CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eleştiriye karşı tahammülsüzlüğü kullandığı kelimelere yansıdı. Üniversite’de bekar öğrencilere prezervatif dağıtımını eleştirenlere “Cahil” diyerek hakaret eden Vahap Seçer’in, topu Sağlık Bakanlığı’na atması da tepki çekti.
1 Aralık Dünya AIDS Günü etkinlikleri kapsamında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin Üniversitesi kampüsünde bekar öğrencilere prezervatif dağıtması büyük tepki çekmişti. Evlilik dış ilişkileri meşrulaştırdığı gerekçesiyle gerek Mersin kamuoyunca gerekse de ulusal basın tarafından eleştirilen uygulama bugün Meclis oturumunda bir kez daha CHP’li Seçer’e soruldu.
CHP’li Seçer, “O prezervatifleri biz almadık. Sağlık
Bakanlığı ile protokolümüz var. HIV artışında Mersin en çok artış olan iller
arasında. Cahil geçiyor klavyenin başına, bize her şeyi söylüyor. Ama Meclis
üyeleri araştırmalı. Kaldırın telefonu bize sorun. Bana bu olay geldiğinde
herhangi bir açıklama yapmayacaktım. Ama siz gündeme getirdiniz, bize de
kamuoyuna açıklama şansı doğdu. Bizim
için konu kapanmıştır. Bu konuyu Sağlık Bakanlığı’na bildirin. ‘Bu bizim örf ve
adetlerimize aykırı’ deyin” ifadelerini kullandı.
SEÇER BİR TÜRLÜ NEYE TEPKİ VERİLDİĞİNİ ALGILAYAMADI!
Sağlık Bakanlığı ile yapılan sözleşme gereği toplumu bilgilendirmesi gereken CHP’li Belediye, bir adım daha ileri giderek eğitim yuvasında bekar gençlere bilgilendirmenin ötesinde prezervatif vererek, evlilik dışı ilişkileri de meşrulaştırmasına verilen tepkiyi algılayamayan CHP’li Seçer’in de belediyeyi eleştirenlere Cahil” yakıştırması yapması da tepki topladı.