Hoşgeldiniz  

HAFTA SONU POLEMİĞİ: AK PARTİLİ KIRATLI “MERSİN ANA KONTEYNER LİMANI İPTAL OLDU” SÖYLEMLERİNİ YALANLADI, CHP’Lİ SEÇER’İ SUÇLADI!

admin | 21 Temmuz 2024 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

HAFTA SONU POLEMİĞİ: AK PARTİLİ KIRATLI “MERSİN ANA KONTEYNER LİMANI İPTAL OLDU” SÖYLEMLERİNİ YALANLADI, CHP’Lİ SEÇER’İ SUÇLADI!

AK Parti Mersin İl Danışma Meclisinde konuşan Kıratlı, AK Partili Ömer Çelik’in “Ana Konteyner Limanı Adana’ya yapılacak” açıklamalarının ardından “Mersin’e yapılmayacak” söylemlerinin CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer yüzünden çıktığını söyledi. Kıratlı, “Mersin Büyükşehir Belediye Başkanının açıklamalarını okudum. Sanki Mersin Lojistik Limanı iptal edilmiş gibi bir algı oluşturarak suni bir gündem yaratarak maalesef bunu kamuoyu gündemine sundular” dedi.

AK Parti Mersin İl Danışma Meclisine katılan AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Kıratlı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Suphi Öner Öğretmenevi’nde gerçekleşen toplantıya Hazine ve Maliye eski Bakanı Nureddin Nebati, AK Parti Mersin İl Başkanı Adem Aldemir, eski milletvekilleri, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

“İPTAL OLDU” SÖYLEMLERİNİ YALANLADI!

Gündemde en çok merak edilen konu, geçtiğimiz gün AK Parti Sözcüsü ve Adana Milletvekili Ömer Çelik’in stratejik konumuyla her daim önemli bir potansiyeli bünyesinde barındıran Adana’yı, dünya ticaretinde ve uluslararası ulaştırma koridorlarında öne çıkaracak olan Adana Ana Konteyner Limanı’nın tahsisinin onaylandığını açıklamasının ardından kamuoyunda oluşan Mersin’e kurulacağı söylenen Ana Konteyner Limanının Adana’ya kaydırıldığı söylemleri oldu.

Kıratlı, burada yaptığı konuşmada Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i kentte suni gündem oluşturmaya çalışmakla suçladı.

“PROJENİN GECİKMESİNDEKİ TEK SORUMLU VAHAP SEÇER’DİR”

AK Parti Mersin Milletvekili Ali Kıratlı şöyle konuştu:

“Şunu çok açık ve net bir şekilde ifade etmek istiyorum. Mersin Lojistik Limanı iptal olmamıştır, birkaç etap halinde yapılmaktadır. Etüt proje çalışması devam etmektedir, ihalesi yapılmıştır. Bu süreci hep birlikte takip edeceğiz. Şunu özellikle üzülerek söylemek istiyorum. Biz bu şehirde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde hangi devasa projeyi yapacak olursak önümüze set çekenler maalesef bugün çıkmış bu suni gündem üzerinden projelerimizi, bizleri ve iktidarımızı yıpratmaya çalışıyorlar.

Vahap beyin açıklamalarını okudum. Arkasından sivil toplum kuruluşları, şehirdeki bazı yerel gazetelerin açıklamalarını okudum. Sosyal medyaları inceledim, hepsini takip ettim. Sanki Mersin Lojistik Limanı iptal edilmiş gibi bir algı oluşturarak suni bir gündem yaratarak maalesef bunu kamuoyu gündemine sundular.

Daha düne kadar ‘biz Mersin Limanını genişleteceğiz’ dediğimizde ‘Atatürk Parkı yok ediliyor’ cümlesiyle insanları o limana dökenler ve o limanının genişlememesi için dava açanlar bugün Vahap Seçer’in, Mersin Büyükşehir Belediyesinin ta kendisidir. Bugün Mersin Limanı 3-4 yıl zaman kaybettiyse bunun sorumlusu Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’dir. Bugün Mersin Limanının genişlemesini istemeyenler, Mersin’in önünü tıkayanlar şimdi kalkmış Mersin’e yapılacak olan lojistik limanını ‘biz kimseye kaptırmayız, Mersin’in hakkını yedirmeyiz’ gibi komik cümleler kuruyorlar. Size gerek yok, biz zaten Mersin’in hakkını yedirmiyoruz.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.