Hoşgeldiniz  

ANA KONTEYNER LİMANI MERSİN’E YAPILMIYOR, ADANA’YA KURULUYOR… AK PARTİLİ KIRATLI İTİRAF ETTİ!

admin | 21 Temmuz 2024 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

ANA KONTEYNER LİMANI MERSİN’E YAPILMIYOR, ADANA’YA KURULUYOR… AK PARTİLİ KIRATLI İTİRAF ETTİ!

Ana konteyner limanının Adana’ya yapılacağını açıklayan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in açıklamaları limanı Mersin’e bekleyen Mersinlileri dağıtmıştı. AK Parti Mersin Milletvekili sürekli “Lojistik Limanı Mersin’e kurulacak” demiş, Kıratlı’nın bahsettiği limanın ana konteyner limanı mı olacağı tartışma yaratmıştı. Kıratlı, bahsettiği limanın ana konteyner limanı değil, adının lojistik limanı olduğunu itiraf etti.

AK Parti Mersin İl Danışma Kurulunda konuşan Mersin Milletvekili Ali Kıratlı’dan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in “Adana’ya ana konteyner limanı kurulacak” açıklamasının ardından “Mersin’e kurulmayacak” sözlerinin yalan olduğunu söylerken, bomba itirafla konunun gerçek olduğunu kabul etti.

BOMBA İTİRAF: “MERSİN’E ANA KONTEYNER LİMANI KURULMUYOR, LOJİSTİK LİMAN KURULUYOR!”

ALİ KIRATLI’YA GÖRE LOJİSTİK LİMAN, ANA KONTEYNER LİMANINDAN DAHA ÖZELLİKLİYMİŞ!

Kıratlı’nın, “Özellikle yerel basında ‘Neden Konteyner Limanı değil de Mersin Lojistik Limanı?’, ‘Mersin’in milletvekili limanın ismini doğru bilmiyor’ diye yazanlar oldu. Ana Konteyner Limanı dediğiniz zaman, tek bir noktada olur. Ama Mersin Lojistik Limanı dediğiniz zaman sulu yüke, kuru yüke, konteyner yüküne yani çok komplike bir liman. En son Rize’de de açılan liman, lojistik limanı şeklinde açıldı. Bunu bilmekten dahi bihaberler. Ama olsun, biz her platformda bunu anlatmaya devam edeceğiz” demesi Mersin kamuoyunu salladı.

ÖNCE “HEM ADANA’YA HEM MERSİN’E KONTEYNER LİMANI KURULACAK” DEDİ, SONRA ÇARK ETTİ!

Kıratlı toplantıda önce hem Adana’ya hem Mersin’e konteyner limanının kurulacağını söyledi.

AK Partili Kıratlı, “Akdeniz’de yapılacak olan aslında hem Adana’da hem de Mersin’de iki tane Ana Konteyner Limanıdır. Şimdiki ismiyle Mersin Lojistik Limanıdır” diyerek projenin adının değiştiğini ve kendisini “Lojistik Limanı” dediği için “Acaba o liman beklenen ana konteyner limanı mı? diye soran Sansasyonel Haber’i yalanladı.

Sonrasında Lojistik Liman ile Ana Konteyner Limanının farkını söyleyerek toparlamaya çalıştı.

ÖMER ÇELİK “ADANA’YA ANA KONTEYNER LİMANI KURULACAK” DEDİ!

Lojistik limanının değil Ana Konteyner Limanının Adana’ya kurulacağını AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik duyurmuştu.

Çelik’in stratejik konumuyla her daim önemli bir potansiyeli bünyesinde barındıran Adana’yı, dünya ticaretinde ve uluslararası ulaştırma koridorlarında öne çıkaracak olan Adana Ana Konteyner Limanı’nın tahsisinin onaylandığını açıklamıştı.

Ömer Çelik onaylanan proje için hiç “Lojistik liman” dememiş, Kıratlı’nın ilk dediği gibi “Projenin adı değişti, bu lojistik limanı hem Mersin’e hem Adana’ya kurulacak” ifadesini kullanmamıştı.

SANSASYONEL’İ SUÇLADI AMA EN SONUNDA KENDİSİ İTİRAF ETTİ   

Sansasyonel Haber’in gündeme taşıdığı “Lojistik liman ve Ana konteyner limanı aynı mı?” haberlerini de bu açıklamasıyla doğrulayan AK Partili Kıratlı, Mersin siyasi ve odaların ana konteyner limanının kurulması çabalarının da boşa çıktığını itiraf etti.

Burhanettin Kocamaz’ın Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde ana konteyner limanı 1/100 binlik çevre düzeni planında yer almıştı. AK Parti 2018 seçim beyannamesinde Mersin’e konteyner limanı sözü verilmiş, ardından açıklanan 10. Kalkınma Planında da Ana Konteyner limanının Mersin’e yapılacağını net bir şekilde ifade edilmişti.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

ANA KONTEYNER LİMANI MERSİN’E YAPILMIYOR, ADANA’YA KURULUYOR… AK PARTİLİ KIRATLI İTİRAF ETTİ! için 1 yorum

  1. Faysal dedi ki:

    Akdeniz ilçesi limana yakın mahallelerde yer kalmadı oturacak konteynerlardan bırakın adana ya yapılsın

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.