Hoşgeldiniz  

GÜNÜN YALANLAMASI! TARSUS’TA BELEDİYE TİYATROCULARI KONUŞTU: “BASKIYA DAHA FAZLA DAYANAMADIĞIMIZ İÇİN İSTİFA ETTİK!”

admin | 12 Temmuz 2024 | Dünya, Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

GÜNÜN YALANLAMASI! TARSUS’TA BELEDİYE TİYATROCULARI KONUŞTU: “BASKIYA DAHA FAZLA DAYANAMADIĞIMIZ İÇİN İSTİFA ETTİK!”

Geçtiğimiz gün basın toplantısında konuşan CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Belediye Tiyatrosu oyuncularının kendi istekleriyle istifa ettiğini açıklamıştı. Ancak Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu oyuncuları yaptıkları açıklamayla kendilerine mobbing yapıldığı, oyun çıkaramaz duruma getirildikleri ve maaşları üzerinden kamuoyunda hedef gösterildikleri gerekçesiyle istifa ettiklerini duyurarak, CHP’li Boltaç’ı yalanladı.

Tarsus Belediyesi’nde tiyatro krizi büyüyor.

Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, tiyatro oyuncularının kendi istekleriyle istifa ettiklerini açıklamıştı.

CHP’li Boltaç’ın, “Oradaki arkadaşlarımızın işe girişi de büro personeliydi. Ve onları geçici olarak başka birimlere görevlendirdik. Sonrasında geri görev yerlerine geri geldiler. Biliyorsunuz ‘Köyde Hayat Var’ Şenliğimiz başladı. Kendilerinden de burada çalışma yapmalarını talep etik. Fakat yapamayacaklarını söylediler ve sonrasında kendi istekleriyle istifalarını verdiler. Biz yanlış giden durumlara son verdik” diyerek açıklama yapmasının üzerine tiyatroculardan Boltaç’ı yalanlayan ifadeler geldi.

BİZİ SÜRGÜN ETTİLER, MOBBİNGE MARUZ BIRAKTILAR!”

Sabah Gazetesi’ne konuşan Tiyatroculardan Yahya Okat, Tarsus Belediyesi tarafından çok büyük mobbinge maruz kaldıklarını söyleyerek, istifa ettiklerini söyledi.

Okat, “Başkan değiştikten sonra yapılan ilk iş tiyatromuzun kapatılması oldu. Bizi ekip olarak başka birimlere sürgün ettiler. Ben odacı olarak belediyeye bağlı sağlık işleri müdürlüğünde görevlendirildim. Paspas yaptım, temizlik yaptım. Çay ocağında bulaşık yıkadım. Yaptığım işler benim zoruma gitmedi. Asıl zoruma giden şey, Ali Boltaç’ın bize karşı tavrı oldu” dedi.

“BOLTAÇ, BASINA BİZİ HEDEF GÖSTEREN AÇIKLAMALARDA BULUNDU!”

Yahya Okat açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Basına açıklama yaparak bizi hedef gösterdi, göstermeye de devam ediyor. Bizim yaşadıklarımız basına yansıyınca da başkan yardımcıları bizimle görüşmek istedi.

“Görüşmede ‘4 arkadaşınızı tekrar tiyatroya alalım’ dediler ve bir hafta içinde oyun yönetmeni, sanat yönetmeni, ışıkçı olmadan yeni oyun çıkarmamızı istediler. Dalga geçer gibi…

Bir hafta içinde 4 kişiyle bu imkânsızlıklarla yeni bir oyun çıkarmamız imkansız. Ama bizden 1 hafta içinde oyun istiyorsanız, ekibin geri kalanını tiyatroya geri çağırmanız durumunda mevcut oyunlarımızı revize ederek bu şekilde köylere uyarlayabileceğimizi söyledik.

Belediye Başkanı kamuoyundaki tepkileri susturmak için böyle bir teklifte bulundu. Biz kabul etmeyince de basına çıkıp doğru olmayan, bizi hedef haline getiren açıklamalarda bulundu. Ben ve arkadaşlarım bu baskıya, mobbinge daha fazla katlanamadık ve istifa ettik. Sanat kimsenin tekelinde değildir.”

Kaynak: Sabah Gazetesi

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

GÜNÜN YALANLAMASI! TARSUS’TA BELEDİYE TİYATROCULARI KONUŞTU: “BASKIYA DAHA FAZLA DAYANAMADIĞIMIZ İÇİN İSTİFA ETTİK!” için 1 yorum

  1. Burak KOÇ dedi ki:

    Sansasyonel haber kadar yalancı bir haber sayfası internet üzerinde görmedim. Daha Tarsus Belediyesi bile doğru dürüst yazamayan sıradan bir İnternet haber sayfası kalkmış burada haber yapıyor. İdarenin başı belediye başkanıdır. Gereken neyse yada neyi uygun görmüşse onu yapmıştır. Ağlayıp sızlamaya gerek yok. Reklama ihtiyacınız varsa gidin reklamlarda oynayın. Başkan Haluk Bozdoğan zamanında alınmışsınız bol maaş ve rahat ortama şimdi görevden alınınca mi serzenişte bulunmuyorsunuz. Hadi ordan!! Başkan bey tiyatroyu ister kapatır ister açar….Size mi soracaktı peki? Kendi yorumlarınızı medyaya göndererek aklı sıra belediyeyi ve başkanı kötüleyemezsiniz. Onurlu şekilde istifa ettiyseniz daha fazla konuşmaya gerek yok. Saygılarımla…

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.