CHP Eski Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, dün gece katıldığı yayında Mersin’de devam eden delege seçimlerinde yapılan usulsüzlükleri tek tek sıraladı. Öztürk, “Büyükşehir Belediye Başkanının desteklediği liste Mezitli ve Yenişehir’de gömüldü. Ama şimdi ne yapıyorlar, delege silip, istediklerini yazıyorlar. Bunu da genel merkezde herkes biliyor. Mersin Milletvekili Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da biliyor” dedi.
CHP’de devam eden delege seçimlerinde mevcut yönetim ve belediye başkanlarının yaptığı usulsüzlükler iyice ayyuka çıktı. Dün akşam CNN Türk’te katıldığı canlı yayında Mersin’den örnek veren CHP eski Mersin Milletvekili Ali Rıza Öztürk, yaşanan tüm usulsüzlükleri sıraladı.
CHP delegeleri ve üyelerinin değişimle ilgilenmediklerini öne süren CHP’li Ali Rıza Öztürk, “Değişimi hiç konuşmuyorlar bile. İlçe kongrelerini biliyorum, dün katıldım. Geliyorlar kongrede, Büyükşehir Belediye Başkanı geliyor, milletvekili arkadaşlarımız geliyor. Baştan konuşmacı başlıyor Büyükşehir Belediye Başkanına övgüler düzmeye. Milletvekillerine övgüler düzüyor. Genel Başkanının kimse adını dahi anmıyor. Böyle bitiyor, onlar çekip gidiyor” dedi.
Delege seçimlerinin nasıl olacağının CHP tüzüğünde yazığını ifade eden Öztürk, “Şimdi delege seçimleri, tüzükte yazıyor. Mesela Mersin’de bir ilçede, delege seçimlerini oturup yazdılar. En büyük ilçede oturup, yazdılar. Bunu genel merkez de biliyor” açıklaması yaptı.
“BUNU GENEL MERKEZ DE BİLİYOR, GRUP BAŞKANVEKİLİ ALİ MAHİR BAŞARIR DA BİLİYOR!”
Ali Rıza Öztürk, “Delege seçimi yapmak zorunda kaldıkları merkezde, solun en güçlü olduğu 2 ilçe Mezitli ve Yenişehir’dir. Mezitli’de belediye başkanının desteklediği delege seçimlerinde sadece 4 delege alabildi belediye başkanı. 400 delegesi var oranın. Yenişehir’de seçim yaptılar yine büyükşehir belediye başkanının desteklediği mavi liste kaybetti. Bu sefer oturdular, 20 kişiyi sildiler masanın başında. Yerlerine başkanlarını yazdılar.
Hani Tayyip Erdoğan seçimlerde devletin gücünü şu kadar kullandı, bu kadar kullandı diyorlar ya, şimdi buradaysa parti içi iktidar ve belediye tüm gücünü parti içi delege seçimlerinde ve kongrelerde kullanıyor. Buna rağmen, oradaki partililer, özgür iradesini kullananlar seçimi aldı. Ama mevcutlar 20 kişiyi sildiler. Gerekçe olarak da kadın kotasına uygun değil dediler. Ben o tüzük komisyonundaydım, nerede yazıyor bu? Delege seçimlerinde kadın kotası kullanılmaz. Diyorlar ki genelge geldi. Yahu tüzükte olmayan maddeyle ilgili genelge olur mu? Şimdi burada o 20 delegenin yerine istedikleri gibi isim yazdılar. Bunu genel merkez de biliyor. Genel Başkan da biliyor. Örgütlerden sorumlu genel başkan yardımcısı da biliyor. Grup Başkan vekili Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır da biliyor. Hak, hukuk, adalet önce kendi evinde olacak” diye konuştu.
“OPERASYON YAPIYORLAR!”
Ali Rıza Öztürk şöyle devam etti:
“Bakın Mersin Tarsus’ta 186 mahalle, oturarak yazılmıştır. Tarsus en büyük ilçedir. Anamur’da da öyledir. Şimdi ne yapıyorlar, Yenişehir’de operasyon yapıyorlar. İşte seçilenleri çizerek operasyon yapıyorlar.”