçilere uyguladığı mobbing, sürgün ve kıyımla gündemden düşmeyen CHP’li Vahap Seçer yönetiminden şimdi de Büyükşehir işçisine Temmuz ayında karara bağlanması gereken zam için henüz adım atmamasıyla büyük tepki topladı.

Temmuz ayında karara bağlanması gereken yeni zam oranını işçiler Ağustos ayındaki maaşlarında görecekti. Ağustos maaşlarında zam alamayan işçiler Eylül maaşlarında da zammı göremeyince büyük şok yaşadı.

2 TOPLANTI YAPILDI, İKİSİNDEN DE SONUÇ ÇIKMADI!

Büyükşehir’e bağlı çalışan işçilerin yetkili sendikası olan Belediye İş Mersin 1 No’lu Şube ile işçilerin bağlı olduğu Büyükşehir iştiraki Kültür A.Ş. yetkilileriyle ilk olarak 8 Ağustos’ta toplantı yapılmış ve zam oranın için karar alınamamıştı.

İlk toplantıdan sonuç alamayan sendika yetkilileri ikinci toplantısını da 13 Ağustos’ta gerçekleştirdi. Bu toplantıda da zam oranı netlik kazanmadı.

GÖZLER SENDİKADA… YETKİLİ SENDİKA İŞÇİSİNİN AHKKINI KORUYABİLECEK Mİ?

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e yakınlığıyla bilinen sendika temsilcisi Nail Kaya, 2019’da başlayan işçi kıyımında işçiden yana değil patrondan yana tavır sergilediği için eleştiri oklarının hedefindeydi.

İki toplantının ardından zam oranı çıkmayan ve 2 aydır zamlı maaş alamayan Büyükşehir işçisinin yetkili sendikasının işçiden yana nasıl bir tavır takınacağı da merakla bekleniyor.   

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

MERSİN BÜYÜKŞEHİR İŞÇİSİ 2 AYDIR BEKLİYOR: HARBİ NE OLDU İŞÇİNİN ZAMMI? için 3 Yorum

  1. Ömer Temiz dedi ki:

    Emeklilere zam diye bağıranlar işçi emeğine gelince takla atıyorlar abi bunlar taklacı yaa. Biraz işçileri düşünün yazık günah değilmi yaa siz lüks ve makam araçlarla görmediğiniz yer yok ama işçiye gelince kör sağır dilsiz kesiliyorsunuz.görmedim duymadım bilmiyorum. Bu haksızlık acil önlem bekliyoruz. Mersin halkı hizmeti hak ediyor işçilerde hak ettiğini alması şart ve elzemdir.

  2. Boşnak dedi ki:

    Yaa Mersin bosverin de Erdemli belediyesi ne iş yapıyor her yeri bok götürüyor her yer sinek sivrisinek ilaçlama yapmaktan aciz sahil kesimlerine tuksek inşaat izinleri vermeleri yaa nasıl bu kadar hain oldunuz halkıniza siyasetçiler belediye başkanları koltukta kaldığı sürece iyilerdir yoksa şirin seni birşey yapmak istemez kendi menfaatleri yoksa Erdemlide yükselen binalar sahil kesimleri en fazla 3 kat olur ama Erdemli belediye başkanlığı uyuyor diyeceğim uyumuyor rant peşindeler sanırım her yer pislik içinde sahiller gündüzleri kara sinek akşamları sivrisinek ilaçlama dahi yapılmıyor erdemli halkı balkonunuzda oturabiliyormusunuz Erdemli belediyesi müdürü uyumayinda işinizi yapın bizlere hizmet etmek zorundasiniz

  3. Ali yıldırım dedi ki:

    Bununla ilgili mersin BBB ile görüşme yapıldımı.
    İşçiler ile yapılan görüşmede herkes hayatından memnun. Bu haber biraz karalamaya yönelik gibi geldi bana. Adınız gibi tam sansasyon yapıyorsunuz. Ayıptır günahtır. Mutlaka bir şey istediniz yapılmadı belediye tarafından. Bizimde hoşumuza gitmiyor çalışmalar ama bu kadar hak korur gibi yanlı yazı yazmanız yanlış

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.