Hoşgeldiniz  

GÜNÜN İFŞASI: CHP’Lİ MEZİTLİ BELEDİYESİNDEKİ RANT İFŞASI CHP’NİN İÇİNDEN ÇIKTI… BOMBA İDDİALAR…

admin | 06 Temmuz 2024 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

GÜNÜN İFŞASI: CHP’Lİ MEZİTLİ BELEDİYESİNDEKİ RANT İFŞASI CHP’NİN İÇİNDEN ÇIKTI… BOMBA İDDİALAR…

CHP’li Mezitli Belediyesi’nde yeni alınan kat artışı kararı ve Kale Mahallesinin imara açılması çalışmalarının ardından AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek’in ortaya çıkardığı rant iddialarına, CHP’nin Mezitli eski İlçe Başkanı Gökhan Gök’ün bomba iddiaları eklendi. CHP’li Gök, “Birileri Büyükşehir Meclisinde dur demez ise sırada Kale ve Bozön’daki narenciye bahçelerinin bulunduğu bölgenin emsal yoğunluğu 1,5 olarak imara açılması gözüküyor. İşte tam da burada CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın sorumluluğunu sormak gerekiyor” dedi.

31 Mart yerel seçimlerinde CHP’den Belediye Başkanı seçilen Ahmet Serkan Tuncer yönetimindeki Mezitli Belediyesi’nde imar üzerinden rant iddiaları TBMM’de gündem olmuştu.

AK Parti Ankara Milletvekili Osman Gökçek, TBMM kürsüsünden CHP’li Ali Mahir Başarır’a dönerek, “Mezitli konusu ile Ali Mahir Başarır, bu aralar çok ilgileniyor. Kendi danışmanını, özel kalem olarak oraya gönderiyor. Oranın bütün rant işlerine baktığı için önce bu konulara cevap vermesi gerekiyor diye düşünüyorum. Ali Mahir, o yüzden Mezitli’de en son yapılan kat artışları ile ilgili ne alakan var? Mersin Belediyesi bu işi onaylayacak mı? Hadi gel bu işin onaylanmasına engel olalım. Kale Mahallesi’ni imara açmak için oradaki konularla ilgileniyor musun ilgilenmiyor musun?” demiş ve gözlerin bir anda Mezitli’ye çevrilmesine neden olmuştu.

MEZİTLİ’DEKİ RANT İFŞASI CHP’NİN İÇİNDEN ÇIKTI… BOMBA İDDİALAR…

Gökçek’in açıklamaları Mersin ve Mezitli’de tartışılırken, CHP’nin önceki dönem İlçe Başkanı Gökhan Gök’ün bomba açıklamasıyla Mezitli’deki rant iddialarının boyutları daha da genişledi.   

Türkiye’nin en düzgün gelişen, ilgi gören, değer kazanan ilçelerinin en ön sıralarında yer alan Mezitli’de son günlerde neler olduğunu sorgulayan CHP’li Gökhan Gök, “Mezitli’nin bu şekilde gelişmesi ve değerlenmesi kuşkusuz ‘bazı’ siyasi parti temsilcilerinin de iştahını kabartmış görünüyor. 31 Mart yerel seçimler öncesi bu tür çevrelerde “Mersin’in rantından nasıl pay alırız”a evrilme oldu” dedi.

MEZİTLİ’DE RANT İÇİN Mİ TUNCER, ESKİ BAŞKAN TARHAN YERİNE BAŞARIR TARAFINDAN ADAY GÖSTERİLDİ? BOMBA İDDİA…

CHP’den seçilen Ahmet Serkan Tuncer’in mevcut imarlı yerlerde tadilata giderek kat yüksekliklerini arttırmak ve imara açılmayan ilçe çeperindeki 2 önemli tarım mahallesi Kale ve Bozön Mahallelerini imara açarak bu bölge halkına emsalin 1,5 gibi yüksek yoğunluk vadettiğini söyleyen CHP Önceki Dönem Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, “Bunları yapmak için kendileriyle iş birliği yapacak sözünden çıkmayacak bir belediye başkan adayı bulmak gerekiyordu. Mezitli için ne Büyükşehir belediye başkanına ne de diğer CHP milletvekillerine görüşleri sorulmadan sadece Genel Başkan sayın Özgür Özel ile Veli Ağbaba’ya çok yakınlığı ile bilinen CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın özel isteği ile başkan belirlenmiştir. İşte son günlerde yerel seçimlerden önce ‘8 kat’ olarak imar planı onaylanan Tece bölgesinde ‘15 kat’ olarak imar planı değişikliği yapılması bu senaryonun sonucudur. Üstelik geçmişte oy birliği ile alınan 8 kat kararında daha önce ve bu dönemde de belediye meclis üyesi olan 4 CHP meclis üyesinin de yine imzasını görüyoruz. Bu fikir değişikliğinin sebebi nedir diye sormazlar mı?” demesi bomba etkisi yarattı.

“İŞTE BU NEDENLERLE ALİ MAHİR BAŞARIR, DANIŞMANININ ENİŞTESİNİ MEZİTLİ’YE BAŞKAN YAPTIRIYOR!”

Gökhan Gök, Mezitli’de belediye üzerinden bazı CHP’li isimlerin rant iddialarına ilişkin olarak şöyle devam etti:

“Birileri Büyükşehir Meclisinde dur demez ise sırada Kale ve Bozön’daki narenciye bahçelerinin bulunduğu bölgenin emsal yoğunluğu 1,5 olarak imara açılması gözüküyor. İşte tam da burada CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın sorumluluğunu sormak gerekiyor.

İşte tam da bu nedenle A. Mahir Başarır danışmanını Mezitli Belediye Başkanı özel kalem müdürü olarak bakanlığa teklif ettiriyor. İşte bu nedenlerle Ali Mahir Başarır, danışmanının eniştesini Mezitli’ye başkan yaptırıyor. AKP bunun neresinde onu da göreceğiz.

Umarız mevcut Belediye Başkanının geçmişte ilçe başkanı iken AKP ve MHP’liler ile iş birliği yaptığı, fakat önlenen Mezitli Sanayi Sitesi Kooperatifi vurgun teşebbüsünü yaşamayız. Tüm bu yapay senaryoyu ibret ve hayretle izliyoruz. Ranta değil, halka hizmet için konunun takipçisi olacağız.”

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

© 2020 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.