Hoşgeldiniz  

CHP’DE GÜNÜN MERAK EDİLENİ: 81 İLDE 394 ÜYE İÇİN İHRAÇ SÜRECİ BAŞLADI! MERSİN’DEN KAÇ KİŞİ VAR?

admin | 11 Temmuz 2024 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’DE GÜNÜN MERAK EDİLENİ: 81 İLDE 394 ÜYE İÇİN İHRAÇ SÜRECİ BAŞLADI! MERSİN’DEN KAÇ KİŞİ VAR?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)’nin son Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısında, ‘seçim sürecinde parti aleyhine faaliyet yürüttüğü’ öne sürülen 394 partili disipline sevk edildi. Mersin’den de seçim sürecinde partiden istifa ederek bağımsız ya da başka partiden aday olan eski CHP’li belediye başkanları için çalışan CHP üyesi isimlerin kaçının ihraç istemiyle disipline sevk edildiği merak ediliyor.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, il başkanlarına genelge yollayarak seçim sürecini “sabote” eden tüm partililerin delilleriyle beraber isim ve soy isimlerini istemiş, bu kişilerin disiplin kuruluna sevk edileceğini duyurmuştu. 81 ilden CHP Genel Merkezi’ne 1819 isim ve dosya iletilirken, bunlardan 394’ü hakkında disiplin sürecinin başlatılmasına karar verildi.

KILIÇDAROĞLU’NA ŞİKAYET

CHP’nin son MYK toplantısında 394 partilinin disiplin kuruluna sevk edilmesi ortalığı karıştırdı. Aradan geçen 4 günlük süreçte eski genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu onlarca kişi ziyaret etti.

Disipline sevk edilenlerinin büyük çoğunluğunun CHP kurultayında Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediği öne sürüldü. Edinilen bilgilere göre, aradan geçen kısa süreçte Kemal Kılıçdaroğlu’na ziyaretler ve şikâyetler yoğunlaştı.

TÜZÜK KURULTAYI PLANI

Eylül ayındaki tüzük kurultayının seçimli kurultaya dönüşmesini isteyen partililerin bu konuda bir kez daha Kılıçdaroğlu’na baskı yaptığı öne sürüldü. Partiden ihracın eşiğinde olan birçok partilinin şimdiden imza kampanyasına başladığı, bu konuda da Kemal Kılıçdaroğlu’na sık sık rapor verildiği iddia ediliyor.

İLK OLARAK İL ÖRGÜTLERİ DİSİPLİN SÜRECİNİ BAŞLATACAK

CHP il ve ilçe örgütlerinden gelen 1819 dosyada belge ve delil içeren dosyalar tarandı. Bunlardan 394’ü hakkında disiplin sürecinin başlatılmasına karar verildi. Kulislerden edinilen bilgilere göre il örgütleri öncelikle disiplin süreçlerini kendi bünyesinde işletecek. İl’deki süreçler tamamlandıktan sonra dosyalarla ilgili gerek şikayet edilen üyelerin gerekse de şikayetçi olanların varsa itirazları YDK’da görüşülecek.

CHP MYK’sının da aktif görevdeki yöneticiler, eski milletvekilleri ya da il ve ilçe başkanları hakkında soruşturma talep etmesi mümkün. Fakat CHP kulisleri, henüz MYK’dan YDK’ya ulaşmış bu türde bir soruşturma bulunmadığını ifade etti. Fakat MYK’da konuyla ilgili çalışmaların sürdürüldüğü belirtiliyor.

MERSİN’DEN KAÇ KİŞİ VAR?

31 Mart yerel seçimlerinde aday belirleme sürecinde Mersin’den de çok sayıda aktif üyenin, aday gösterilmeyen mevcut belediye başkanları ve aday adayları için başka partilere çalıştığı öne sürülmüştü.

Görevde bulunurken aday gösterilmeyen Belediye Başkanları Neşet Tarhan ve Haluk Bozdoğan ile eski belediye başkanı İbrahim Genç bağımsız veya başka partiden seçimlerde yer almıştı. CHP’den aday adayı olan bazı isimler de yerel seçimlerde aday gösterilmeyince, başka partilerden seçimlerde aday olmuşlardı.

CHP Mersin il örgütünün partileri dışından aday olan bu isimlere seçimde çalıştıklarına dair şikayet dosyasını genel merkeze ulaştırdıkları öne sürüldü. CHP’nin disipline sevk edilen 394 isim içinde Mersin örgütünden isimlerin de olup, olmadığı da merak edilen konuların başında yer alırken; il örgütünden şikayet edilen 1819 kişi ve disipline sevk edilen 394 isim içinde Mersin’den kaç kişi olduğuna ilişkin resmi açıklama yapılmadı.  

BU HABERLER DE İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR:

Paylaşın:
Etiketler: ,
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.